Πατάτες φούρνου με μουστάρδα

Bαθμολογία: 4.7143
       
 
28 ψήφοι
ANGELL, 06.01.09

Περιγραφή

Ευκολη

Πατάτες φούρνου με μουστάρδα
photo: golfo

Συνταγή από:

ANGELL

3 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 kg πατατες για φουρνο
  • 3 σκελιδες σκορδο
  • 1 κτσ θυμαρι
  •  1κτσ ριγανη
  • 2 κτσ μουσταρδα
  • μισο φλυτσανι ελαιολαδο
  • αλατι και πιπερι
  • χυμο απο 1 λεμονι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με πατάτες
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Μουστάρδα , Σκόρδο
Σερβίρει: 4 ατομα
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 13' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 100' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαριστε της πατατες και κοψτε τες για φουρνο.
  2. Χτυπηστε στο μιξερ την μουσταρδα,το λεμονι, νερο, το λαδι, το σκορδο μεχρι να γινει ενα οποιομορφο μειγμα.
  3. Βαλτε της πατατες σε ενα ταψι και προσθεστε λιγο ακομα νερο τα μυρωδικα και το μειγμα με το σκορδο.
  4. Ψηστε της πατατουλες στο φουρνο με αερα στους 180°c ανακατευοντας που και που για να μην καουνε στο πανω και να τραβηξουνε ολο το ζουμι τους ομοιομορφα...

Λίγα μυστικά ακόμα

Εναλακτικα μπορειτε για τα πρωτα 15 λεπτα να σκεπασετε τις πατατες με αλουμινοχαρτο και εαν θελεται να προσθεσετε λιγο δεντρολιβανο και εναν κυβο

Σχετικές συνταγές

Πατάτες φούρνου με μυρωδικά Πατάτες φούρνου με μυρωδικά
4.9091
       
       
(11)
Πατάτες φούρνου α λα New York Times Πατάτες φούρνου α λα New York Times
4.8889
       
       
(18)
Πατάτες φούρνου με κάρυ Πατάτες φούρνου με κάρυ
3.8333
       
       
(6)
Απλές πατατούλες φούρνου Απλές πατατούλες φούρνου
4.6667
       
       
(3)
Οι απόλυτες ψητές πατάτες Οι απόλυτες ψητές πατάτες
4.8393
       
       
(56)
Τέλειες Πατάτες Φούρνου Τέλειες Πατάτες Φούρνου
4
       
       
(1)

    30 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 12-1-09  
    Εγώ προσθέτω και χυμό 2 πορτοκαλιών. Γινονται εξαίσιες.
    #
    Σχόλιο από Panagiotopoulou, 13-1-09  
    Δοκιμάστε επίσης να βάλετε κι ένα κουτ. του γλυκου κανέλα.Θα με θυμηθήτε (είμαι η κατερίνα)
    #
    Σχόλιο από marmyr, 13-1-09  
    Όταν βάζετε λεμόνι από την αρχή του ψησήματος δεν γίνονται σκληρές οι πατάτες?
    #
    Σχόλιο από TRIANA43, 21-2-09  
    Ίσα ίσα το λεμόνι όταν το βάζουμε εξ αρχής στο ταψί με τις πατάτες τις βοηθάει να κρατάνε το σχήμα τους στη διάρκεια του ψησίματος και να μην λειώνουν
    #
    Σχόλιο από tinawer, 14-4-09  
    επειδή είμαι πρωταρα στη μαγειρική και φοιτήτρια πόσο χρόνο χρειάζονται να ψηθούν οι πατάτες σε φουρνάκι???ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Stelidio, 1-3-10  
    Τέλειες Angel! Γίνονται τραγανές με τον αέρα και το θυμάρι δίνει σίγουρα μια ιδιαίτερη γεύση. Πέντε πιρουνάκια και από μένα!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 11-4-10  
    Νοστιμότατες, αρωματικές και ελαφρώς πικάντικες.
    #
    Σχόλιο από ΑΦΡΑΤΟΥΛΑ, 25-5-10  
    Είναι πολύ ωραίες οι πατάτες με τη μουστάρδα! Εγώ έβαλα μόνο μία σκελίδα σκόρδο και γίναν υπέροχες. Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από golfo, 1-6-10  
    ωραιοτατες ,νοστιμοτατες!
    απλος και γρηγορος τροπος για λαχταριστες πατατες.
    εγ τις εκοψα ροδελες και γινονται πιο γρηγορα.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από Lena72, 29-12-10  
    Πολύ νόστιμες πατατούλες και με υπέροχο άρωμα!
    #
    Σχόλιο από nikiiii, 2-1-11  
    Πολύ γρήγορες και εύκολες. Πραγματικά είναι νόστιμες!!!
    #
    Σχόλιο από Ligeia, 19-3-11  
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 1-8-11  
    πολύ νόστιμεσ έκαναν και ςραία κρουστα απο πάνω....... λουκούμι!!
    #
    Σχόλιο από stephisp, 26-8-11  
    το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικο...καταπληκτική συνταγή. Πρόσθεσα και λίγο χυμό πορτοκάλι και έγινε όνειρο!!!
    #
    Σχόλιο από reba, 30-10-11  
    Πολύ ωραίες, αλλα νομίζω ότι είναι πολύ το λάδι.
    #
    Σχόλιο από lianaki, 14-12-11  
    Έστειλα μια συνταγή με πατάτες φούρνου αλλά με παρέπεμψαν στην συγκεκριμένη συνταγή επειδή μοιάζουν.
    Η δική μου παραλλαγή είναι η εξής:

    1 κιλό πατάτες
    3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    200 γρ. λάδι
    αλάτι
    πιπέρι
    κύμινο
    ρίγανη
    3-4 φύλλα δάφνης
    πάπρικα γλυκιά αρκετή (μία κουταλιά σούπας γεμάτη περίπου) (κόκκινο γλυκό πιπέρι)

    Πως το κάνουμε:
    Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες κανονικά για φούρνο.
    Τις βάζουμε στο ταψί, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.
    Ρίχνουμε στην άκρη του ταψιού 1 ποτήρι νερό με πολύ προσοχή να μην ξεπλυθούν οι πατάτες.
    Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς.
    Μόλις οι πατάτες πάρουν το χρώμα που θέλουμε, χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς και αφήνουμε να σιγοψηθούν για 45 λεπτά περίπου , ανάλογα και με το φούρνο μας.

    Λίγα μυστικά ακόμα
    Το φαγάκι αυτό το βρήκα σ' ένα βιβλίο με Αγιορείτικες συνταγές.


    #
    Σχόλιο από Newcomer, 31-1-12  
    Όντως πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από HOUSEFFIE, 15-2-12  
    πεντανοστιμες....το μειγμα μουσταρδας λεμονιου ελαιολαδου κανουν τη διαφορα..μονο που δε βαζω θυμαρι.
    #
    Σχόλιο από mkonstantina, 6-3-12  
    παρα πολυ νοστιμες πραγματικα!απλα αντι για λεμονι εβαλα χυμο πορτοκαλιου και 1κουτ του γλυκου κοφτο κανελα.
    #
    Σχόλιο από christinoula, 10-3-12  
    ΤΑ ΣΠΑΕΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΑΣ!!!!!! ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΜΑ ΝΟΣΤΙΜΕΣ Η ΠΑΤΑΤΕΣ!!!!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ Κ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ 6 ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ!!!ΤΑ 5 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΝΟΜΙΖΩ!!! ΧΑΧΑΧΑ
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    25 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 12-1-09  
    Εγώ προσθέτω και χυμό 2 πορτοκαλιών. Γινονται εξαίσιες.
    #
    Σχόλιο από Panagiotopoulou, 13-1-09  
    Δοκιμάστε επίσης να βάλετε κι ένα κουτ. του γλυκου κανέλα.Θα με θυμηθήτε (είμαι η κατερίνα)
    #
    Σχόλιο από marmyr, 13-1-09  
    Όταν βάζετε λεμόνι από την αρχή του ψησήματος δεν γίνονται σκληρές οι πατάτες?
    #
    Σχόλιο από TRIANA43, 21-2-09  
    Ίσα ίσα το λεμόνι όταν το βάζουμε εξ αρχής στο ταψί με τις πατάτες τις βοηθάει να κρατάνε το σχήμα τους στη διάρκεια του ψησίματος και να μην λειώνουν
    #
    Σχόλιο από tinawer, 14-4-09  
    επειδή είμαι πρωταρα στη μαγειρική και φοιτήτρια πόσο χρόνο χρειάζονται να ψηθούν οι πατάτες σε φουρνάκι???ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Stelidio, 1-3-10  
    Τέλειες Angel! Γίνονται τραγανές με τον αέρα και το θυμάρι δίνει σίγουρα μια ιδιαίτερη γεύση. Πέντε πιρουνάκια και από μένα!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 11-4-10  
    Νοστιμότατες, αρωματικές και ελαφρώς πικάντικες.
    #
    Σχόλιο από ΑΦΡΑΤΟΥΛΑ, 25-5-10  
    Είναι πολύ ωραίες οι πατάτες με τη μουστάρδα! Εγώ έβαλα μόνο μία σκελίδα σκόρδο και γίναν υπέροχες. Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από golfo, 1-6-10  
    ωραιοτατες ,νοστιμοτατες!
    απλος και γρηγορος τροπος για λαχταριστες πατατες.
    εγ τις εκοψα ροδελες και γινονται πιο γρηγορα.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από Lena72, 29-12-10  
    Πολύ νόστιμες πατατούλες και με υπέροχο άρωμα!
    #
    Σχόλιο από nikiiii, 2-1-11  
    Πολύ γρήγορες και εύκολες. Πραγματικά είναι νόστιμες!!!
    #
    Σχόλιο από Ligeia, 19-3-11  
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 1-8-11  
    πολύ νόστιμεσ έκαναν και ςραία κρουστα απο πάνω....... λουκούμι!!
    #
    Σχόλιο από stephisp, 26-8-11  
    το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικο...καταπληκτική συνταγή. Πρόσθεσα και λίγο χυμό πορτοκάλι και έγινε όνειρο!!!
    #
    Σχόλιο από reba, 30-10-11  
    Πολύ ωραίες, αλλα νομίζω ότι είναι πολύ το λάδι.
    #
    Σχόλιο από lianaki, 14-12-11  
    Έστειλα μια συνταγή με πατάτες φούρνου αλλά με παρέπεμψαν στην συγκεκριμένη συνταγή επειδή μοιάζουν.
    Η δική μου παραλλαγή είναι η εξής:

    1 κιλό πατάτες
    3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    200 γρ. λάδι
    αλάτι
    πιπέρι
    κύμινο
    ρίγανη
    3-4 φύλλα δάφνης
    πάπρικα γλυκιά αρκετή (μία κουταλιά σούπας γεμάτη περίπου) (κόκκινο γλυκό πιπέρι)

    Πως το κάνουμε:
    Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες κανονικά για φούρνο.
    Τις βάζουμε στο ταψί, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.
    Ρίχνουμε στην άκρη του ταψιού 1 ποτήρι νερό με πολύ προσοχή να μην ξεπλυθούν οι πατάτες.
    Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς.
    Μόλις οι πατάτες πάρουν το χρώμα που θέλουμε, χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς και αφήνουμε να σιγοψηθούν για 45 λεπτά περίπου , ανάλογα και με το φούρνο μας.

    Λίγα μυστικά ακόμα
    Το φαγάκι αυτό το βρήκα σ' ένα βιβλίο με Αγιορείτικες συνταγές.


    #
    Σχόλιο από Newcomer, 31-1-12  
    Όντως πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από HOUSEFFIE, 15-2-12  
    πεντανοστιμες....το μειγμα μουσταρδας λεμονιου ελαιολαδου κανουν τη διαφορα..μονο που δε βαζω θυμαρι.
    #
    Σχόλιο από mkonstantina, 6-3-12  
    παρα πολυ νοστιμες πραγματικα!απλα αντι για λεμονι εβαλα χυμο πορτοκαλιου και 1κουτ του γλυκου κοφτο κανελα.
    #
    Σχόλιο από christinoula, 10-3-12  
    ΤΑ ΣΠΑΕΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΑΣ!!!!!! ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΜΑ ΝΟΣΤΙΜΕΣ Η ΠΑΤΑΤΕΣ!!!!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ Κ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ 6 ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ!!!ΤΑ 5 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΝΟΜΙΖΩ!!! ΧΑΧΑΧΑ
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Ερωτήσεις

    5 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από kateWalker, 6-4-12  
    yum!!
    εγώ δεν ειχα θυμαρι σκετο, και εβαλα λιγο απο ενα μιγμα του jamie oliver με θυμαρι/δαφνη/λεμονι, ριγανη και δεντρολιβανο. επισης προσθεσα μια ιδεα κοκκινο κρασι(δεν ξερω αν εκανε κατι :P)
    #
    Σχόλιο από july88, 8-10-12  
    Τέλειες!!! Πρόσθεσα και λίγο χυμο πορτοκάλι.
    #
    Σχόλιο από DeMir, 28-10-12  
    είναι τέλειες..εγώ προσθέτω μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο και ένα κύβο λαχανικών ή μπαχαρικών..!
    #
    Σχόλιο από mellybelly, 20-11-12  
    Τις φτιάχνω χρόνια! Προσθέτω κύμινο και πιπέρι καγιέν. Μουστάρδα χρησιμοποιώ dijon και αντί για νερό χυμό πορτοκάλι. Δεν βάζω λεμόνι στο μείγμα αλλά ρίχνω λίγο λάιμ όταν τις σβήσω. Την είχα δει σε μεξικάνικο site.
    #
    Σχόλιο από Δέσποινα_7, 28-1-14  
    Υπέροχη συνταγή μοσχοβολάει το σπίτι !
    Έβαλα και λίγα κομματάκια με λουκάνικο ενώ ψήνονται!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Πατάτα
    Στη χώρα μας δεν έγινε γνωστή παρά τον 19ο αιών...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Πατατες
    Ένα βιβλίο 3 αγαπημένων συνταγών, του/της Papajohn
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 87 αγαπημένων συνταγών, του/της ladyhalke
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 71 αγαπημένων συνταγών, του/της portokalitsa
    πατάτες
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    φαγητα
    Ένα βιβλίο 87 αγαπημένων συνταγών, του/της -ΑΦΡΟΔΙΤΗ=