Πασχαλινά κουλούρια Διαμάντως
Ωρα να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για το Πάσχα. Και τι ωραιότερο από το να μυρίσει το σπίτι από τα κουλούρια και τα τσουρέκια μας. Η συνταγή μας φτιάχνει τα πιο μοσχομυριστά και τραγανά κουλούρια που έχετε φάει και πιστέψτε με αν αρχίσετε δε θα μείνετε μόνο στο ένα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οταν φτάσει η ζύμη να είναι μαλακή μεν αλλά να πλάθεται τότε είναι έτοιμη και μπορεί να χρειαστεί να βάλετε κάτι λιγότερο από 1.300 γρμ αλεύρι.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 15 λεπτά τη φυτίνη με τη ζάχαρη.
-
2
Ρίχνουμε τα 2 αβγά και τον κρόκο από το 3ο.
-
3
Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και κατόπιν το κονιάκ μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα.
-
4
Ανακατεύουμε μέσα στο αλεύρι τις βανίλιες και το baking και έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά το μίγμα να ανακατευθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
-
5
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε μία λαμαρίνα και πλαθουμε τή ζύμη μας σε μικρή ποσότητα σε διάφορα σχήματα.
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο πάνω κάτω μέχρι να ροδίσουν.
-
7
Καλή επιτυχία!!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια