Πατάτες baby τηγανητές με πικάντικη σως γιαουρτιού
Νόστιμο ορεκτικό για τους λάτρεις της πατάτας με μια πικάντικη συνοδευτική σάλτσα γιαουρτιού!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ξύδι μην το φοβηθείτε κάνει τις πατάτες μας τραγανές!Αν πρόκειται να φάνε παιδιά παραλείψτε την πάπρικα και βάλτε απλά την κέτσαπ!
Υλικά
-
πατάτες baby με την φλούδα, ολόκληρες ή κομμένες στη μέση
-
ξύδι
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
1 κεσεδάκι γιαούρτι
-
1 κ.σ.κέτσαπ
-
κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη
-
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά τις πατάτες και μερικές τις κόβουμε στη μέση.
-
2
Ραντίζουμε με λίγο ξύδι.
-
3
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε αρκετό λάδι και περιμένουμε να κάψει.
-
4
Ρίχνουμε τις πατάτες χωρίς να βγάλουμε τη φλούδα, αφού τις έχουμε σκουπίσει απο τα νερά για να μην πετάει το λάδι και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
-
5
Βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι και πασπαλίζουμε με αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δεντρολίβανο.
-
6
Για τη σως γιαουρτιού, αδειάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπώλ, ρίχνουμε την κέτσαπ και την πάπρικα/μπούκοβο και ανακατεύουμε.
-
7
Τέλος ρίχνουμε το τυρί και σερβίρουμε όσο ειναι ακόμα ζεστές οι πατάτες.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια