κύρια φωτογραφία συνταγής Πασχαλινά κουλούρια Βέφας
nasiaser
nasiaser @cook_8449149

Συνταγή για πασχαλινά κουλούρια που βρίσκεται στο βιβλίο "Ζαχαροπλαστική" της Βέφας Αλεξιάδου. Εδώ αναφέρω την συνταγή όπως την είχε δείξει στην τηλεόραση, με ορισμένες μικρές -αλλά σημαντικές-παραλλαγές από εκείνη του βιβλίου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι τα πιο νόστιμα, τα πιο αρωματικά πασχαλινά κουλούρια που έχω δοκιμάσει! Για επιπλέον άρωμα, προσθέστε ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι, ή και τα δύο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 250 γρ φρέσκο βούτυρο γάλακτος
  3. 250 γρ μαργαρίνη σοφτ
  4. 2 κουπες ζάχαρη
  5. 3 βανίλιες
  6. 0.5 κουταλάκι αμμωνία διαλυμένο σε
  7. 1 κουταλιά γάλα
  8. 5 κουτ. γλυκού baking powder κοσκινισμένα μαζί με το αλεύρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τα βούτυρα στο μίξερ για αρκετή ώρα, ώσπου το μείγμα τους να φουσκώσει και να ασπρίσει καλά.

  2. 2

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.

  3. 3

    Ρίχνουμε τις βανίλιες και τη διαλυμένη στο γάλα αμμωνία και χτυπάμε λίγο ακόμη για να ενσωματωθούν στο μείγμα.

  4. 4

    Ρίχνουμε σε μεγάλη λεκάνη το βούτυρο και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το baking powder μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

  5. 5

    Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά και κατόπιν πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε ή και με τη βοήθεια μύλου για κουλούρια.

  6. 6

    Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί (προσοχή! αν δε χρησιμοποιούμε αντικολλητικό χαρτί, τότε ΔΕΝ βουτυρώνουμε το ταψί, τα κουλούρια βγάζουν αρκετό λίπος από μόνα τους), αλείφουμε με πινέλο με αυγό χτυπημένο με λίγο νερό και ζάχαρη και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς (ανάλογα με το φούρνο μας) για 20 λεπτά. Καλή επιτυχία!

Αντιδράσεις

Από

nasiaser
nasiaser @cook_8449149
στις