Πασχαλινά Τσουρέκια

Bαθμολογία: 4.8784
       
 
74 ψήφοι
TSOFAGR, 30.03.09

Περιγραφή

Εύκολα και νόστιμα τσουρέκια. Τα τσουρέκια θέλουν χρόνο και ηρεμία για να γίνουν, για αυτό μην βιάζεστε. Η συνταγή αυτή έχει 100% επιτυχία. Καλό Πάσχα!

Πασχαλινά Τσουρέκια

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2.800 γρ. αλευρι
  • 8 αυγα ολοκληρα και 2 κροκους
  • 2 κουπες γαλα
  • 1 κιλο ζαχαρη
  • 500 γραμμ. μαργαρίνη
  • 1 κουπα σπορελαιο
  • 2 κουταλακια αλατι
  • 3 βανιλιες
  • 2 πορτοκαλια χυμο και ξυσμα
  • 8 γραμμ. μαχλεπι
  • 8 γραμμ. κακουλε

Για το χυλό μπυρομαγιάς:

  • αλεύρι
  • 200 γραμ. φρέσκια μαγιά
  • 1 κουπα χλιαρο νερο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Τσουρέκια
Εποχιακά: Πασχαλινή
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γάλα , Αβγά
Φτιάχνει: 5 ταψια
Κόστος:
(7 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(7 ψήφοι)
Προετοιμασία: 180' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 45' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Διαλύουμε την μαγία με χλιαρό νερό ή γάλα και προσθέτουμε σιγά σιγά 1 κούπα αλέυρι. Ανακατέυουμε με ένα σύρμα τον χυλό και σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Βήμα 2
2) Παίρνουμε μια μεγάλη λεκάνη και βάζουμε μέσα το αλέυρι. Κάνουμε μια λακούβα στην μέση και προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι, το μαχλέπι, το κακουλέ και το ξύσμα απο τα πορτοκάλια.
Βήμα 3
3) Χτυπάμε καλά στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και σταδιακά ρίχνουμε μέσα τον χυμό πορτοκαλιού.
Βήμα 4
4) Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη μαργαρίνη μαζί  με το λάδι μας. Μπορούμε άν θέλουμε να βάλουμε και καλό βούτυρο.
Βήμα 5
5) Ζεσταίνουμε το γάλα μόνο του, τόσο όσο να αντέχουν τα χέρια μας.
Βήμα 6
6) Τώρα ρίχνουμε μέσα στην λεκάνη με το αλέυρι την μαγιά, μετά το μείγμα με τα αυγά, το γάλα χλιαρο και απο το κατσαρολάκι με την μαργαρίνη/λάδι  το μισό και παραπάνω.
Βήμα 7
7) Ζυμώνουμε καλά, κυκλικά πάντα, απο έξω προς τα μέσα.
Βήμα 8
8) Στο τέλος, ρίχνουμε και την  υπόλοιπη μαργαρίνη με το λάδι απο το κατσαρολάκι και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το ζύμωμα.
Βήμα 9
9) Σκεπάζουμε με λαδόκολα και τυλίγουμε με σακούλα την λεκάνη μας και απο πάνω βάζουμε μια κουβέρτα. Αφήνουμε 2 ώρες να φουσκώσει η ζύμη μας.
Βήμα 10
10) Ανοίγουμε, ξαναζυμώνουμε και αφήνουμε ακόμα 1 ώρα να φουσκώσει.
Βήμα 11
11) Πλέκουμε τα τσουρέκια μας ο,τι σχέδιο θέλουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος, περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 12
12) Χτυπάμε ένα αυγό με 1 κουταλάκι νουνού και αλείφουμε τα τσουρέκια μας. Ρίχνουμε απο πάνω σουσάμι ή αμύγδαλα.
Βήμα 13
13) Ψήνουμε στους 170°c στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν περίπου 35 έως 45 λεπτά. Αναλόγως το σχέδιο που θα πλάσουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στα υλικα λεω 8 γραμμ. κακουλε και μαχλεπι. Εννοω τα φακελακια τα τριμμενα σε σκονη.

Αν θελουμε να δουμε τα τσουρεκια μας αν εχουνε ψηθει, τρυπαμε με ενα ξυλακι απο σουβλακι.

Τα τσουρεκια αν τα βγαλετε απο τον φουρνο μετα απο 15 λεπτα, τυλιξτε τα ενα-ενα με διαφανη μεμβρανη. Διατηρουνται μαλακα και φρεσκα.

Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε το χυλό της μπυρομαγιάς με γάλα αντί για νερό. Γίνονται ακόμα πιο αφράτα.

Καλη Επιτυχια!

Σχετικές συνταγές

    194 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 4-4-09  
    200 ΓΡ ΜΑΓΙΑ?ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ?ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΕΧς ΧΡΟΝΙΑ, ΒΛΕΠΕ "ΑΦΡΑΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ" ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΜΟΝΟ 1 ΖΥΜΩΜΑ ΕΛΑΦΡΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ!
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 4-4-09  
    Κουκλα μου,η συνταγες μας δεν ειναι ιδιες!Εγω βαζω 2,5 κιλα αλευρι εσυ 2,εγω βαζω 500 κιλο βιταμ ενω εσυ 160 γραμμ.
    εσυ βαζεις ξερη μαγια ενω εγω φρεσκια.Eσυ βαζεις αχνη,ενω εγω ζαχαρη,εγω βαζω
    τον χυμο απο 2 πορτοκαλια ενω εσυ μονο ξυσμα.Λοιπον πως μπορεις να την συγκρινεις?
    Οταν την κανεις με το καλο τοτε πεσμου αν σου φανηκε πολυ η μαγια!
    Ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από elenaki1, 6-4-09  
    Να ρωτήσω κάτι χαζό ; Η μπυρομαγιά είναι η κλασσική φρέσκια μαγιά που παίρνουμε από τον φούρνο;
    #
    Σχόλιο από elenaki1, 6-4-09  
    Και κάτι άλλο . Το κακουλε τι είναι; Τι γεύση δίνει ; Κάτι σαν την μαστίχα ή καμία σχέση;
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 6-4-09  
    Γεια σου ελενακι.Ναι απο τον φουρνο μπορεις να την αγορασεις την μπυρομαγιά.Το κακουλε και το μαχλεπι τα πουλανε στο σουπερ μαρκετ.Δινει πολυ ωραια γευση και μοιροδια στα τσουρεκια.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 6-4-09  
    Μου φαινετε ενδοιαφερον η συνταγη σου και θελω να την φτιαξω για το πασχα, απλα ηθελα να κανω και εγω 2 ερωτησεις.
    1) μπορουμε να βαλουμε και λιγη κοπανησμενη μαστοιχα ή να αντικαταστησουμε το κακουλε με μαστοιχα?
    2) δεν αναφερεις ποση ωρα τα ψηνουμε.
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 7-4-09  
    Γεια σου γλυκουλα.Φυσικα μπορεις να βαλεις και μαστοιχα αν θες.Απλα το κακουλε και το μαχλεπι,δινουν στα τσουρεκια μια διαφορετικη γευση και μοιροδεια.Εγω τα ψηνω περιπου 40 λεπτα.Τα τσουρεκια αν τα ζυμοσεις καλα γινονται οπως του φουρνου,αφρατα.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 7-4-09  
    Ευχαριστω TSOFAGR,θα φτιαξω μια δοση οπως την εχεις εσυ και αλλη μια με μαστοιχα, και θα σας στειλω εντυπωσεις.
    #
    Σχόλιο από loula, 8-4-09  
    Καλημέρα......θα πώ το μεγάλο μου παράπονο..εδώ και πάρα πολλά χρόνια προσπαθώ να φτιάξω τσουρέκια και δεν τα καταφέρνω καθόλου....μα καθόλου...αυτή η συνταγή μου έκανε <<κλικ>>..σε παρακαλώ πες μου, τι πρέπει να προσέξω για να επιτύχουν...please!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από elenaki1, 8-4-09  
    Ευχαριστώ . Θα τα δοκιμάσω και θα βαθμολογήσω την επόμενη φορά.
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 8-4-09  
    Γεια σου loula.Το βιταμ/λαδι και το γαλα να ειναι ζεστα τοσο,οσο να τα αντεχει το χερι σου.Θελουν στην αρχη καλο ζυμομα.Λογο της εγγυμοσυνης μου δεν τα ζυμοσα οσο ηθελα,για αυτο η φοτωγραφια λιγο τα αδικη.Κανονικα γινονται φουσκοτα και αφρατα οπως του φουρνου.Την μπυρομαγια με χλιαρο νερο προς το ζεστο να την διαλυσης.Πριν το ψησιμο να τα αφησεις να φουσκοσουν σε ζεστο μερος.Καλη Επιτυχια.
    #
    Σχόλιο από loula, 10-4-09  
    Σ΄ευχαριστώ για την απάντησή σου, θα τα προσπαθήσω την Κυριακή και θα σου πώ νέα την Δευτέρα.....και μ΄έναν πόνο το μωράκι σου..καλή λευτεριά
    #
    Σχόλιο από elenaki1, 13-4-09  
    Μόλις άφησα τη ζύμη μου για το πρώτο φούσκωμα . Αλλά η ζύμη κολλάει στα χέρια παρότι έβαλα ακριβώς τα υλικά . Έτσι πρέπει να είναι ή έκανα κάτι λάθος ;
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 14-4-09  
    Γεια σου ελενακι.Ναι ετσι πρεπει να ειναι,για να σου βγουνε αφρατα τα τσουρεκια.Στην οδηγεια 8* το τελευταιο λαδι/βιταμ το ριχνω στα χερια μου για να ξεκολησουν και τελιωνο το ζυμομα.
    #
    Σχόλιο από elenaki1, 14-4-09  
    Λοιπόν μπράβο ! Εκπληκτικά τσουρέκια ... Ξετρελάθηκα ! Πρώτη φορά έφτιαξα τέτοια τσουρέκια . Και έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές . Ευχαριστούμε και καλό Πάσχα !
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 14-4-09  
    Να σε καλα ελενακι μου.Καλο Πασχα.
    #
    Σχόλιο από caroline, 16-4-09  
    Να ρωτήσω κι εγώ κάτι... Είπες ότι 15 λεπτά αφού βγουν απ'τον φούρνο τα τυλίγεις για να παραμείνουν αφράτα. Ακόμα και αν δεν έχουν κρυώσει τα τυλίγεις?
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 17-4-09  
    Με παίδεψε λίγο μα άξιζε τον κόπο!
    Αφράτα μοσχοβολιστά, τσουρέκια φούσκωσαν υπέροχα, ψήθηκαν επίσης υπέροχα!!
    Η συνταγή σου, και ο τρόπος παρασκευής της, μου θύμισε εκείνη της μητέρας μου!
    Μπράβο!
    Ευχαριστούμε για την συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 17-4-09  
    Ευχαριστω πολυ Στεφη για την ψηφο σου.Χερομαι που σου αρεσαν.Γεια σου Caroline.Εγω τα τυλιγο μετα απο 15/20 λεπτα.Τα τσουρεκια ειναι χλιαρα οταν τα τυλιγο.Τωρα εσυ αμα θες αστα να κρυωσουν.Ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 17-4-09  
    Λιγα μυστικα ακομα!Αν θελετε ακομα ποιο αφρατα τσουρεκια,τοτε 10 λεπτα πριν να ψηθουνε αλειψτετα με χλιαρο γαλα και μετα φυσικα το αυγο σας.Ευχαριστω
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

    136 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από elenaki1, 14-4-09  
    Λοιπόν μπράβο ! Εκπληκτικά τσουρέκια ... Ξετρελάθηκα ! Πρώτη φορά έφτιαξα τέτοια τσουρέκια . Και έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές . Ευχαριστούμε και καλό Πάσχα !
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 14-4-09  
    Να σε καλα ελενακι μου.Καλο Πασχα.
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 17-4-09  
    Με παίδεψε λίγο μα άξιζε τον κόπο!
    Αφράτα μοσχοβολιστά, τσουρέκια φούσκωσαν υπέροχα, ψήθηκαν επίσης υπέροχα!!
    Η συνταγή σου, και ο τρόπος παρασκευής της, μου θύμισε εκείνη της μητέρας μου!
    Μπράβο!
    Ευχαριστούμε για την συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 17-4-09  
    Ευχαριστω πολυ Στεφη για την ψηφο σου.Χερομαι που σου αρεσαν.Γεια σου Caroline.Εγω τα τυλιγο μετα απο 15/20 λεπτα.Τα τσουρεκια ειναι χλιαρα οταν τα τυλιγο.Τωρα εσυ αμα θες αστα να κρυωσουν.Ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 17-4-09  
    Λιγα μυστικα ακομα!Αν θελετε ακομα ποιο αφρατα τσουρεκια,τοτε 10 λεπτα πριν να ψηθουνε αλειψτετα με χλιαρο γαλα και μετα φυσικα το αυγο σας.Ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από Φιλένια, 27-3-10  
    Η αλήθεια ειναι οτι μόλις τα έφτιαξα κ΄σε λίγο θα τα ψήσω.Παντως οι μέχρι τώρα εντυπώσεις αριστες!!!!!Θα επανέλθω,με τις μετά ψησίματος,εντυπώσεις
    #
    Σχόλιο από Φιλένια, 27-3-10  
    Τέλεια! Αν δεν βιαζεσαι και έχεις υπομονή είναι φοβερά!!Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή σου!
    #
    Σχόλιο από Αντιγόνη, 30-3-10  
    Λοιπόν..κατ' αρχάς, παρατήρησα ότι η συνταγή αυτή, στη μισή της δόση είναι παρόμοια με αυτή του ASTERI "τσουρεκάκια". Φυσικά υπάρχουν διαφοροποιήσεις, αλλά στα βασικά υλικά ήταν σχεδόν ίδιες. Έτσι, επειδή πέρσι η συνταγή "τσουρεκάκια" ήταν επιτυχής, αποφάσισα έναν συνδυασμό. Η μόνη αλλαγή που έκανα ήταν να μην βάλω νερό για τον χυλό μαγιάς, αλλά γάλα. Επίσης, τα μισά τα πέρασα από ένα φούσκωμα, ενώ τα άλλα μισά από δύο. Εν συντομία, έγιναν άψογα, μοσχομυριστά και πολύ ελαφρά. Α! έβαλα πολύ λιγότερη ζάχαρη, περίπου την μισή από αυτή που γράφετε. Δυστυχώς, το μόνιμο πρόβλημά μου είναι το αλεύρι. Έβαλα λιγότερο και μου άπλωσαν λίγο. Ωστόσο, αυτό δεν είναι θέμα της συνταγής, γιατί πάντα στα τσουρέκια τη ζύμη την αξιολογείς εκείνη τη στιγμή, με το "χέρι" και το "μάτι". Σας ευχαριστώ πολύ, και του χρόνου να είμαστε καλά!
    #
    Σχόλιο από γιουλακι, 2-4-10  
    μπραβο!!!
    πολυ ωραια συνταγη!!!
