Πατάτες φούρνου με μανιτάρια 2
Παρ'ότι είμαι μέλος καιρό και μπορώ να πω ότι μόνο εσάς εμπιστεύομαι διότι ό,τι συνταγή προσπάθησα ήταν ακριβέστατη και πολύ νόστιμη... Τώρα αποφάσισα να μπώ στην παρέα σας ενεργά αν με θέλετε... Το πιάτο αυτό το χρησιμοποιώ σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, πουλερικά ή και ψάρι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το νερό από ότι βλέπετε το βάζω προσεχτικά διότι και τα μανιτάρια βγάζουν υγρά.Σας είπα το ταψί ευρύχωρο αν θέλουμε τις πατάτες τραγανές από έξω και ζουμερές μέσα, διότι αν είναι η μία πάνω στην άλλη κι όχι απλωτές, γίνονται σαν βραστές.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα 4 ή στα 8 (ανάλογα το μέγεθος). Πλένουμε καλά και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα μανιτάρια, καθαρίζουμε και κόβουμε σε χοντρές λωρίδες τα κρεμμύδια. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα σκόρδα.
-
2
Σε μία λεκανίτσα ανακατέβουμε όλα τα υλικά μας και αλατίζουμε καλά. ρίχνουμε πιπέρι και ρίγανη.
-
3
Σε ένα φλυτζάνι ή μπώλ ριχνουμε το κρασί, το μέλι, ένα ποτήρι κρασιού νερό, το χυμό του λεμονιού και ανακατέβουμε καλά να λιώσει το μέλι. Ρίχνουμε το μείγμα στά υλικά μας και ανακατέβουμε καλά.
-
4
Αδειάζουμε σε ένα ταψί φούρνου (ευρύχωρο) και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 1/2 ώρα. Σέ 1 ώρα βγάζουμε το ταψί και με μιά σπάτουλα ανακατεύουμε προσεχτικά. Αν θεωρούμε ότι χρειάζεται περισσότερο υγρό, προσθέτουμε λίγο ακόμα κρασί. Καλή σας όρεξη!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)