Πατάτες γεμιστές με πολύχρωμες πιπεριές
Πατάτες με πλούσια γέμιση που θυμίζει γεύση πίτσας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η προετοιμασία δεν απαιτεί πολύ χρόνο, ιδίως αν έχουμε κομμένα τις πιπεριές και τα μανιτάρια απο πριν. Το τυράκι μέσα πρέπει να είναι οπωσδήποτε ανθότυρο και οχι φέτα. Έχω δοκιμάσει αυτή την παραλλαγή αλλά δεν μου άρεσε τόσο. Τη συνταγή νομίζω πως την έχω απο εκπομπή της tv.
Υλικά
-
5 μέτριες πατάτες
-
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
-
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
-
200 γρ. μανιτάρι ψιλοκομμένο
-
8 φέτες μπέικον
-
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
-
250 γρ. κρέμα γάλακτος
-
200 γρ. ένταμ
-
200 γρ. ανθότυρο
-
1 αυγό χτυπημένο
-
πιπέρι
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζω τις πατάτες, τις κόβω κατά μήκος στη μέση (ώστε να δημιουργηθούν 2 κομμάτια σαν βαρκούλες) και τις αδειάζω εσωτερικά με κουτάλι ή με το ειδικό εργαλείο (σαν βαθύ μικρό κουτάλι).
-
2
Λαδώνω ένα ταψάκι και εκεί μέσα τις ψήνω για 20 λεπτά ώστε να μαλακώσουν ελάχιστα.
-
3
Καθώς ψήνονται ετοιμάζω τη γέμιση.
-
4
Σοτάρω σε τηγάνι βαθύ με πολύ λίγο λαδάκι αρχικά τις πιπεριές, μετά τα μανιτάρια και το μπέικον.
-
5
Σβήνω με το κρασί και αφήνω να βράσει μέχρι να εξατμιστεί.
-
6
Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και συνεχίζω το μαγείρεμα.
-
7
Κατεβάζω από τη φωτιά όταν πήξει εντελώς το μίγμα και μετά από 4-5 λεπτά αφού κρυώσει λιγάκι ρίχνω τα τυριά, το αυγό και αλατοπιπερώνω (ελάχιστο αλάτι γιατί το μπέικον και το edam είναι αλμυρά).
-
8
Ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί και γεμίζω τις πατάτες στο κενό τους.
-
9
Ψήνω για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες στους 175ο C.
Σχόλια