Πασχαλινά Σμυρνέικα τσουρεκάκια

lianaki
lianaki @lianaki
Άγιος Νικόλαος Κρήτης

Για κάποιους "κουλουράκια" αλλά για μένα που είμαι Κρητικιά η ονομασία είναι τσουρεκάκια 😜😁❤️
Η αγαπημένη συνταγή της γιαγιάκας μου ❤️
Έχουν ιδιαίτερη γεύση και είναι πεντανόστιμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

75 κομμάτια περ
  1. 6 1/2-7 1/2 φλυτζάνες αλεύρι μαλακό (1000-1150 γρ.) περίπου
  2. 1 μαργαρίνη (250 γρ.)
  3. 2 κουταλιές φυτίνη, κανονικές, όχι κοφτές (110 γρ. περίπου)
  4. 4 αυγά (χωρισμένα)
  5. 2 φλυτζάνες ζάχαρη (420 γρ.)
  6. 2 λεμονια το ξύσμα
  7. 1 φακελάκι μαχλέπι κοπανισμένο (8-10γρ.)
  8. 2 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
  9. 1/2 κουταλάκι αλάτι
  10. 1 κρασοπότηρο γάλα (150 γρ.)
  11. Για το πασπάλισμα
  12. 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκοπανισμένα, ανακατεμένα με
  13. 2-3 κ.σ. ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη φυτίνη ώσπου να ασπρίσουν.

  2. 2

    Χωριστά χτυπάμε τα κροκάδια με τη ζάχαρη και ύστερα από λίγο ρίχνουμε το γάλα. Χτυπάμε για λίγο ακόμα και έπειτα ανακατεύουμε τα δυο μίγματα (βούτυρα με αυγά).

  3. 3

    Ξαναχτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά.

  4. 4

    Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε τις 6 φλυτζάνες αλεύρι μαζί με το μπέικιν, το ξύσμα, το μαχλέπι και το αλάτι. Κρατάμε τη 1 1/2 για να δούμε πόσο θα μας ζητήσει η ζύμη

  5. 5

    Τα ανακατεύουμε καλά και μέσα εκεί ρίχνουμε το προηγούμενο μίγμα.

  6. 6

    Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά και προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται ακόμα μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά που δεν κολλάει στα χέρια

  7. 7

    Πλάθουμε μικρά τσουρεκάκια σε ότι σχήμα θέλουμε (εγώ συνήθως τα κάνω σαλιγκαράκια).

  8. 8

    Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το ασπράδι του αυγού ελαφρώς χτυπημένο.

  9. 9

    Πασπαλίζουμε με αμυγδαλοζάχαρη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 12 με 15 λεπτά το κάθε ταψί μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

  10. 10

    Εγώ χρησιμοποιώ αντίσταση και αέρα μαζί.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

despinal
despinal @despinal
Επειδή θέλω να τα κάνω για το Πάσχα και φαίνεται πολύ ωραία συνταγή, Θα ήθελα να ρωτήσω: Τα 2 κοφτά κουταλάκια μπέικιν μήπως είναι λίγα για 1 kg αλεύρι; Επίσης, μπορούμε να τα κάνουμε λίγο πιο μεγάλα, π.χ. στο μέγεθος μιας παλάμης; Τέλος, το ασπράδι των αυγών το βάζουμε μόνο από πάνω, πριν ψηθούν;

Από

lianaki
lianaki @lianaki
στις
Άγιος Νικόλαος Κρήτης