Πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς
Κουλουράκια για το Πάσχα και όχι μόνο, φτιάξτε τα σαν συνοδευτικό για το καφεδάκι σας , μια συνταγή τριών γενεών με σίγουρη επιτυχία.Γίνονται πολύ φουσκωτά και τραγανά σαν μπισκοτάκια.Ευχαριστούμε πολύ την γιαγιά Κατίνα για αυτή τη συνταγή...
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάλτε σε λεκάνη ζυμώματος το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπήστε τα με το μίξερ χειρός να ασπρίσουν.
-
2
Προσθέστε ένα ένα τα αυγά εξακολουθώντας το χτύπημα.
-
3
Βάλτε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί ελαφρά (να χλιαρίνει).
-
4
Βάλτε το μέσα σε ένα μπολ και διαλύστε μέσα την αμμωνία κρατώντας το μπολ πάνω από την λεκάνη σας γιατί ανακατεύοντας για να διαλυθεί η αμμωνία αφρίζει και μπορεί να σας χυθεί.
-
5
Ρίξτε το μίγμα του γάλακτος μέσα στη λεκάνη. Προσθέστε τις βανίλιες και το ξύσμα.
-
6
Τέλος ρίξτε το αλεύρι και ζυμώστε με τα χέρια μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια σας.
-
7
Φτιάξτε κουλουράκια σε ότι σχέδιο σας αρέσει. Αραδιάστε τα σε ταψί αφού προηγουμένως στρώσετε ένα αντικολητικό χαρτί,όχι πολύ κοντά το ένα στο άλλο γιατί φουσκώνουν πολύ.
-
8
Αλείψτε τα με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα και ψήστε τα στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά περίπου.
-
9
Όταν κρυώσουν φυλάξτε τα σε σακουλάκια τροφίμων ερμητικά κλεισμένα για να μην νοτίσουν. Καλή επιτυχία.
Σχόλια (2)