Πασχαλινό γεμιστό κατσικάκι στο φούρνο

8 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
knorr
knorr @cook_8501103
,

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για μυρώνια και καυκαλίθρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σέσκουλα ή λάπαθα.Προσθέστε 2 κ.σ. εστραγκόν στη γέμιση για περισσότερο άρωμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6-8 άτομα
  1. 2 1/2 κιλά κατσίκι, 1 ολόκληρο στήθος μαζί με ένα κομμάτι από την κοιλιά του (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας)
  2. 250 ml ελαιόλαδο
  3. χυμό από 2 λεμόνια
  4. 4 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
  5. αλάτι και πιπέρι
  6. 1 1/2 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  7. Για τη γέμιση
  8. 300 γρ. ρύζι για πιλάφι ή για γεμιστά (γλασέ)
  9. 1 μικρή συκωταριά περίπου ενός κιλού ζεματισμένη και ψιλοκομμένη σε ζάρια
  10. 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  11. 1/2 ματσάκι άνηθο η μάραθο ψιλοκομμένο
  12. 1 μάτσο καυκαλίθρες ψιλοκομμένες
  13. 1 μάτσο μυρώνια ψιλοκομμένα
  14. 100 ml ελαιόλαδο
  15. αλάτι και πιπέρι
  16. χυμός από 2 λεμόνια
  17. λίγη ρίγανη
  18. 1 Κnorr «Σπιτικός» ζωμός βοδινού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για τη γέμισηΣε μια βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμυδάκια και ύστερα τη συκωταριά.

  2. 2

    Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι, και προσθέτουμε το ρύζι, τον άνηθο, τις καυκαλίθρες και τα μυρώνια, τον σπιτικό ζωμό βοδινού και 2 1/2 ποτήρια καυτό νερό.

  3. 3

    Ανακατεύουμε ελαφρά έως ότου μαραθούν τα χορταρικά και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να τελειώσει το νερό και να φουσκώσει το ρύζι.

  4. 4

    Για το κατσικάκιΣε ένα μπόλ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού, τα τριμμένα σκόρδα, το αλάτι και το πιπέρι.

  5. 5

    Πλένουμε το κρέας με νερό και το αφήνουμε να στραγγίσει. Κατόπιν το τρίβουμε μέσα και έξω με το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει.

  6. 6

    Εάν σας περισσέψει μείγμα, περιχύσετε επάνω στο κατσικάκι πριν το ψήσετε.

  7. 7

    Όταν η γέμιση είναι έτοιμη, γεμίζουμε το εσωτερικό του στήθους. Με το κομμάτι που προεξέχει που είναι η κοιλιά του ράβουμε το γεμιστό στήθος με σπάγκο κλείνοντας το έτσι ώστε να μην μας φύγει η γέμιση κατά το ψήσιμο. Προαιρετικά, μπορούμε να δέσουμε ολόγυρα με σπάγκο το στήθος για να μην ανοίξει.

  8. 8

    Τοποθετούμε το κατσικάκι σε ένα ταψί με λίγο νερό και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα.

  9. 9

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 -180 C, για μισή ώρα την κάθε πλευρά του. Πάντα πρέπει να είναι σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα.

  10. 10

    Όταν περάσει η ώρα προσθέτουμε τις πατάτες, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, την ρίγανη και νερό τόσο όσο χρειάζεται για φτάσει ως τη μέση τους και συνεχίζουμε το μαγείρεμα στο φούρνο για άλλα 45 λεπτά χωρίς την λαδόκολλα ή το αλουμινόχαρτο μέχρι το κατσικάκι να πάρει χρώμα και οι πατάτες να μαγειρευτούν.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

knorr
knorr @cook_8501103
στις
,
Πάθος για γεύση!
Δες περισσότερα