bouka_tsoukaliou
bouka_tsoukaliou @cook_8450633

Κουλουράκια για το Πάσχα και όχι μόνο, φτιάξτε τα σαν συνοδευτικό για το καφεδάκι σας , μια συνταγή τριών γενεών με σίγουρη επιτυχία.Γίνονται πολύ φουσκωτά και τραγανά σαν μπισκοτάκια.Ευχαριστούμε πολύ την γιαγιά Κατίνα για αυτή τη συνταγή...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
  1. 250 γρ βούτυρο γάλακτος τύπου Κερκύρας
  2. 1/2 κιλό ζάχαρη
  3. 250 γρ γάλα
  4. 1/2 φακελάκι αμμωνία
  5. ξύσμα 1 λεμονιού
  6. 3 βανίλιες
  7. 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις(περίπου)
  8. 2 κρόκους αυγών αραιωμένα με λίγο φρέσκο γάλα για το άλλειμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάλτε σε λεκάνη ζυμώματος το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπήστε τα με το μίξερ χειρός να ασπρίσουν.

  2. 2

    Προσθέστε ένα ένα τα αυγά εξακολουθώντας το χτύπημα.

  3. 3

    Βάλτε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί ελαφρά (να χλιαρίνει).

  4. 4

    Βάλτε το μέσα σε ένα μπολ και διαλύστε μέσα την αμμωνία κρατώντας το μπολ πάνω από την λεκάνη σας γιατί ανακατεύοντας για να διαλυθεί η αμμωνία αφρίζει και μπορεί να σας χυθεί.

  5. 5

    Ρίξτε το μίγμα του γάλακτος μέσα στη λεκάνη. Προσθέστε τις βανίλιες και το ξύσμα.

  6. 6

    Τέλος ρίξτε το αλεύρι και ζυμώστε με τα χέρια μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια σας.

  7. 7

    Φτιάξτε κουλουράκια σε ότι σχέδιο σας αρέσει. Αραδιάστε τα σε ταψί αφού προηγουμένως στρώσετε ένα αντικολητικό χαρτί,όχι πολύ κοντά το ένα στο άλλο γιατί φουσκώνουν πολύ.

  8. 8

    Αλείψτε τα με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα και ψήστε τα στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά περίπου.

  9. 9

    Όταν κρυώσουν φυλάξτε τα σε σακουλάκια τροφίμων ερμητικά κλεισμένα για να μην νοτίσουν. Καλή επιτυχία.

Σχόλια (2)

july88
july88 @cook_8468542
Ευχαριστώ και εγώ γιαγιά Κατίνα!!!

Από

bouka_tsoukaliou
bouka_tsoukaliou @cook_8450633
στις