Πατάτες φούρνου με μανιτάρια
Μια μέρα που δεν ήθελα κρέας, έφτιαξα αυτές τις πατατούλες με ό,τι υλικά είχα. Βγήκαν πολύ νόστιμες. Ειδικά το κρεμμυδάκι που καραμέλωσε ήταν θαύμα. Σίγουρα θα τις ξαναφτιάξω.
Υλικά
-
6-8 πατάτες
-
1 κρεμμύδι
-
1 μικρό πακέτο μανιτάρια
-
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
-
σκόρδο (εγώ έβαλα σκόνη)
-
λίγο λάδι
-
χυμό από 1 πορτοκάλι
-
ρίγανη
-
μαϊντανό
-
αλάτι, πιπέρι
-
1 φλ. τριμμένο κίτρινο τυρί
-
(ή ενναλακτικά φέτα)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μισές ροδέλες, περίπου 1 εκ. πάχος. Τις βάζουμε στο ταψί μας και τις σκουπίζουμε κάπως με μια πετσέτα κουζίνας να μην έχουν νερά.
-
2
Κόβουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά και το κρεμμύδι σε φέτες και τα προσθέτουμε στο ταψί.
-
3
Ρίχνουμε το σκόρδο, το χυμό, τη ρίγανη, τον μαϊντανό, το αλατοπίπερο και το λάδι και ανακατεύουμε καλά τις πατάτες.
-
4
Βάζουμε στο φούρνο στους 180° και τις αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά και να αρχίσουν να ροδοκοκκινίζουν.
-
5
Ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί και αφήνουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει.
Σχόλια (89)
ΤΗ ΘΕΩΡΩ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ.