Πατάτες γεμιστές με τυρί φέτα και σάλτσα πέστο
Πατάτες ψημένες στο φούρνο με τυρί φέτα, μπεικον και πέστο βασιλικού!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε και λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι!!! Ευχαριστούμε την Sol81 για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
πατάτες
-
αλουμινόχαρτο
-
αλάτι χοντρό
-
τυρί φέτα (την θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι)
-
μπεικον (ψιλοκομμένο)
-
Για τη σάλτσα πέστο
-
100 γρ. λάδι ελιάς
-
50 γρ. βασιλικό (φρέσκο ψιλοκομμένο)
-
40 γρ. σκόρδο πολτοποιημένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τοποθετώ τα υλικά για τη σάλτσα πέστο στο μπλέντερ και πολτοποιώ.
-
2
Πλένω τις πατάτες πολύ καλά, τις τρίβω με χοντρό αλάτι
-
3
Και τις τυλίγω στο αλουμινόχαρτο και τις ψήνω σε δυνατή φωτιά.
-
4
Όταν ψηθούν τις κόβω στη μέση και τις τοποθετώ σε ταψάκι.
-
5
Με πιρούνι τις πατάμε στη μέση, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα βαθούλωμα. Γεμίζω με 1 κ.σ. πέστο την κάθε μισή πατάτα.
-
6
Προσθέτω μπεικον ψιλοκομμένο πάνω από την πέστο και συνεχίζω με τριμμένη φέτα.
-
7
Ξανατοποθετώ το ταψάκι με τις πατάτες για 10' φούρνο σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρω με μπούκοβο!
Σχόλια (14)