Πασχαλινά κουλουράκια

Bαθμολογία: 4.847
       
 
353 ψήφοι
Sitronella, 01.01.05

Περιγραφή

Αυτά τα κουλουράκια είναι τραγανά απέξω και αφράτα από μέσα.
Τα πιο νόστιμα που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής (συνταγή της γιαγιάς Στέλλας).

Πασχαλινά κουλουράκια

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 250 γρ. βούτυρο
  • ½ φλ. γάλα
  • ½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • ½ κ.γ. σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κουλουράκια
Εποχιακά: Πασχαλινή
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με βίντεο
Περιέχει: Αβγά , Γάλα
Φτιάχνει: Περίπου 50 κουλουράκια
Κόστος:
(14 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(14 ψήφοι)
Προετοιμασία: 18' (12 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 18' (11 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά.
  2. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα. Προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα.
  3. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
  4. Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180° για 10' -20', ανάλογα με το μέγεθος.

Σχετικές συνταγές

    529 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 19-4-06  
    #
    Σχόλιο από Apetaksamin, 21-4-06  
    Από την Παραγωγή, στην Κατανάλωση (γιαγιά Στέλα, γεια στα χεράκια σου...), δε μου φούσκωσαν πολύ όμως. Φταίει η πρώτη φορά του ατζαμή ή μήπως δε μέτρησα καλά το μπέικιν πάουντερ; ένι γουέι τα τσακίσαμε :) Καλή Ανάσταση σε όλους
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-4-06  
    Όπως βλέπεις από τη φωτογραφία, φουσκώνουν πολύ.
    Άφησες τη ζύμη να ξεκουραστεί; Επισης δεν ξέρω τι μπορεί να έγινε με τη δοσολογία σου.
    Την άλλη φορα θα σου γίνουν καλύτερα!
    #
    Σχόλιο από mama, 20-4-08  
    Αν υπήρχαν 10 ή 20 πιρούνια θα τα έβαζα...
    Εδω και πολλά χρόνια κάνουμε μια συνταγή, ούτε που θυμάμαι απο που την βρήκε η μαμά μου... Ημουν επιφυλακτική διότι δεν είδα πολλά σχόλια αλλά έκανα λάθος..!!! Με μία λέξη ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!!
    Μπράβο στην γιαγιά Στέλλα...:o)
    #
    Σχόλιο από Demi, 20-4-08  
    Η πρώτη μου απόπειρα για κουλουράκια στέφθηκε με απολυτη επιτυχία!!! Μια συμβουλή:Μην τα κανετε πολυ μεγαλα γιατι βγαίνουν...τέρατα!Βγηκαν πάνω από 50 κομμάτια!!!Ευχαριστώ τη γιαγιά Στέλλα!!!
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 23-4-08  
    Συγχαρητήρια για τη συνταγή, μόλις έβγαλα τα κουλουράκια από το φούρνο και μοσχομύρισε όλο το σπίτι!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 23-4-08  
    Ψάχνοντας τη συνταγή για κουλουράκια σας εντόπισα πριν 3 χρόνια. Τα έφτιαξα πρόπερσι, τα έφτιαξα πέρσι, τα έφτιαξε φέτος η μητέρα μου και έδωσε και τη συνταγή στις φίλες της. ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία! Μπράβο στη γιαγια Στέλλα!
