foxy vegan
foxy vegan @cook_8449648

Βρήκα την παρακάτω συνταγή πριν αρκετό καιρό στην εφημερίδα New York Times. Είναι μία πολύ νόστιμη εναλλακτική όταν δεν θέλετε απλά πατάτες λεμονάτες στο φούρνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδεύουν τέλεια ψητά μανιτάρια ή απλά μία χορταστική σαλάτα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

59 Minutes
8 άτομα
  1. 4 μεγάλες πατάτες
  2. 1/2 κούπα μουστάρδα
  3. 2 κουτ. της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  4. 1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή ένα κουταλάκι ξηρό
  5. 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  6. 1/4 κουτ. του γλυκού φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τρυπάμε τις πατάτες με ένα πηρούνι και ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά. Αφήνουμε το φούρνο να καίει.

  2. 2

    Σε ένα μεγάλο μπωλ, ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.

  3. 3

    Μόλις οι πατάτες έχουν κρυώσει αρκετά για να μπορούμε να τις πιάσουμε, τις κόβουμε στα τέσσερα, και τις ανακατεύουμε με το μίγμα μουστάρδας μέχρι να καλυφθούν καλά.

  4. 4

    Αυξάνουμε τη θερμοκρασία στο φούρνο στους 260 βαθμούς.

  5. 5

    Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά, γυρνώντας τες μετά από 10 λεπτά.

  6. 6

    Μεταφέρουμε σε μία πιατέλα και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (16)

evdoba
evdoba @evdoba
foxy, απλά υπέροχη γεύση και άρωμα! Όλα τα πηρουνάκια από μένα.

Από

foxy vegan
foxy vegan @cook_8449648
στις
http://vegansintages.wordpress.com/ http://animalrightsgr.blogspot.com/
Δες περισσότερα