Πατάτες γεμιστές στο αλουμινόχαρτο

Bαθμολογία: 4.5
       
 
2 ψήφοι
ΚΕΡΑΣΑΚΙ, 05.01.09

Περιγραφή

Ένα σούπερ συνοδευτικό!!!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 μέτριες πατάτες
  • 1 φλυτζάνι τυρί κρέμα
  • 1-2 κ.σ κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλυτζάνι μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι-πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με πατάτες
Μέθοδος: Φούρνου
Σερβίρει: 6 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένετε καλά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσετε
  2. Τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις τυλίγετε μία μία σε αλουμινόχαρτο
  3. Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί ή λαμαρίνα και τις ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί, την κρέμα γάλακτος, το μαιντανό, το αλάτι και το πιπέρι
  5. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν καλά το μπέικον, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν
  6. Τα ρίχνετε στο μείγμα του τυριού και ανακατεύετε
  7. Ανοίγετε μία μία τις πατάτες (χωρίς να βγάλετε τελείως το αλουμινόχαρτο), κάνετε στο κέντρο δυό σχισμές σαν σταυρό και μοιράζετε το μείγμα στις πατατες.
Καλή σας όρεξη!!!

Σχετικές συνταγές

    2 Όλα

    #
    Σχόλιο από aggelikak1, 6-6-10  
    αυτη ακριβως την πατατα την φτιαχνω και εγω και πραγματικα ειναι πεντανοστιμη. ειναι και πολυ εντυπωσιακη στην εμφανιση της! το μονο που θελω να προσθεσω ειναι οτι αν μολις γεμιστει η πατατα με τα υλικα, θα δεσουν περισσοτερο οι γευσεις αν τις βακουμε για λιγο στο φουρνο πριν σερβιριστουν, ετσι η κρεμα γαλακτος εισχορει στην πατατα και την κανει πολυ ζουμερη, επισης το τυρι δημιουργει μια πολυ ωραια κρουστα απο πανω!
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 21-1-14  
    Εκπληκτικές!Τις έφτιαξα ακριβώς όπως τις έδωσες και το αποτέλεσμα μας ξετρέλλανε.Τίς είπαμε πατάτες γεμιστές καρμπονάρα,έτσι μας έμοιασε
    Ευχαριστούμε και συγχαρητήρια!!!!!!!!!!!!

    2 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από aggelikak1, 6-6-10  
    αυτη ακριβως την πατατα την φτιαχνω και εγω και πραγματικα ειναι πεντανοστιμη. ειναι και πολυ εντυπωσιακη στην εμφανιση της! το μονο που θελω να προσθεσω ειναι οτι αν μολις γεμιστει η πατατα με τα υλικα, θα δεσουν περισσοτερο οι γευσεις αν τις βακουμε για λιγο στο φουρνο πριν σερβιριστουν, ετσι η κρεμα γαλακτος εισχορει στην πατατα και την κανει πολυ ζουμερη, επισης το τυρι δημιουργει μια πολυ ωραια κρουστα απο πανω!
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 21-1-14  
    Εκπληκτικές!Τις έφτιαξα ακριβώς όπως τις έδωσες και το αποτέλεσμα μας ξετρέλλανε.Τίς είπαμε πατάτες γεμιστές καρμπονάρα,έτσι μας έμοιασε
    Ευχαριστούμε και συγχαρητήρια!!!!!!!!!!!!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Πώς καταψύχω πατάτες
    Η κατάψυξη μας βγάζει πολλές φορές από τη δύσκο...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ορεκτικα
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της vasiliki ver
    πατάτες
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    ΠΑΤΑΤΕΣ - ΡΥΖΙ
    Ένα βιβλίο 199 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 119 αγαπημένων συνταγών, του/της haracorfu
    Ορεκτικά
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της lenado