    #
    Σχόλιο από Αίθρα, 27-4-08  
    Αν και πρώτη φορά έφτιαξα κουλουράκια μου βγήκαν μια χαρά!!! Μοσχοβόλησε το σπίτι!!! Η μία λαμαρίνα μου "άρπαξε" λίίίίγο με αποτέλεσμα να μην είναι μαλακά μέσα αλλά δεν πειράζει: Στο γάλα ήταν εξαιρετικά!
    #
    Σχόλιο από ΣΟΝΙΑ, 18-7-08  
    #
    Σχόλιο από Vagia, 4-11-08  
    Η ζύμη θρυμματιζοταν συνεχως με αποτελεσμα να μην μπορουν να τα πλάσω ωραια . .. .τι να κανω την επομενη φορα??
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 5-11-08  
    Μήπως έβαλες πολύ αλεύρι; Προτείνω την επόμενη φορά να βάλεις λιγότερο. Θα πρέπει να έχεις μια μαλακή ζύμη που απλώς να μην κολλάει στα χέρια.
    #
    Σχόλιο από mamamia, 23-11-08  
    μπραβο,εξαιρετικα
    #
    Σχόλιο από zoe, 23-11-08  
    Καλές μου γυναίκες,πόσες θερμίδες έχει το 1 κουλ. για να ξέρω τι ζημιά έπαθα;Από τα 11 σταμάτησα να μετράω!Περιθώρια έχω βέβαια αλλά όχι για πολύ !!!!!!!!
    Απλά,ακαταμάχητα!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 6-4-09  
    τελεια....ακολουθει και φωτο....θα κανω βεβαια για το Πασχα την διπλη δοση...
    Μπραβο στην γιαγια Στελλα.
    #
    Σχόλιο από Billie, 6-4-09  
    Πάρα πολύ ωραία,δεν μπορώ να σταματήσω να τα τρώω!Έβαλα λιγο αλεύρι παραπάνω,γύρω στα 200 με 300 γρ. για να γίνει πιο σωστή η ζύμη!Μπράβο στη γιαγιά Στέλλα!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ, 10-4-09  
    τα εκανα και εγω! τελεια σε γευση! αλλα χανουν λιγο σε εμφανιση! ασ εχει ομωσ..... ειναι απιστευτα!
    #
    Σχόλιο από Θούλα, 12-4-09  
    Τα έφτιαξα εχθές τα κουλουράκια για δεύτερη φορά.Αυτή την φορά ελλάτωσα την ζάχαρη κατά 1/2 κούπα, γιατί τα βρήκα λίγο γλυκά και αφαίρεσα ένα αβγό, γιατί ήταν πολύ μεγάλα τα αβγά,έβαλα βούτηρο μισό αγελάδας και μισό μαργαρίνη και έγινε ένα ζυμάρι.... καταπληκτικό !!! Φανταστήτε τι κουλουράκια έγιναν. Θα φτάσουν για το Πάσχα;
    #
    Σχόλιο από roulaan, 12-4-09  
    Λοιποοοον...Τα ειχα κανει και περυσι αλλα δεν ξερω γιατι δεν εδωσα τα πηρουνακια μου.Τα ξαναεκανα χτες.Εβαλα lurpac για βουτυρο και λιγο λιγοτερη ζαχαρη.Τελεια, τραγανα, μοσχομυριστα...
    Καλο Πασχα κοριτσια..........
    #
    Σχόλιο από hellenn, 12-4-09  
    Τα εφτιαξα σημερα και μου εγειναν παρα πολυ ωραια .Μπραβο στη γιαγια Στελλα.
    Και του χρονου να ξαναφτιαξουμε.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 12-4-09  
    Σχεδόν τα ίδια φτιάχνει η γιαγιά μου! Είναι τέλεια, τα δοκιμάζω εδώ και χρόνια και φέτος θα τα επιχειρήσω! Μόνο που εκείνη βάζει λιγότερη ζάχαρη, δε βάζει σόδα, προσθέτει αμμωνία και χρησιμοποιεί μόνο χυμό και όχι γάλα! Θα τα φτιάξω και θα σχολιάσω σύντομα!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Επόμενο > Τέλος >>

    379 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 19-4-06  
    #
    Σχόλιο από mama, 20-4-08  
    Αν υπήρχαν 10 ή 20 πιρούνια θα τα έβαζα...
    Εδω και πολλά χρόνια κάνουμε μια συνταγή, ούτε που θυμάμαι απο που την βρήκε η μαμά μου... Ημουν επιφυλακτική διότι δεν είδα πολλά σχόλια αλλά έκανα λάθος..!!! Με μία λέξη ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!!
    Μπράβο στην γιαγιά Στέλλα...:o)
    #
    Σχόλιο από Demi, 20-4-08  
    Η πρώτη μου απόπειρα για κουλουράκια στέφθηκε με απολυτη επιτυχία!!! Μια συμβουλή:Μην τα κανετε πολυ μεγαλα γιατι βγαίνουν...τέρατα!Βγηκαν πάνω από 50 κομμάτια!!!Ευχαριστώ τη γιαγιά Στέλλα!!!
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 23-4-08  
    Συγχαρητήρια για τη συνταγή, μόλις έβγαλα τα κουλουράκια από το φούρνο και μοσχομύρισε όλο το σπίτι!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 23-4-08  
    Ψάχνοντας τη συνταγή για κουλουράκια σας εντόπισα πριν 3 χρόνια. Τα έφτιαξα πρόπερσι, τα έφτιαξα πέρσι, τα έφτιαξε φέτος η μητέρα μου και έδωσε και τη συνταγή στις φίλες της. ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία! Μπράβο στη γιαγια Στέλλα!
    #
    Σχόλιο από Αίθρα, 27-4-08  
    Αν και πρώτη φορά έφτιαξα κουλουράκια μου βγήκαν μια χαρά!!! Μοσχοβόλησε το σπίτι!!! Η μία λαμαρίνα μου "άρπαξε" λίίίίγο με αποτέλεσμα να μην είναι μαλακά μέσα αλλά δεν πειράζει: Στο γάλα ήταν εξαιρετικά!
    #
    Σχόλιο από ΣΟΝΙΑ, 18-7-08  
    #
    Σχόλιο από Vagia, 4-11-08  
    Η ζύμη θρυμματιζοταν συνεχως με αποτελεσμα να μην μπορουν να τα πλάσω ωραια . .. .τι να κανω την επομενη φορα??
    #
    Σχόλιο από mamamia, 23-11-08  
    μπραβο,εξαιρετικα
    #
    Σχόλιο από zoe, 23-11-08  
    Καλές μου γυναίκες,πόσες θερμίδες έχει το 1 κουλ. για να ξέρω τι ζημιά έπαθα;Από τα 11 σταμάτησα να μετράω!Περιθώρια έχω βέβαια αλλά όχι για πολύ !!!!!!!!
    Απλά,ακαταμάχητα!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 6-4-09  
    τελεια....ακολουθει και φωτο....θα κανω βεβαια για το Πασχα την διπλη δοση...
    Μπραβο στην γιαγια Στελλα.
    #
    Σχόλιο από Billie, 6-4-09  
    Πάρα πολύ ωραία,δεν μπορώ να σταματήσω να τα τρώω!Έβαλα λιγο αλεύρι παραπάνω,γύρω στα 200 με 300 γρ. για να γίνει πιο σωστή η ζύμη!Μπράβο στη γιαγιά Στέλλα!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ, 10-4-09  
    τα εκανα και εγω! τελεια σε γευση! αλλα χανουν λιγο σε εμφανιση! ασ εχει ομωσ..... ειναι απιστευτα!
    #
    Σχόλιο από Θούλα, 12-4-09  
    Τα έφτιαξα εχθές τα κουλουράκια για δεύτερη φορά.Αυτή την φορά ελλάτωσα την ζάχαρη κατά 1/2 κούπα, γιατί τα βρήκα λίγο γλυκά και αφαίρεσα ένα αβγό, γιατί ήταν πολύ μεγάλα τα αβγά,έβαλα βούτηρο μισό αγελάδας και μισό μαργαρίνη και έγινε ένα ζυμάρι.... καταπληκτικό !!! Φανταστήτε τι κουλουράκια έγιναν. Θα φτάσουν για το Πάσχα;
    #
    Σχόλιο από roulaan, 12-4-09  
    Λοιποοοον...Τα ειχα κανει και περυσι αλλα δεν ξερω γιατι δεν εδωσα τα πηρουνακια μου.Τα ξαναεκανα χτες.Εβαλα lurpac για βουτυρο και λιγο λιγοτερη ζαχαρη.Τελεια, τραγανα, μοσχομυριστα...
    Καλο Πασχα κοριτσια..........
    #
    Σχόλιο από hellenn, 12-4-09  
    Τα εφτιαξα σημερα και μου εγειναν παρα πολυ ωραια .Μπραβο στη γιαγια Στελλα.
    Και του χρονου να ξαναφτιαξουμε.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 12-4-09  
    Σχεδόν τα ίδια φτιάχνει η γιαγιά μου! Είναι τέλεια, τα δοκιμάζω εδώ και χρόνια και φέτος θα τα επιχειρήσω! Μόνο που εκείνη βάζει λιγότερη ζάχαρη, δε βάζει σόδα, προσθέτει αμμωνία και χρησιμοποιεί μόνο χυμό και όχι γάλα! Θα τα φτιάξω και θα σχολιάσω σύντομα!
    #
    Σχόλιο από katpet83, 13-4-09  
    οτι και να πω θα ειναι λιγο για τα κουλουρακια!εγω δεν ετρωγα ποτε πασχαλινα αλλα αυτα ειναι αλλο πραγμα....νοστιμια,αρωμα,αφρατα με μια λεξη απλως τελεια!δεν εχετε παρα να επιχειρησετε να τα φτιαξετε!καλο πασχα σε ολους!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 13-4-09  
    Υπεροχα με μια λεξη, τα εφτιαξα ην κυριακη, στην αρχη τα εκανα σε μεγεθος που αψητα ηταν φυσιολιγικα, αλλα μετα το ψησιμο γινανε γιγαντια!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από painter, 13-4-09  
    Συγχαρητήρια στη γιαγιά Στέλλα!!! Είναι μοσχομυρωδάτα και απ' ότι μου λένε τα παιδιά και ... πεντανόστιμα!!! Εγώ θα δοκιμάσω το Πάσχα γιατί νηστεύω, οπότε τα πιρουνάκια είναι από τα τρία παιδάκια μου!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Επόμενο > Τέλος >>

    133 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Apetaksamin, 21-4-06  
    Από την Παραγωγή, στην Κατανάλωση (γιαγιά Στέλα, γεια στα χεράκια σου...), δε μου φούσκωσαν πολύ όμως. Φταίει η πρώτη φορά του ατζαμή ή μήπως δε μέτρησα καλά το μπέικιν πάουντερ; ένι γουέι τα τσακίσαμε :) Καλή Ανάσταση σε όλους
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-4-06  
    Όπως βλέπεις από τη φωτογραφία, φουσκώνουν πολύ.
    Άφησες τη ζύμη να ξεκουραστεί; Επισης δεν ξέρω τι μπορεί να έγινε με τη δοσολογία σου.
    Την άλλη φορα θα σου γίνουν καλύτερα!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 5-11-08  
    Μήπως έβαλες πολύ αλεύρι; Προτείνω την επόμενη φορά να βάλεις λιγότερο. Θα πρέπει να έχεις μια μαλακή ζύμη που απλώς να μην κολλάει στα χέρια.
    #
    Σχόλιο από Rabit, 13-4-09  
    Θα ήθελα νά ρωτήσω τι βούτυρο
    πρέπει να βάλω και πόσα κουλουράκια
    βγαίνουν περίπου? Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από lela, 13-4-09  
    εξαιρετικά μολις τα εφτιαξα ξεχασα να βάλω όμως το αλάτι θα αλλάξει κάτι?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 13-4-09  
    Rabit εγώ βάζω κανονικό βούτυρο ή και μαργαρίνη, ανάλογα τι έχω εκείνη την ώρα. Μια χαρά βγαίνουν ό,τι και να βάλεις. Το πόσα θα βγουν εξαρτάται από το μέγεθος που θα τα φτιάξεις. Θα έλεγα 40-80 κουλουράκια, ανάλογα αν θα τα κάνεις μικρά ή μεγάλα. lela το αλάτι συνήθως χρειάζεται λιγάκι στα γλυκά μας, αλλά δε νομίζω να είναι και κάτι τραγικό που το ξέχασες. Γενικώς σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια, χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσαν, γιατί κι εμάς είναι τα αγαπημένα μας και τα φτιάχνουμε γενικώς και όχι μόνο το Πάσχα. Θα μεταφέρω τα συγχαρητήριά σας στη γιαγιά :) και είμαι σίγουρη πως θα ευχαριστηθεί πολύ!
    #
    Σχόλιο από viviant, 14-4-09  
    Γεια σας, θα ήθελα να σας ρωτησω εάν μπορώ να αντικαταστήσω τη σόδα με επιπλέον μπεικιν πάουντερ. Εχω εγκατασταθεί πρόσφατα στο εξωτερικό και δεν την βρίσκω στα Super Market.Εάν την παραλείψω θα υπάρξει πρόβλημα? Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 14-4-09  
    viviant έχω την εντύπωση πως η σόδα βοηθάει τα κουλουράκια να είναι τραγανά. Δεν ξέρω τι ακριβώς αποτέλεσμα θα έχεις εάν την παραλείψεις εντελώς. Ίσως να μην πειράζει και τόσο. Αν το επιχειρήσεις πες μας.
    #
    Σχόλιο από succi, 15-4-09  
    geia sas!
    eimai neo melos tis pareas kai tha ithela na kano mia erotisi, giati koulourakia den exo ftiaksei pote os tora... ap'oti eida stis fotografies, kapoia apo ta koulourakia exoun vgei psiloaspra kai matte, eno alla einai pio skoura kai gyalistera apo pano. ti prepei na kano gia na mou vgoun gyalistera kai rodismena? mipos prepei na ta aleipso me kati??? i oxi?
    efxaristo ek ton protairon kai kalo pasxa from paris

    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    #
    Σχόλιο από delicious, 15-4-09  
    Succi, για να σου βγουν γυαλιστερά και πιο σκούρα όπως λες από πάνω, θα τα αλείψεις με τον κρόκο ενός αυγού χτυπημένο με 1 κ.γλυκού ζάχαρη και λίγο νερό!
    Εγώ τα έφτιαξα χτες και χρησιμοποίησα βούτυρο γάλακτος, έβαλα και 1 ποτηράκι του λικέρ μαστίχα ποτό, 4 συνολικά βανίλιες και έγιναν τέλεια!!!!!!!!
    Δοκίμασαν άτομα που χρόνια φτιάχνουν πασχαλινά κουλουράκια (με επιτυχία?) και δεν είχαν λόγια!
    Y.Γ. H ζύμη δεν πρέπει να είναι σφιχτή, ίσα που να μην κολλάει στα χέρια.
    #
    Σχόλιο από zenia, 15-4-09  
    διάβασα τη συνταγή και επειδή ειδα από όλους πολύ καλά σχόλια αποφάσισα να τα φτιάξω(πριν μισή ώρα ξεκίνησα)και δυστυχώς αν και χρησιμοποίησα υλικά όπως ακριβώς της συνταγής η ζύμη κολλάει στα χέρια και δεν πλάθετε με τίποτα.Υποψιάζομαι ότι ισως φταίει το βούτυρο που έβαλα-άλτις soft-μπορεί κάποιος που τα έφτιαξε και του πέτυχε η ζύμη να μου πει τι βούτυρο έβαλε?
    Σας ευχαριστώ και εύχομαι σε όλους Καλό Πάσχα με υγεία και χαρά.
    #
    Σχόλιο από delicious, 15-4-09  
    Zenia εγώ όπως έγραψα και πριν έβαλα βούτυρο γάλακτος (αυτό που αν το αφήσουμε εκτός ψυγείου γίνεται σαν λάδι-που είναι μέσα σε βάζο ή το αγοράζουμε χύμα από το super market).
    Για δοκίμασε να βάλεις λίγο αλεύρι ακόμα με προσοχή όμως να μη σου γίνει πολύ σφιχτή!
    #
    Σχόλιο από zenia, 15-4-09  
    delicious,σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σου,θα προσπαθήσω άλλη μια φορά με λίγο αλέυρι ακόμη γιατί μέχρι τώρα έχω προσθέσει κι'άλλο πολλές φορές.Θα σε ενημερώσω αύριο άν τελικά έγιναν κουλουράκια ή πετάχτηκε η ζύμη στα σκουπίδια και κρίμα τα υλικά!!!
    Καλό βράδυ!
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 16-4-09  
    φτιαχνω τωρα τα κουλουρακια, εχω κανει ηδη 2 ταψια και μου εχουν βγει νοστιμα μεν, αλλα δεν ειναι καθολου αφρατα, ειναι απ'εξω ψωμενια. μου πηρε η ζυμη περισσοτερο αλευρι. λετε να εφταιγε αυτο?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 16-4-09  
    evaevaeva τι εννοείς είναι απ' έξω ψωμένια; Δεν είναι αφράτα, δηλαδή έγιναν σκληρά; Αν έβαλες πολύ αλεύρι πάντως, ίσως να φταίει αυτό. Σηκώνει παραπάνω αλεύρι καμιά φορά η ζύμη, αλλά το θέμα είναι να την φτάσεις εκεί που δε θα σου κολλάει στα χέρια και θα είναι μαλακή (να μη το παρακάνεις δηλαδή).
    #
    Σχόλιο από LITSA.COM, 18-4-09  
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ...ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΞΕΡΩ...ΤΗ ΣΟΔΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ???
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 20-4-09  
    Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια και εύχομαι και του χρόνου!
    litsa.com εγώ δε τη διαλύω στην πορτοκαλάδα, αλλά φαντάζομαι πως μπορείς άνετα.
    #
    Σχόλιο από SONIAML, 20-3-10  
    ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ. ΟΤΑΝ ΨΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΑΛΙΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ;ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 20-3-10  
    Φαντάζομαι ότι τα κουλούρια της φωτογραφίας τα έχουν αλείψει πριν μπουν στο φούρνο με λίγο αυγό. Έτσι αποκτούν γυαλάδα τα κουλουράκια!
    #
    Σχόλιο από SONIAML, 20-3-10  
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΝΑΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

    17 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από delicious, 14-4-09  
    Την ίδια συνταγή έχω και εγώ με την διαφορά ότι βάζω και 5-6 κ.σούπας κονιάκ.
    Πριν τα βάλω για ψήσιμο τα αλείφω 2 κρόκους αυγών χτυπημένους με λίγο νερό και ζάχαρη!
    #
    Σχόλιο από samoa, 28-10-09  
    Ψαχνω συχνα δικες σου συνταγες και ομολογω οτι ποτε δεν με εχεις απογοητευσει......
    παρα πολυ καλη η συνταγη και οχι μονο για την περιοδο του Πασχα!!!
    Στη μιση ζυμη προσθεσα κακαο και λιγη αχνη και πηραν μια ωραια γευση σοκολατας που ξετρελανε την κορη μου...
    Ευχαριστω.....
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-10-09  
    samoa σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια. Ενδιαφέρουσα η παραλλαγή με το κακάο, θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά :)
    #
    Σχόλιο από Θούλα, 30-3-10  
    Αυτή την συνταγή την φτιάχνω για δεύτερη
    χρονιά. Φέτος έβαλα αγελαδινό βούτηρο και έγιναν φανταστικά. Μπράβο στην sitronela , αξίζει την βαθμολογία ξανά.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 30-3-10  
    Τα ξανάφτιαξα φέτος (είδα πως πέρσι δεν ψήφισα) χωρίς αμμωνία ή σόδα. Τα έκανα με φαρίνα απ και επειδή δεν έφτασε έβαλα και αλεύρι πολυτελείας που είχα. Μόνο με χυμό και πάλι. Τέλεια από γεύση, όπως μου είπαν (βασικά ο πατέρας μου που δε νηστεύει το είπε). Από εμφάνιση μπορείτε να δείτε μόνοι σας!
    Καλή Ανάσταση!
    #
    Σχόλιο από dimitra.g, 31-3-10  
    Λοιπόν...όπως το περίμενα! Πεντάστερο κι από μένα! Πάρα πολύ ωραία!
    Παραθέτω πληροφοριακά 1-2 μικροαλλαγές και σχόλια:
    1.Έβαλα τελικά φαριναπ, χωρίς εξτρα μπέηκην, αλλά άφησα κανονικά τη σόδα => Μιά χαρά!
    2.Βούτηρο έβαλα φυτίνη και λίγο αγελαδινό => Ωραιότατο!
    3.Έκανα τα 3/4 της δόσης (300 γρ ζάχαρη,3αυγά κτλ...) και αντί για 660 γρ. αλεύρι πήρε τελικά περίπου 750 => Άψογα!
    4. Βρε sitronella, τι 50 κομμάτια ;-) Ευτυχώς που πρόσεξα ένα σχόλιο πως σε κάποια φίλη βγήκαν 158 (!) κομμάτια η μία δόση...και έκανα τα 3/4 για να μη νυχτώσω (έκανα βλέπεις και τα γερμανικά τσουρέκια)...τα έπλασα μικρά, επίτηδες δηλαδή, γιατί από τα σχόλια κατάλαβα πως θα καλοφαγωθούν και είπα να σώσω ότι μπορώ, αλλά τα άτιμα φούσκωσαν υπέροχα, βγήκαν όχι μικρά αλλά κανονικότατα, 90 κομμάτια παρακαλώ !!! => Εξαιρετικά!
    5.Ευχαριστώ πολύ sitronella (και γιαγιά Στέλλα φυσικά) αλλά και όλες/όλους για τα σχόλια! Τελικά συχνά είναι σχεδόν τόσο χρήσιμα όσο και η ίδια η συνταγή!
    Καλό Πάσχα σε όλους!
    #
    Σχόλιο από φραουλίτα, 10-4-10  
    Τα έφτιαξα και εγώ! Τα πρώτα μου κουλουράκια. Έβαλα και μισή κουταλιά του γλυκού μαχλέπι, δεν ξέρω πόση διαφορά έκανε, πάντως βγήκαν υπέροχα. Συγχαρητήρια για τη συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από yotakef, 6-4-11  
    Μόλις τα έφτιαξα με τον γιο μου!ειναι πολύ ευκολα,ευπλαστη ζυμη...μόνο που εκανα μερικες παραλλαγες αντικατεστησα τον χυμο απο το πορτοκαλι με γαλα (ισως για αυτο να μου πηρε λιιιγο αλευρι παραπανω) και δεν εβαλα καθολου ξυσμα,προσθεσα αλλη μια βανιλια (επειδη δεν εβαλα πορτοκαλι) εγιναν παρα πολυ ωραια.μου βγηκαν 3 ταψια.το ευχαριστηθηκαμε πολυ. ειναι οτι πρεπει για τις ημερες που ερχονται και οχι μονο...ευχαριστουμε για την συνταγη!
    #
    Σχόλιο από VANILLLA, 19-4-11  
    ekana egrafi gia na bathmologiso ta telia koulourakia. mou thimisan para poli tis giagias mou.....na iste kala ke na mas dinete orees idees.
    #
    Σχόλιο από mariolita, 21-4-11  
    πολυ καλη συνταγη την φτιαχνω δυο χρονια τωρα.
    #
    Σχόλιο από zumaraki91, 11-3-12  
    Δεν έβαλα καθόλου αυγά γιατί δεν είχα και έβαλα περίπου στο μισό όλα. Βγήκαν ωραία τραγανά και μυρωδάτα. Πιο ωραία από πέρσι;)