    βγαινουν πολυ αφρατα τα τσουρεκακια
    τελεια!!!
    Καλη Ανασταση να εχουμε!!
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 2-4-10  
    Ευχαριστω,ολους τους φιλους και της φιλες για τα καλα σας λογια και φυσικα για τα πιρουνακια που μου δωσατε.
    Καλη Ανασταση σε εσας και την οικογενεια σας.
    #
    Σχόλιο από sevoula123, 3-4-10  
    η συνταγη εξαιρετικη δεν μου φουσκωσαν στο φουρνο πολλη.απο γευση ονειρο.
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 3-4-10  
    σεβουλα,τα αφησες να σου φουσκοσουν καλα πριν να τα ψησεις? :)
    #
    Σχόλιο από sevoula123, 5-4-10  
    ναι τα αφησα και για ενα τεταρτο στους 50 αλλα επαναλαμβανω απο γευση κολαση.εχω κανει και της αργυρως και παρλιαρου και ηταν χαλια
    #
    Σχόλιο από chocochristos, 11-4-10  
    Την συνταγή σου την έφτιαξα εχτές και είναι πεντανόστιμη. Λίγο στην εκτέλεση το άλλαξα για να δημιουργίσω τις ίνες.
    Ούτε που είχε περάσει απο το μυαλό μου οτι το κακουλέ χρησιμοποιήτε έτσι...τέλεια σκέψη γι'αυτά τα μυρωδικά!!
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 15-4-10  
    Ευχαριστω πολυ για τα πηρουνακια chokochristos :)
    #
    Σχόλιο από kopelitsa, 2-4-11  
    na rotiso k ego me ti seira mou?
    epeidi ego eimai kainourgia stin kouzina alla thelo poly tora gia to pasxa na kano tin syntagi sou prepei na prosexo kati?
    gia na fouskosoun na ta balo se sygkekrimeno simeio giati thymamai ti mama m pou ebaze ti zymi sti sompa tyligmeni me koubertes.
    k kati teleytaio posa kommatia bgainoun giati emeis eimaste dyo atoma mono na min einai polla k den prolaboun na fagothoyn!
    eyxaristo
    #
    Σχόλιο από Απολλωνία, 6-4-11  
    Αγαπητή μου TSOFAGR θα ήθελα πολύ να φτιάξω τα τσουρέκια σου το πάσχα!!! Ελπίζω να τα πετύχω κ να επανέλθω με πιρουνάκια!!
    #
    Σχόλιο από Ifigeneia24, 10-4-11  
    lew na ftiaksw kai egw ta tsourekia sou fetos!!elpizv na vgoun toso nostima kai stin emfanisi opws ta dika sou sti fwtografia!!tha epanelthw me pirounakia otan ta ftiaksw!!
    #
    Σχόλιο από Wendy, 10-4-11  
    Η συνταγή σου μου έκανε κλικ στο μάτι και λέω να τη δοκιμάσω τη Μεγάλη Εβδομάδα. Σκέφτομαι να αντικαταστήσω τη μαργαρίνη με φρέσκο βούτηρο, γιατί μου αρέσει το άρωμά του και το κακουλέ που το έχω δοκιμάσει παλιότερα και δεν μου πολυάρεσε με μαστίχα. Θα ήθελα να μου πεις τη γνώμη σου.
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 10-4-11  
    Γειά σας. Ifigeneia24 σου έυχομε καλή επιτυχία και μήν φοβηθείς για τίποτα.Μόνο του σπανού τα γένια δέν γίνονται.

    Γειά σου Wendy.Να σου πώ την αλήθεια επειδή τα φτιάχνω και εγώ αρκετά συχνά τα τσουρέκια,την μια τα φτιάχνω με καλό βούτυρο και την άλλη άν δέν έχω τα φτιάχνω με μαργαρίνη.Όπως και να τα φτιάξεις γίνονται πολύ νόστιμα.Εγώ που βάζο μαχλέπι και κακουλέ μαζί χάνεται στην ζύμη,άν σε ενοχλή η μυροδιά ή η γέυση τότε βάλε μαστίχα ή ότι αγαπάς :)) Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα να έχουμε.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

    55 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 4-4-09  
    200 ΓΡ ΜΑΓΙΑ?ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ?ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΕΧς ΧΡΟΝΙΑ, ΒΛΕΠΕ "ΑΦΡΑΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ" ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΜΟΝΟ 1 ΖΥΜΩΜΑ ΕΛΑΦΡΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ!
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 4-4-09  
    Κουκλα μου,η συνταγες μας δεν ειναι ιδιες!Εγω βαζω 2,5 κιλα αλευρι εσυ 2,εγω βαζω 500 κιλο βιταμ ενω εσυ 160 γραμμ.
    εσυ βαζεις ξερη μαγια ενω εγω φρεσκια.Eσυ βαζεις αχνη,ενω εγω ζαχαρη,εγω βαζω
    τον χυμο απο 2 πορτοκαλια ενω εσυ μονο ξυσμα.Λοιπον πως μπορεις να την συγκρινεις?
    Οταν την κανεις με το καλο τοτε πεσμου αν σου φανηκε πολυ η μαγια!
    Ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από elenaki1, 6-4-09  
    Να ρωτήσω κάτι χαζό ; Η μπυρομαγιά είναι η κλασσική φρέσκια μαγιά που παίρνουμε από τον φούρνο;
    #
    Σχόλιο από elenaki1, 6-4-09  
    Και κάτι άλλο . Το κακουλε τι είναι; Τι γεύση δίνει ; Κάτι σαν την μαστίχα ή καμία σχέση;
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 6-4-09  
    Γεια σου ελενακι.Ναι απο τον φουρνο μπορεις να την αγορασεις την μπυρομαγιά.Το κακουλε και το μαχλεπι τα πουλανε στο σουπερ μαρκετ.Δινει πολυ ωραια γευση και μοιροδια στα τσουρεκια.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 6-4-09  
    Μου φαινετε ενδοιαφερον η συνταγη σου και θελω να την φτιαξω για το πασχα, απλα ηθελα να κανω και εγω 2 ερωτησεις.
    1) μπορουμε να βαλουμε και λιγη κοπανησμενη μαστοιχα ή να αντικαταστησουμε το κακουλε με μαστοιχα?
    2) δεν αναφερεις ποση ωρα τα ψηνουμε.
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 7-4-09  
    Γεια σου γλυκουλα.Φυσικα μπορεις να βαλεις και μαστοιχα αν θες.Απλα το κακουλε και το μαχλεπι,δινουν στα τσουρεκια μια διαφορετικη γευση και μοιροδεια.Εγω τα ψηνω περιπου 40 λεπτα.Τα τσουρεκια αν τα ζυμοσεις καλα γινονται οπως του φουρνου,αφρατα.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 7-4-09  
    Ευχαριστω TSOFAGR,θα φτιαξω μια δοση οπως την εχεις εσυ και αλλη μια με μαστοιχα, και θα σας στειλω εντυπωσεις.
    #
    Σχόλιο από loula, 8-4-09  
    Καλημέρα......θα πώ το μεγάλο μου παράπονο..εδώ και πάρα πολλά χρόνια προσπαθώ να φτιάξω τσουρέκια και δεν τα καταφέρνω καθόλου....μα καθόλου...αυτή η συνταγή μου έκανε <<κλικ>>..σε παρακαλώ πες μου, τι πρέπει να προσέξω για να επιτύχουν...please!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από elenaki1, 8-4-09  
    Ευχαριστώ . Θα τα δοκιμάσω και θα βαθμολογήσω την επόμενη φορά.
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 8-4-09  
    Γεια σου loula.Το βιταμ/λαδι και το γαλα να ειναι ζεστα τοσο,οσο να τα αντεχει το χερι σου.Θελουν στην αρχη καλο ζυμομα.Λογο της εγγυμοσυνης μου δεν τα ζυμοσα οσο ηθελα,για αυτο η φοτωγραφια λιγο τα αδικη.Κανονικα γινονται φουσκοτα και αφρατα οπως του φουρνου.Την μπυρομαγια με χλιαρο νερο προς το ζεστο να την διαλυσης.Πριν το ψησιμο να τα αφησεις να φουσκοσουν σε ζεστο μερος.Καλη Επιτυχια.
    #
    Σχόλιο από loula, 10-4-09  
    Σ΄ευχαριστώ για την απάντησή σου, θα τα προσπαθήσω την Κυριακή και θα σου πώ νέα την Δευτέρα.....και μ΄έναν πόνο το μωράκι σου..καλή λευτεριά
    #
    Σχόλιο από elenaki1, 13-4-09  
    Μόλις άφησα τη ζύμη μου για το πρώτο φούσκωμα . Αλλά η ζύμη κολλάει στα χέρια παρότι έβαλα ακριβώς τα υλικά . Έτσι πρέπει να είναι ή έκανα κάτι λάθος ;
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 14-4-09  
    Γεια σου ελενακι.Ναι ετσι πρεπει να ειναι,για να σου βγουνε αφρατα τα τσουρεκια.Στην οδηγεια 8* το τελευταιο λαδι/βιταμ το ριχνω στα χερια μου για να ξεκολησουν και τελιωνο το ζυμομα.
    #
    Σχόλιο από caroline, 16-4-09  
    Να ρωτήσω κι εγώ κάτι... Είπες ότι 15 λεπτά αφού βγουν απ'τον φούρνο τα τυλίγεις για να παραμείνουν αφράτα. Ακόμα και αν δεν έχουν κρυώσει τα τυλίγεις?
    #
    Σχόλιο από ΣΟΥΜΙ, 7-5-09  
    Τι αλεύρι χρησιμοποιούμε?
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 20-7-09  
    Γεια σου Σουμι.Συγνωμη,αλλα για προσωπικους λογους δεν εμπενα καθολου μεσα.Αλευρι για ολες τις χρησεις.
    #
    Σχόλιο από hrysa22, 1-11-09  
    THA HTHELA NA ROTISO PARAKALO AN GINETE NA ANTIKATASTISO THN FRESKIA MAGIA ME XERH, KAI TI POSOTITA NA VALO?EYXARISTO
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 1-11-09  
    Γειά σου hrysa22.Δεν την εχω κάνει την συνταγή με ξερή μαγιά.Δοκίμασε με την αντίστοιχη ποσότητα,δηλαδή 200γραμμ.
    Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από γιουλακι, 25-3-10  
    γεια σου TSOFAGR,

    ευχαριστουμε πολυ για την ωραια σου συνταγη!!!
    θα την δοκιμασω τωρα το Πασχα!!
    Ομως θα ηθελα να ρωτησω κατι...επειδη ειμαι λιγο ασχετουλα...η μπυρομαγια ειναι η νωπη μαγια που πωλειται σε κυβακια σε ασπρο κ μπλε χρωμα με ενα χελιδωνακι ή οχι???
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 19-12-10  
    Μπορούμε να κάνουμε και Βασιλόπιτα με την ίδια συνταγή.
    Καλές Γιορτές και Υγεία σε όλους.
    #
    Σχόλιο από peristeraki, 20-4-11  
    5 πηρουνάκια και από μένα!!!Τα έκανα σήμερα..μου βγήκαν πολύ ωραία,φούσκωσαν έγιναν τούμπανα..μόνο που δεν έβαλα πορτοκάλι και έβαλα βούτυρο αγελαδινό όχι μαργαρίνη και λάδι!Στο τέλος τα γέμισα τα μισά με κρέμα Κάστανο και τα άλλα μισά με μερέντα και όταν ψήθηκαν τα κάλυψα τα μισά με λευκή σοκολάτα και τα άλλα μισά με γάλακτος (είπα να τα κάνω "Τερκενλή") μια μπουκιά 1000 θερμίδες..αλλά χαλάλι!!!
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 22-4-14  
    θελω να γράψω μια πρακτική λύση και έυκολη για όσους δέν έχουν πολλές επαφές με ζύμης!
    Στο βήμα 6 αντί να βάλετε τα υγρά μέσα στο αλέυρι αντιστρέψτετα και στην λεκάνη που έχετε τα υγρά προσθέστε σιγά σιγά αλέυρι μέχρι να σας γίνει μαλακή η ζύμη!
    Ίσως για τους περισσότερους να είναι μια έυκολη λύση!
    Στο τέλος πάντα την ζύμη μας την ξεκολάμε απο τα χέρια μας με 1-2 χούφτες λάδι/βούτυρο!
    Έυχομαι να σας βοηθάνε και οι παραλλαγές μου!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ελάτε να φτιάξουμε τσουρέκια!
    Πάσχα χωρίς αφράτα και λαχταριστά τσουρεκάκια δ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΓΛΥΚΑ ΖΥΜΗΣ
    Ένα βιβλίο 73 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Γλυκάκια διάφορα
    Ένα βιβλίο 69 αγαπημένων συνταγών, του/της fiogaki
    Τσουρεκι
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της dionysiatsa
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 328 αγαπημένων συνταγών, του/της Νινον!!!!
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 184 αγαπημένων συνταγών, του/της ursula