κύρια φωτογραφία συνταγής Πατάτες γεμιστές στο αλουμινόχαρτο
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 6 μέτριες πατάτες
  2. 1 φλυτζάνι τυρί κρέμα
  3. 1/2 φλυτζάνι μπέικον ψιλοκομμένο
  4. 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  5. 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
  6. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  7. αλάτι-πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένετε καλά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσετε

  2. 2

    Τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις τυλίγετε μία μία σε αλουμινόχαρτο

  3. 3

    Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί ή λαμαρίνα και τις ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν

  4. 4

    Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί, την κρέμα γάλακτος, το μαιντανό, το αλάτι και το πιπέρι

  5. 5

    Σε ένα τηγάνι σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν καλά το μπέικον, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν

  6. 6

    Τα ρίχνετε στο μείγμα του τυριού και ανακατεύετε

  7. 7

    Ανοίγετε μία μία τις πατάτες (χωρίς να βγάλετε τελείως το αλουμινόχαρτο), κάνετε στο κέντρο δυό σχισμές σαν σταυρό και μοιράζετε το μείγμα στις πατατες.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

aggelikak1
aggelikak1 @cook_8470843
αυτη ακριβως την πατατα την φτιαχνω και εγω και πραγματικα ειναι πεντανοστιμη. ειναι και πολυ εντυπωσιακη στην εμφανιση της! το μονο που θελω να προσθεσω ειναι οτι αν μολις γεμιστει η πατατα με τα υλικα, θα δεσουν περισσοτερο οι γευσεις αν τις βακουμε για λιγο στο φουρνο πριν σερβιριστουν, ετσι η κρεμα γαλακτος εισχορει στην πατατα και την κανει πολυ ζουμερη, επισης το τυρι δημιουργει μια πολυ ωραια κρουστα απο πανω!

Από

ΚΕΡΑΣΑΚΙ
ΚΕΡΑΣΑΚΙ @cook_8453613
στις
,ΕΛΛΑΔΑ