Ζουζουνελ
Ζουζουνελ @cook_8455179

Καλαθάκι από ζυμάρι για τα πασχαλινά μας κόκκινα αυγά!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

90 Minutes
  1. 1 κιλό αλεύρι
  2. 1 κούπα αλάτι
  3. νερό όσο πάρει
  4. 1 αυγό για αλειμα στο ζυμάρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας με το αλεύρι το αλάτι και το νερό, φτιάχνουμε μια ζύμη ελαστική που να μην κολαει στα χέρια, το αφήνουμε 4-5 ώρες στο ψυγείο, ή και όλη την νύχτα

  2. 2

    Έχουμε δυο μπολ μεταλλικά που τα αλείφουμε πολύ λιγο λαδι για να μην μας κολλήσει το ζυμάρι επάνω.

  3. 3

    Ζωγραφίζουμε ένα κύκλο σε αντικολλητικο χαρτί με έναν μαρκαδόρο όσο είναι η περίμετρος του μπολ.

  4. 4

    Κόβουμε μπαλίτσες που να έχουν όλες το ίδιο βάρος (εγώ τις έκανα από 50 gr την κάθε μια)

  5. 5

    Πλάθουμε κορδόνια όσο να καλύπτουμε το μπολ από άκρη σε άκρη και αρχίζουμε να τα σταυρώνουμε τα κορδονάκια.

  6. 6

    Αφού τα βάλουμε σταυρωτά αρχίζουμε να βάζουμε τα οριζόντια κορδόνια μέχρι να φτάσουμε στο κάτω μέρος του μπολ. Κτυπάμε ελαφρά το αυγό και το αλείφουμε προσεχτικά.

  7. 7

    Στο πιο μικρο μπολ φτιάχνουμε μια πλεξίδα για το χεράκι του καλαθιού την αλείφουμε αυγό.

  8. 8

    Φτιάχνουμε τον κύκλο στριφταρακι με το ζυμάρι και το βάζουμε πάνω στο αντικολλητικο χαρτί, το αλείφουμε αυγό και τα βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα μέχρι να ψηθούν και να πάρουν όμορφο ροδοψημενο χρώμα.

  9. 9

    Όταν βγουν τα ξεκολλάμε με προσοχή να μην μας σπάσουν, όσο είναι ζεστά, άλλα τα αφήνουμε να κρυώσουν επάνω στα μπολ. Καλύτερα θα είναι να τα βγάλουμε την άλλη μέρα που θα έχουν κοκαλώσει.

  10. 10

    Έχουμε κρατήσει λίγο ζυμαράκι και το ανοίγουμε πολύ λεπτό κορδονάκι βρέχουμε με ένα πινελάκι λίγο το χείλος από το καλαθάκι και ταιριάζουμε επάνω το ζυμαράκι.

  11. 11

    Εκεί κολλάμε το στρόγγυλο στριφταρακι που φτιάξαμε για τελείωμα του καλαθιού!

  12. 12

    Βάζουμε λίγο ζυμαράκι πάλι εκεί που θέλουμε να ακουμπήσουμε το χεράκι και το κολλάμε με προσοχή.

  13. 13

    Το αφήνουμε να στεγνώσει 1-2 μέρες η κόλλα μας και είναι έτοιμο προς χρήση! Καλή επιτυχία!

Αντιδράσεις

Σχόλια (34)

katenick
katenick @cook_8477148
αχ!ειναι πανεμορφο,βαθμολογω απο τωρα γιατι αυτο δεν τρωγετε οποτε βαζω 5 πιρουνακια στην εμφανιση,την πρωτοτυπια και στις αναλυτικες οδηγιες!μου εδωσες ωραια ιδεα για τα βαφτιστηρια μου.περιπου τι μεγεθος ειναι το συγκεκριμενο;

Από

Ζουζουνελ
Ζουζουνελ @cook_8455179
στις
[url=http://www.xarakas.gr][img]http://www.xarakas.gr/other/line_line_typeh2_beg_girl12_time_1233550800_text_c5e9ece1e920f3f4ef20f3e1e9f42e2e2e2e2e2e.gif[/img][/url]
Δες περισσότερα