Πασχαλινά κουλούρια Βέφας

Bαθμολογία: 4.875
       
 
8 ψήφοι
nasiaser, 26.03.12

Περιγραφή

Συνταγή για πασχαλινά κουλούρια που βρίσκεται στο βιβλίο "Ζαχαροπλαστική" της Βέφας Αλεξιάδου. Εδω αναφέρω την συνταγή όπως την είχε δείξει στην τηλεόραση, με ορισμένες μικρές -αλλά σημαντικές-παραλλαγές από εκείνη του βιβλίου.
Πασχαλινά κουλούρια Βέφας
photo: Ζουζουνελ

Συνταγή από:

nasiaser

15 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ φρέσκο βούτυρο γάλακτος
  • 250 γρ μαργαρίνη σοφτ
  • 2 κουπες ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 3 βανίλιες
  • μισό κουταλάκι αμμωνία διαλυμένο σε
  • 1 κουταλιά γαλα
  • 5 κουτ. γλυκου baking powder κοσκινισμένα μαζί με το αλεύρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κουλουράκια
Εποχιακά: Πασχαλινή
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Βούτυρο , Αβγά , Γάλα
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 60' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 40' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε τα βούτυρα στο μίξερ για αρκετή ώρα, ώσπου το μείγμα τους να φουσκώσει και να ασπρίσει καλά.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
  3. Ρίχνουμε τις βανίλιες και τη διαλυμένη στο γάλα αμμωνία και χτυπάμε λίγο ακόμη για να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  4. Ρίχνουμε σε μεγάλη λεκάνη το βούτυρο και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το baking powder μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  5. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά και κατόπιν πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε ή και με τη βοήθεια μύλου για κουλούρια.
  6. Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτι (προσοχή! αν δε χρησιμοποιούμε αντικολλητικό χαρτί, τότε ΔΕΝ βουτυρώνουμε το ταψί, τα κουλούρια βγάζουν αρκετό λίπος από μόνα τους), αλείφουμε με πινέλο με αυγό χτυπημένο με λίγο νερό και ζάχαρη και ψήνουμε στους 180-200 βαθμους (αναλογα με το φούρνο μας) για 20 λεπτά. Καλή επιτυχία!

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι τα πιο νόστιμα, τα πιο αρωματικά πασχαλινά κουλούρια που έχω δοκιμάσει! Για επιπλέον άρωμα, προσθέστε ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι, ή και τα δύο.

Σχετικές συνταγές

    10 Όλα

    #
    Σχόλιο από catwoman77, 11-4-12  
    Υπέροχα!!! Ο μικρός μου ήθελε να τα φάει πριν ακόμα ψηθούν. Απλά χρειάστηκε να προσθέσω λίγο αλεύρι ακόμα. Την επόμενη φορά θα προσθέσω και ξύσμα πορτοκαλιού. Η δόση έβγαλε περίπου 90 κουλουράκια!!! Έκανα και δώρο μερικά. Μπράβο για τη συνταγή και ελπίζω να τη δοκιμάσουν και άλλοι. Πέντε πηρουνάκια από εμένα. Καλό Πάσχα!!!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 13-4-13  
    Συνήθως δεν μου αρεσουν οι συνταγες της Βεφας και δεν τις δοκιμαζω ,αυτη ειχε λιγα αυγα σε σύγκριση με αλλες συνταγες που τα κουλουρακια εχουν αμμωνία μεσα,Εγιναν αφρατα και πεντανοστιμα εκανα την μιση δοση και βγηκαν 2 ταψια φουρνου,μου αρεσαν παρα πολυ!Ευχαριστω για την συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από Wendy, 28-4-13  
    Δεν θα βαθμολογήσω ακόμη, γιατί λόγω νηστείας δεν δοκίμασα. Στα παιδιά μου πάντως άρεσαν. Να πω μόνο ότι μου πήραν 1.300 gr αλεύρι και έγιναν 5 λαμαρίνες.
    #
    Σχόλιο από Stroumfita86, 30-4-13  
    #
    Σχόλιο από Beba, 30-4-13  
    Πολύ καλή συνταγή!!!

    Αναρωτιέμαι όμως τις παραλλαγές τις έκανες εσύ ή η ίδια η Βέφα; και τι ακριβώς αλλαγή έγινε από το βιβλίο της; Μου φαίνεται πολύ μικρή η ποσότητα της αμμωνίας...

    Πάντως καταπληκτικά τα κουλουράκια!!!!!!
    #
    Σχόλιο από niki27, 5-5-13  
    με πεδευσε αρκετα στο πλασιμο η ζυμη γιατι διαλυοταν .. αλλα τουλαχιστον βγηκαν πεντανοστιμα :)
    #
    Σχόλιο από Wendy, 8-5-13  
    Νοστιμότατα! Θα έβαζα και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού για άρωμα.
    #
    Σχόλιο από maria_1983, 5-3-14  
    Έχω ενθουσιαστεί...Πρώτη φορά κάνω κουλουράκια και έγιναν τέλεια!Μόνο που μου πήραν 80 γρ. ακόμα αλεύρι στη μισή δόση που έκανα.Πλάθονται πολύ εύκολα και γίνονται αφράτα!Τέλεια συνταγή,RESPECT!!!
    #
    Σχόλιο από nasiaser, 16-4-14  
    Σχετικά με τις παραλλαγές:
    Την συνταγή αυτή την έγραψε (στο τετράδιο συνταγών της) με ακριβώς αυτόν τον τίτλο η μητέρα μου, παρακολουθώντας την Βέφα να φτιάχνει κουλούρια σε πρωινή εκπομπή. Εγώ, μετά από κάποια χρόνια, διαβάζοντας το βιβλίο της Βέφας "Ζαχαροπλαστική" βρήκα τη συνταγή, αλλά είχε κάποιες μικροδιαφορές: πχ δεν εξηγούσε ότι ήθελε 2 είδη βούτυρο, είχε λιγότερη ζάχαρη (νομίζω), δεν ανέφερε τα ξύσματα. Άρα, οι τροποποιήσεις είναι της Βέφας (πάνω στην δική της συνταγή)
    #
    Σχόλιο από marytheo, 16-9-14  

