Πατάτες βραστές με σως γιαουρτιού

Bαθμολογία: 4.3333
       
 
12 ψήφοι
zaxaroula, 09.12.08

Περιγραφή

Γρήγορη και νόστιμη πατατοσαλάτα, διαφορετική από τις συνηθισμένες χάρη στη σως!
Πατάτες βραστές με σως γιαουρτιού
photo: dcroula

Συνταγή από:

zaxaroula

20 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 4 γεμάτες κ.σ. μαγιονέζα
  • 4 γεμάτες κ.σ. μουστάρδα
  • 4 γεμάτες κ.σ. γιαούρτι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο Μηλόξυδο
  • Ψιλοκομμένος Άνηθος
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με πατάτες
Περιέχει: Μουστάρδα , Γιαούρτι
Σερβίρει: 5 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράστε τις πατάτες.
  2. Ανακατέψτε σε ένα μεγάλο μπρίκι τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το γιαούρτι.
  3. Μόλις βγάλετε τις πατάτες από την κατσαρόλα ραντίστε τις με μηλόξυδο και κόψτε τις σε μικρά κομμάτια.
  4. Αλατοπιπερώστε και περιλούστε με τη σως.
  5. Από πάνω γαρνίρετε με άφθονο άνηθο πολύ ψιλοκομμένο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στο site υπάρχουν πολλές συνταγές για πατατοσαλάτα, αυτή όμως δεν τη βρήκα! Μου φαίνεται απίστευτο γιατί είναι πραγματικά από τις καλύτερες και τη βάζω.

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Η συνταγή έχει λιγότερα λιπαρά αν χρησιμοποιηθεί γιαούρτι με 2% λιπαρά και μαγιονέζα ligth ή extra light

Σχετικές συνταγές

    17 Όλα

    #
    Σχόλιο από κυδωνι, 11-12-08  
    πολυ καλη!θα εβαζα κ αγγουρακι τουρσι ελαφρως ψιλοκομμενο.δινει τσαχπινια στη γευση.
    #
    Σχόλιο από zaxaroula, 12-12-08  
    Θα τη δοκιμάσω και με τουρσί, όμως αν η πατάτα είναι νόστιμη γίνεται τέλεια και χωρίς αυτά. Την προτιμώ από όλες τις άλλες πατατοσαλάτες επειδή δεν έχει σκέτο λάδι, που το ρουφούν οι πατάτες και βαραίνουν, και επειδή τα υλικά της υπάρχουν πάντα στο ψυγείο μου!
    #
    Σχόλιο από giannak, 20-1-09  
    Απλή και καλή. Αν και η sauce κλέβει την παράσταση.
    #
    Σχόλιο από SOFI!!, 30-6-09  
    είναι πολύ καλή! η σως είναι φοβερή!!! την έβαλα και στην κοτοσαλάτα που φτιάχνω και έγινε πολύ ωραία.
    #
    Σχόλιο από jemma, 28-1-10  
    στο μπρικι που λες να ανακαταψουμε την σως την βραζουμε?γιατι δεν καταλαβα!!!θα την φτιαξω και θα σχολιασω!
    #
    Σχόλιο από zaxaroula, 1-2-10  
    jemma μου όχι, η σως δε βράζεται. Ανακατεύουμε τα υλικά όπως είναι κατευθείαν από το ψυγείο και περιλούζουμε με την κρύα σως τις ζεστές πάτάτες. Έγραψα μπρίκι επειδή έχει την εγκοπή για να χυθεί η κρέμα και βολεύει. Θα μπορούσε να είναι και οποιοδήποτε μπολάκι!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 10-6-10  
    Νόστιμη σαλάτα κι εύκολη.
    Χρησιμοποίησα πολύ λίγη μαγιονέζα.
    #
    Σχόλιο από Loukia84, 1-7-10  
    Εκπληκτική η σως, μόνο που βαζω περισσότερο γιαούρτι, λιγότερη μαγιονέζα κ ακόμα λιγότερη μουστάρδα για να βγει πιο ελαφρια.Παρόλ'αυτα η ιδέα ειναι σούπερ, αυτη η σως μπορεί να μπει κ σε σαλάτα και σε κοτόπουλο.
    #
    Σχόλιο από greenchoco, 14-9-10  
    Εκπληκτική η συνταγή και ειδικά η σως η οποία είναι το παν και δίνει τη γεύση. Δεν είχα άνιθο άλλα και πάλι ήταν νοστιμότατες!
    #
    Σχόλιο από giota69, 15-12-10  
    Τη συνταγή αυτή, μπορείτε να την κάνετε πολύ πιο απλή αλλά το ίδιο πεντανόστιμη, σα συνοδευτικό, όχι σαλάτα. Καταρχήν χρησιμοποιούμε baby potatoes (υπάρχουν σε μεγάλα s/m) 0.5kg, τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό και τις ξεφλουδίζουμε (εάν θέλουμε).Για τη σως παίρνουμε ένα φακελάκι με έτοιμο μίγμα για πράσινες σαλάτες, με άνηθο, κρεμμυδάκι και μαϊντανό, το ετοιμάζουμε με το ελαιόλαδο και το νερό (έχουν οδηγίες τα φακελάκια) και προσθέτουμε πρόβειο παραδοσιακό γιαούρτι (αυτό σε πήλινο) σε τόση ποσότητα αναλόγως με το πόσο απαλή ή έντονη θέλουμε να είναι η σως. Είναι υπέροχο συνοδευτικό! (Και εννοείται ότι μπορούμε και μόνοι μας να ετοιμάσουμε μίγμα από ψιλοκομμένο άνηθο-κρεμμυδάκι-μαϊντανό με ξύδι και λάδι, αν θέλουμε κάτι 100% φυσικό.)
    #
    Σχόλιο από zaxaroula, 16-12-10  
    giota69, ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Οι baby πατάτες είναι συνήθως κατεψυγμένες σε σακουλάκι, ενώ αν τις βρεις φρέσκες (εισαγωγής από Τουρκία ή Γαλλία) είναι χρονοβόρες στο καθάρισμα. Γι αυτό δεν τις προτιμώ. Όμως, πράγματι, κάνουν άλλο εφέ!!! Όσον αφορά στη σάλτσα το γιαούρτι με το κρεμμυδάκι, τον άνιθο, κ.λ.π ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή. Πιστεύω θα διαφέρει αρκετά και στη γεύση γι αυτό σίγουρα θα τη δοκιμάσω!
    #
    Σχόλιο από EviZ, 27-11-11  
    πολύ καλή κ δροσερή,εγώ έβαλα λιγότερη μαγιονέζα κ αντί για μηλόξυδο έβαλα λίγο λεμόνι.κ χωρίς καθόλου αλάτι έγινε super!μπραβο!
    #
    Σχόλιο από july88, 4-3-12  
    Εβαλα λιγότερη μουστάρδα και πρόσθεσα κάπαρη και αγγουράκι τουρσί.Πολύ δροσερή.
    #
    Σχόλιο από latsialis, 8-4-12  
    παρα πολυ καλη συνταγη μπραβο!!!
    #
    Σχόλιο από reba, 25-2-13  
    Πολύ καλή! Την εφτιαξα οπως ακριβως τη δινεις. νομιζω βεβαια οτι επιδεχεται και διαφορες προσθηκες.
    #
    Σχόλιο από galatiapf, 9-5-13  
    Πεντανόστιμη!! Έβαλα και καλαμπόκι και αυγό βραστό.. Σου ανέβασα και φωτογραφία..
    #
    Σχόλιο από mamia, 24-6-13  
    μπράβο! πολύ καλή, ελαφριά και νόστιμη...

    13 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από zaxaroula, 12-12-08  
    Θα τη δοκιμάσω και με τουρσί, όμως αν η πατάτα είναι νόστιμη γίνεται τέλεια και χωρίς αυτά. Την προτιμώ από όλες τις άλλες πατατοσαλάτες επειδή δεν έχει σκέτο λάδι, που το ρουφούν οι πατάτες και βαραίνουν, και επειδή τα υλικά της υπάρχουν πάντα στο ψυγείο μου!
    #
    Σχόλιο από giannak, 20-1-09  
    Απλή και καλή. Αν και η sauce κλέβει την παράσταση.
    #
    Σχόλιο από SOFI!!, 30-6-09  
    είναι πολύ καλή! η σως είναι φοβερή!!! την έβαλα και στην κοτοσαλάτα που φτιάχνω και έγινε πολύ ωραία.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 10-6-10  
    Νόστιμη σαλάτα κι εύκολη.
    Χρησιμοποίησα πολύ λίγη μαγιονέζα.
    #
    Σχόλιο από Loukia84, 1-7-10  
    Εκπληκτική η σως, μόνο που βαζω περισσότερο γιαούρτι, λιγότερη μαγιονέζα κ ακόμα λιγότερη μουστάρδα για να βγει πιο ελαφρια.Παρόλ'αυτα η ιδέα ειναι σούπερ, αυτη η σως μπορεί να μπει κ σε σαλάτα και σε κοτόπουλο.
    #
    Σχόλιο από greenchoco, 14-9-10  
    Εκπληκτική η συνταγή και ειδικά η σως η οποία είναι το παν και δίνει τη γεύση. Δεν είχα άνιθο άλλα και πάλι ήταν νοστιμότατες!
    #
    Σχόλιο από zaxaroula, 16-12-10  
    giota69, ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Οι baby πατάτες είναι συνήθως κατεψυγμένες σε σακουλάκι, ενώ αν τις βρεις φρέσκες (εισαγωγής από Τουρκία ή Γαλλία) είναι χρονοβόρες στο καθάρισμα. Γι αυτό δεν τις προτιμώ. Όμως, πράγματι, κάνουν άλλο εφέ!!! Όσον αφορά στη σάλτσα το γιαούρτι με το κρεμμυδάκι, τον άνιθο, κ.λ.π ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή. Πιστεύω θα διαφέρει αρκετά και στη γεύση γι αυτό σίγουρα θα τη δοκιμάσω!
    #
    Σχόλιο από EviZ, 27-11-11  
    πολύ καλή κ δροσερή,εγώ έβαλα λιγότερη μαγιονέζα κ αντί για μηλόξυδο έβαλα λίγο λεμόνι.κ χωρίς καθόλου αλάτι έγινε super!μπραβο!
    #
    Σχόλιο από july88, 4-3-12  
    Εβαλα λιγότερη μουστάρδα και πρόσθεσα κάπαρη και αγγουράκι τουρσί.Πολύ δροσερή.
    #
    Σχόλιο από latsialis, 8-4-12  
    παρα πολυ καλη συνταγη μπραβο!!!
    #
    Σχόλιο από reba, 25-2-13  
    Πολύ καλή! Την εφτιαξα οπως ακριβως τη δινεις. νομιζω βεβαια οτι επιδεχεται και διαφορες προσθηκες.
    #
    Σχόλιο από galatiapf, 9-5-13  
    Πεντανόστιμη!! Έβαλα και καλαμπόκι και αυγό βραστό.. Σου ανέβασα και φωτογραφία..
    #
    Σχόλιο από mamia, 24-6-13  
    μπράβο! πολύ καλή, ελαφριά και νόστιμη...

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από jemma, 28-1-10  
    στο μπρικι που λες να ανακαταψουμε την σως την βραζουμε?γιατι δεν καταλαβα!!!θα την φτιαξω και θα σχολιασω!
    #
    Σχόλιο από zaxaroula, 1-2-10  
    jemma μου όχι, η σως δε βράζεται. Ανακατεύουμε τα υλικά όπως είναι κατευθείαν από το ψυγείο και περιλούζουμε με την κρύα σως τις ζεστές πάτάτες. Έγραψα μπρίκι επειδή έχει την εγκοπή για να χυθεί η κρέμα και βολεύει. Θα μπορούσε να είναι και οποιοδήποτε μπολάκι!

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από κυδωνι, 11-12-08  
    πολυ καλη!θα εβαζα κ αγγουρακι τουρσι ελαφρως ψιλοκομμενο.δινει τσαχπινια στη γευση.
    #
    Σχόλιο από giota69, 15-12-10  
    Τη συνταγή αυτή, μπορείτε να την κάνετε πολύ πιο απλή αλλά το ίδιο πεντανόστιμη, σα συνοδευτικό, όχι σαλάτα. Καταρχήν χρησιμοποιούμε baby potatoes (υπάρχουν σε μεγάλα s/m) 0.5kg, τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό και τις ξεφλουδίζουμε (εάν θέλουμε).Για τη σως παίρνουμε ένα φακελάκι με έτοιμο μίγμα για πράσινες σαλάτες, με άνηθο, κρεμμυδάκι και μαϊντανό, το ετοιμάζουμε με το ελαιόλαδο και το νερό (έχουν οδηγίες τα φακελάκια) και προσθέτουμε πρόβειο παραδοσιακό γιαούρτι (αυτό σε πήλινο) σε τόση ποσότητα αναλόγως με το πόσο απαλή ή έντονη θέλουμε να είναι η σως. Είναι υπέροχο συνοδευτικό! (Και εννοείται ότι μπορούμε και μόνοι μας να ετοιμάσουμε μίγμα από ψιλοκομμένο άνηθο-κρεμμυδάκι-μαϊντανό με ξύδι και λάδι, αν θέλουμε κάτι 100% φυσικό.)

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Πατάτα
    Στη χώρα μας δεν έγινε γνωστή παρά τον 19ο αιών...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΠΑΤΑΤΕΣ - ΡΥΖΙ
    Ένα βιβλίο 199 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Σαλάτες
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της Μουστρουφίτσα
    Σάλτσες / Μαρινάδες
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της anemone
    Σαλάτες
    Ένα βιβλίο 44 αγαπημένων συνταγών, του/της Nostimoula
    Φαγητάκια
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της MARINA17