Πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς 2

NektariaKol
NektariaKol @cook_8484975
,

Μια συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια σαν αυτα που τρώγαμε παιδιά!!! Τα έφτιαχνε η γιαγιά μου παρέα με τις αδερφές της και βοηθό εμενα!!! Σαν το παραδοσιακό δεν υπαρχει...!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν τα θέλετε τραγανά, πλαθετε ποσότητα ίση με ενα μεγάλο καρύδι, αν τα θέλετε πιο αφράτα προσθετε υλικο.Προσοχή μονο στις αποστάσεις... φουσκώνουν και απλώνουν οποτε δωστε τους αερα μεσα στη λαμαρίνα σας η στο ταψι που θα χρησιμοποιήσετε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3 κιλα
  1. 1 φυτίνη τού κιλού
  2. 26 κρόκους καί 22 ασπράδια (από τα 26 αυγά πετάμε 4 ασπράδια)
  3. 5 βανίλιες
  4. 1500 gr ζάχαρη
  5. 3/4 τού ποτηριού τού νερού γάλα
  6. 3 κιλά αλεύρι - 1μισό μαλακό κι 1μισό σκληρό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα να είναι χλιαρό και λιώνουμε μέσα την αμμωνία (ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ...).

  2. 2

    Χτυπάμε τα ασπράδια μας σε σφιχτή μαρέγκα.

  3. 3

    Έπειτα χτυπάμε τη φυτίνη με τη ζάχαρη.

  4. 4

    Ρίχνουμε εναν-εναν τους κρόκους, την αμμωνία λιωμένη στο χλιαρό γαλα, τις βανίλιες και εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα.

  5. 5

    Ζυμώνουμε μέχρι να εχουμε μια αρκετά μαλακή ζύμη εύπλαστη και να μην κολλάει.

  6. 6

    Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε οτι σχήμα μας αρέσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 20 λεπτά ανάλογα με το φούρνο... Να εχουν ενα ομορφο χρυσοξανθο χρωματακι!!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

bouka_tsoukaliou
bouka_tsoukaliou @cook_8450633
Μήπως τα αυγά της συνταγής είναι υπερβολικά?

Από

NektariaKol
NektariaKol @cook_8484975
στις
,

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα