Πατάτες γεμιστές με τυρί
Ένα εύκολο ορεκτικό με πατάτες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να γινει πιο πικάντικη η γεύση, μπορείτε να βάλετε και λίγο σκόρδο μαζί με τη γέμιση.
Υλικά
-
3-5 πατάτες, λίγο μακρόστενες
-
5 φέτες ζαμπόν
-
1 πιπεριά σε κομματάκια
-
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
150 γρ. τυρί που λιώνει
-
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
-
λίγο λάδι
-
1 κ.γ. κοκκινοπίπερο
-
αλατοπίπερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα (καλά πλυμενη) σε αλατισμένο νερό για 20-30 λεπτά.
-
2
Δεν τις αφηνουμε να βρασουν πολυ ομως! Πρέπει να "κρατάνε" λίγο.
-
3
Τις κόβουμε στη μέση και τις αδειάζουμε σαν βάρκα και στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε φωλιές απο αλουμινόχαρτο.
-
4
Τη σάρκα την πολτοποιούμε με το ζαμπόν, το λάδι, την πιπεριά και τα μπαχάρια.
-
5
Γεμίζουμε τις πατάτες και πασπαλίζουμε με τυρί.
-
6
Πάνω απ' το τρυμμένο τυρί μπορούμε να βάλουμε λίγο μαϊντανό.
-
7
Τις ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
Σχόλια (4)