    #
    Σχόλιο από celest, 8-4-12  
    Λοιπόν να κουλουράκια αυτά τα έκανα πέρυσι το Πάσχα και είχαμε ξετρελαθεί, οπότε αποφάσισα να τα κάνω και φέτος. Ωστόσο ενώ τα ξεκίνησα συνειδητοποίησα ότι δεν είχα όλα τα υλικά, έτσι τα έκανα λίγο ανορθόδοξα τα κουλουράκια! Αντικατέστησα το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού με χυμό και ξύσμα λεμονιού και έβαλα καστανή ζάχαρη αντί για λευκή.
    Έγιναν εξίσου νόστιμα, η ζύμη ήταν άψογη στο πλάσιμο όπως και πέρυσι και αφήνουν και μια γλυκιά γεύση λεμονιού στο τέλος που μου άρεσε πολύ!!
    Ευχαριστώ και πάλι και συγγνώμη για το "σκότωμα" της συνταγής!
    #
    Σχόλιο από nancy_p, 13-4-12  
    Πολύ καλή συνταγή.... Έκανα κ τα σχεδιακια κ βγήκαν τέλεια... Σε μερικά έβαλα λιγη τριμμένη σοκολάτα που είχα στο ψυγείο!!Το αλευρι ήταν για όλες τις χρήσεις κ πήρε περιπου 1200 γρ. 5 πηρουνάκια φυσικα!
    #
    Σχόλιο από Kitoulini, 17-4-12  
    Μπράβο-πολύ καλή συνταγή! Είχα πολύ καιρό να φτιάξω κουλουράκια, άρα ήμουν σχεδόν αρχάρια. Με βοήθησαν εκτός από τη συνταγή και τα σχόλια, οπότε έκανα μερικές μικρές προσαρμογές όπως: έβαλα λίγο παραπάνω βούτυρο (300) αλλά όλα τα άλλα υλικά ίδια. Το ξύσμα που έβαλα ήταν από 2 πορτοκάλια και του πήγαινε πολύ και επίσης απο συμβουλή σε σχόλιο πρόσθεσα και 3 κουταλιές της σούπας λικερ μαστίχας. Πήρε λίγο παραπάνω αλέυρι (γύρω στο 1.300 και μου βγήκαν παραπάνω κουλουράκια). Τα κουλουράκια ήταν νόστιμα και πράγματι τραγανά απέξω και μαλακά μέσα. Τα τσακίσαμε!
    #
    Σχόλιο από evvellin, 17-4-12  
    Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη.
    Ήθελα να σου πω ότι η συνταγή σου ήταν καταπληκτική. Μου έγιναν φανταστικά και όλοι ξετρελάθηκαν. Πραγματικά είναι πάρα πολύ καλή η συνταγή.
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 29-5-12  
    τελεια τα κουλουρακια της γιαγιας σου Σιτρονελλα και οι ιδεες σου για τα σχεδια.Το προχωρησα λιγο και προσθεσα χρωμα ζαχαροπλαστικης σε παστα για να τα κανω χρωματιστα.Τα πηγα σε παιδικο παρτυ και τρελαθηκαν μικροι και μεγαλοι.Οι φωτο μιλανε απο μονες τους σ'ευχαριστω.Και δεν χρειαζεται ναειναι Πασχα για να τα κανουμε ετσι κι αλλιως διατηρουνται πολυ καιρο φρεσκα(αν μεινουν).
    #
    Σχόλιο από polyna, 3-5-13  
    Απλά τέλεια! Τα έφτιαξα και με παραλλαγή φρουκτόζης (1 φλ τσαγιού) αντί της κανονικής ζάχαρης, δεν μου έγιναν τόσο τραγανά αλλά πολύ αφράτα και μαλακά. Την καθιέρωσα την συνταγή σου Sitronella και σ’ ευχαριστούμε πολύ γι’αυτήν! Καλή ανάσταση και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Προετοιμασία για το Πάσχα
    Καθώς οι μέρες πλησιάζουν για το Πάσχα, πρέπει ...
    Μπισκότα και Ζύμη για μπισκότα στην κατάψυξη
    Φτιάξατε μήπως πάρα πολλά μπισκότα; Θέλετε να έχετ...
    Τα μυστικά του μπισκότου
    Μήπως προσπαθείτε να πετύχετε το τέλειο μπισκότ...

    Σχετικές οδηγίες

    Πλάθω κουλουράκια
    Προστέθηκε από Sitronella
    5
           
           
    (22)
    Φωλιές από πασχαλινά κουλουράκια
    Προστέθηκε από Κυριακή Γ.Σ.Ν.
    5
           
           
    (5)

    Το tip της ημέρας

    Βράστε τα αυγά σας σε νερό με σόδα. Η σόδα τα δυναμώνει και σπάνε πιο δύσκολα!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της xristina_nt
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 46 αγαπημένων συνταγών, του/της feniaevaggelou
    γλυκά
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της michfotini
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της TAKIS35
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 128 αγαπημένων συνταγών, του/της nantia16