    8 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από catwoman77, 11-4-12  
    Υπέροχα!!! Ο μικρός μου ήθελε να τα φάει πριν ακόμα ψηθούν. Απλά χρειάστηκε να προσθέσω λίγο αλεύρι ακόμα. Την επόμενη φορά θα προσθέσω και ξύσμα πορτοκαλιού. Η δόση έβγαλε περίπου 90 κουλουράκια!!! Έκανα και δώρο μερικά. Μπράβο για τη συνταγή και ελπίζω να τη δοκιμάσουν και άλλοι. Πέντε πηρουνάκια από εμένα. Καλό Πάσχα!!!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 13-4-13  
    Συνήθως δεν μου αρεσουν οι συνταγες της Βεφας και δεν τις δοκιμαζω ,αυτη ειχε λιγα αυγα σε σύγκριση με αλλες συνταγες που τα κουλουρακια εχουν αμμωνία μεσα,Εγιναν αφρατα και πεντανοστιμα εκανα την μιση δοση και βγηκαν 2 ταψια φουρνου,μου αρεσαν παρα πολυ!Ευχαριστω για την συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από Wendy, 28-4-13  
    Δεν θα βαθμολογήσω ακόμη, γιατί λόγω νηστείας δεν δοκίμασα. Στα παιδιά μου πάντως άρεσαν. Να πω μόνο ότι μου πήραν 1.300 gr αλεύρι και έγιναν 5 λαμαρίνες.
    #
    Σχόλιο από Stroumfita86, 30-4-13  
    #
    Σχόλιο από niki27, 5-5-13  
    με πεδευσε αρκετα στο πλασιμο η ζυμη γιατι διαλυοταν .. αλλα τουλαχιστον βγηκαν πεντανοστιμα :)
    #
    Σχόλιο από Wendy, 8-5-13  
    Νοστιμότατα! Θα έβαζα και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού για άρωμα.
    #
    Σχόλιο από maria_1983, 5-3-14  
    Έχω ενθουσιαστεί...Πρώτη φορά κάνω κουλουράκια και έγιναν τέλεια!Μόνο που μου πήραν 80 γρ. ακόμα αλεύρι στη μισή δόση που έκανα.Πλάθονται πολύ εύκολα και γίνονται αφράτα!Τέλεια συνταγή,RESPECT!!!
    #
    Σχόλιο από marytheo, 16-9-14  

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Beba, 30-4-13  
    Πολύ καλή συνταγή!!!

    Αναρωτιέμαι όμως τις παραλλαγές τις έκανες εσύ ή η ίδια η Βέφα; και τι ακριβώς αλλαγή έγινε από το βιβλίο της; Μου φαίνεται πολύ μικρή η ποσότητα της αμμωνίας...

    Πάντως καταπληκτικά τα κουλουράκια!!!!!!
    #
    Σχόλιο από nasiaser, 16-4-14  
    Σχετικά με τις παραλλαγές:
    Την συνταγή αυτή την έγραψε (στο τετράδιο συνταγών της) με ακριβώς αυτόν τον τίτλο η μητέρα μου, παρακολουθώντας την Βέφα να φτιάχνει κουλούρια σε πρωινή εκπομπή. Εγώ, μετά από κάποια χρόνια, διαβάζοντας το βιβλίο της Βέφας "Ζαχαροπλαστική" βρήκα τη συνταγή, αλλά είχε κάποιες μικροδιαφορές: πχ δεν εξηγούσε ότι ήθελε 2 είδη βούτυρο, είχε λιγότερη ζάχαρη (νομίζω), δεν ανέφερε τα ξύσματα. Άρα, οι τροποποιήσεις είναι της Βέφας (πάνω στην δική της συνταγή)

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Προετοιμασία για το Πάσχα
    Καθώς οι μέρες πλησιάζουν για το Πάσχα, πρέπει ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τα μυστικά του μπισκότου
    Μήπως προσπαθείτε να πετύχετε το τέλειο μπισκότ...

    Σχετικές οδηγίες

    Πλάθω κουλουράκια
    Προστέθηκε από Sitronella
    5
           
           
    (22)
    Φωλιές από πασχαλινά κουλουράκια
    Προστέθηκε από Κυριακή Γ.Σ.Ν.
    5
           
           
    (5)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    koyloyrakia
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της gogona
    Πασχαλινό τραπέζι
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της KRIEKOUKI
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 155 αγαπημένων συνταγών, του/της sstavroula
    Πασχαλινά
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula