Πατάτα γεμιστή με μανιτάρια
Πατάτες ψητές στο φούρνο με μια νόστιμη γέμιση από μανιτάρια και τυρί.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι πατάτες πρέπει να σερβιριστούν ζεστές.
Υλικά
-
4 πολύ μεγάλες πατάτες μακρόστενες κατά προτίμηση
-
250 γρ. διάφορα μανιτάρια
-
150 γρ. τριμμένο έμενταλ για τη γέμιση και άλλο 1 φλ. έμμενταλ για πασπάλισμα
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 φλ. κρέμα γάλακτος
-
λίγο μοσχοκάρυδο
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνουμε τις πατάτες, τις πλένουμε καλά και τις τρίβουμε απ' έξω και με το σύρμα της κουζίνας. Θέλουμε να μείνουν με τη φλούδα τους αλλά καθαρές. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 20' ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν και με ένα μαχαίρι κόβουμε από πάνω μια φέτα σαν καπάκι και τις αδειάζουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι του γλυκού. Κάνουμε τη σάρκα τους πουρέ με ένα πιρούνι και τον φυλάμε σε ένα μπολ.
-
2
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Τα βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα φυλάμε και αυτά σε μπολ.
-
3
Μέσα στο μπολ που φυλάξαμε τον πουρέ, αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος και δουλεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το έμμενταλ, λίγο μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο και τα σουρωμένα μανιτάρια.
-
4
Γεμίζουμε με το μείγμα τις πατάτες και τις ξεχειλίζουμε ούτως ώστε να σχηματιστεί ένα βουναλάκι. Πασπαλίζουμε με το 1 φλ. έμμενταλ και τοποθετούμε τις πατάτες σε ταψάκι.
-
5
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°, βάζουμε τις πατάτες στο φούρνο και ψήνουμε για 15' περίπου, μέχρι να σχηματισεί χρυσή κρούστα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (12)
Τις βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 -15 λεπτά.
Ακολουθείτε τη συνταγή παραπάνω και αφού τελειώσει το γέμισμα τις ξαναβάζετε στον μικροκυμάτων μέχρι να ροδίσει το τυρί από πάνω.