Πατάτες γεμιστές στο φούρνο

Bαθμολογία: 4.6667
       
 
15 ψήφοι
athanasia7755, 27.10.08

Περιγραφή

Πολύ ωραίος μεζές για κρασάκι και για μπύρα.
Πατάτες γεμιστές στο φούρνο
photo: xaroula

Συνταγή από:

athanasia7755

7 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4-5 πατάτες
  • 5 ζαμπόν
  • 5 μπέικον
  • 1 φλυτζάνι κιτρινο τυρι
  • 2 πιπεριές μικρές κερατο
  • λίγο μαϊντανό
  • αλατι, πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με πατάτες
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Γρήγορο , Εύκολο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βραζουμε τις πατάτες με τη φλουδα τους και τις αφήνουμε να κρυωσουν λιγο.  Βαζουμε στο μούλτι το ζαμπόν, το μπέικον, τις πιπεριές και τα κάνουμε ενα μιγμα.
  2. Κόβουμε τις πατάτες στη μεση και με ενα κουταλακι τις αδειάζουμε προσεκτικα να μη σπάσουνε.
  3. Αυτό που βγάλαμε απο τις πατάτες το λιώνουμε, βαζουμε αλάτι μαϊντανό και το ανακατευουμε με το άλλο μίγμα, γεμιζουμε τις πατάτες και απο πανω βαζουμε το τυρι.
  4. Τις βαζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμους για 20 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το τυρι αν θελετε το μισο το βαζετε μεσα στο μιγμα.

Σχετικές συνταγές

    28 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από karpanboula, 9-12-08  
    επειδη τωρα το εβαλα να ψηθει δεν βαθμολογω μεχρι να το δοκιμασω απλα προσθεσα ενα αυγο στη γεμιση κ
    πιπερι μοσχοκαρυδο
    #
    Σχόλιο από karpanboula, 9-12-08  
    #
    Σχόλιο από athanasia7755, 15-12-08  
    ευχαριστω πολυ
    #
    Σχόλιο από xaroula, 23-4-09  
    τελειες,εβαλα διαφορα τυρια,μανιταρια κρεμυδακι φρεσκο και προσθεσα στην γεμιση και λιγο γαλα να γινει το μιγμα πιο αφρατο...λουκουμι!!
    #
    Σχόλιο από martha2, 4-8-09  
    Τις έκανα την Κυριακή και έγιναν πάρα πολύ ωραίες. Πετυχημένη συνταγή. Βοήθησαν βέβαια και οι βιολογικές πατάτες του μπαμπά... Θα τις ξανατιμήσουμε σύντομα. Συγχαρητήρια athanasia!!
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 4-8-09  
    Αυτή την συνταγή την κάνω χρόνια. Πράγματι εξαιρετική.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 3-10-09  
    Καταπληκτική συνταγή !!!!!
    Μας άρεσε πάρα πολύ και θα καθιερωθεί απο εδω και στο εξής.Σε ευχαριστούμε πολύ.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 8-11-09  
    Μμμμμμ νόστιμεεεεεες!!! Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    Έφτιαξα περισσότερη γέμιση και με την πατάτα που άδειασα, τα ένωσα κι έφτιαξα πατατοκεφτεδάκια, περασμένα σε φρυγανιά και ψήσιμο στο φούρνο. Έγιναν ανάρπαστα!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 10-11-09  
    Κορίτσια, βοήθεια. Έβρασα τις πατάτες για να τις φτιάξω αύριο, αλλά επειδή ήταν πολύ λεπτόφλουδες, οι περισσότερες "σκάσανε". Τι να κάνω?υπάρχει λύση ή να φτιάξω καλύτερα πουρέ?
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 10-11-09  
    Αν θέλεις μπορείς να φτιάξεις τη γέμιση της συνταγής, να την ανακατέψεις με την πατάτα και να φτιάξεις πατατοκεφτεδάκια, θα τα κυλίσεις σε φρυγανιά και με λιγάαακι βούτυρο στο ταψάκι σου, θα τα ψήσεις. Μπορείς να δεις τη φωτο που έχω βάλει.
    Θα χρειαστείς όμως μεγαλύτερη ποσότητα από τη γέμιση. Καλή επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 10-11-09  
    Σολ αν δεν ειναι μεγαλες οι πατατες μην τις κοψεις στην μεση αδειασε απο την μερια που σκασανε και γεμισε την πατατα η κανε τα κεφτεδακια της Λιας φαινονται πολυ ωραια
    #
    Σχόλιο από gennevivi, 27-12-09  
    κοριτσια ειναι τελεια μιλαμε εμειναν ολοι αφωνοι οταν τις εφτιαξα.εκανα μια διαφοροποιησει,δεν χρησιμοποιησα multi.aπλα εφτιαξα μια γεμιση με κρεμα γαλακτος,μανιταρια,μπεικον,πιπερια και την πατατα που εβγαλα απο το εσωτερικο κ τις σκεπασα απο πανω με αυτην και στο τελος μπολικο κιτρινο τυρι......πολυ αμαρτωλες ....
    #
    Σχόλιο από cookstella, 15-6-10  
    Έτσι τις φτιάχνω και γω,μόνο που δεν βάζω πιπεριές και μαιντανό.
    #
    Σχόλιο από arravoniara, 14-10-10  
    athanasia moy geia sou..tis kano kai tis patates gemistes alla tis vazo sto fourno kai sto migma vazo krema galaktos..opos kai na xei to ekana opos esi kai einai oraio pio elafri..
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 6-11-10  
    Εμένα δε με ικανοποίησαν απόλυτα, βέβαια μάλλον δεν ήταν καλή και η ποιότητα της πατάτας, αλλά νομίζω πως ήθελαν λίγο άλειμμα εξωτερικά με λάδι πριν μπουν στο φούρνο οι πατάτες. Θα το ξαναπροσπαθήσω...
    #
    Σχόλιο από marileta, 25-11-10  
    Πολύ ωραίο συνοδευτικό! Σε βγάζει από τη δύσκολη θέση όταν θέλεις στο τραπέζι και κάτι έξτρα.
    #
    Σχόλιο από athanasia7755, 2-12-10  
    ευχαριστω παρα πολυ
    #
    Σχόλιο από toteleion, 23-1-11  
    ποση ωρα βραζουμε τισ πατατυες?
    #
    Σχόλιο από tatis, 23-1-11  
    κ γω θα ήθελα να μάθω πόσο χρειάζεται να βράσει η πατάτα ώστε να μην μαλακώσει ή λιώσει πολύ
    #
    Σχόλιο από athanasia7755, 28-1-11  
    απο την ωρα που θα παρει βραση το νερο γυρω στα 40 λεπτα
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    26 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από karpanboula, 9-12-08  
    επειδη τωρα το εβαλα να ψηθει δεν βαθμολογω μεχρι να το δοκιμασω απλα προσθεσα ενα αυγο στη γεμιση κ
    πιπερι μοσχοκαρυδο
    #
    Σχόλιο από karpanboula, 9-12-08  
    #
    Σχόλιο από athanasia7755, 15-12-08  
    ευχαριστω πολυ
    #
    Σχόλιο από xaroula, 23-4-09  
    τελειες,εβαλα διαφορα τυρια,μανιταρια κρεμυδακι φρεσκο και προσθεσα στην γεμιση και λιγο γαλα να γινει το μιγμα πιο αφρατο...λουκουμι!!
    #
    Σχόλιο από martha2, 4-8-09  
    Τις έκανα την Κυριακή και έγιναν πάρα πολύ ωραίες. Πετυχημένη συνταγή. Βοήθησαν βέβαια και οι βιολογικές πατάτες του μπαμπά... Θα τις ξανατιμήσουμε σύντομα. Συγχαρητήρια athanasia!!
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 4-8-09  
    Αυτή την συνταγή την κάνω χρόνια. Πράγματι εξαιρετική.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 3-10-09  
    Καταπληκτική συνταγή !!!!!
    Μας άρεσε πάρα πολύ και θα καθιερωθεί απο εδω και στο εξής.Σε ευχαριστούμε πολύ.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 8-11-09  
    Μμμμμμ νόστιμεεεεεες!!! Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    Έφτιαξα περισσότερη γέμιση και με την πατάτα που άδειασα, τα ένωσα κι έφτιαξα πατατοκεφτεδάκια, περασμένα σε φρυγανιά και ψήσιμο στο φούρνο. Έγιναν ανάρπαστα!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 10-11-09  
    Κορίτσια, βοήθεια. Έβρασα τις πατάτες για να τις φτιάξω αύριο, αλλά επειδή ήταν πολύ λεπτόφλουδες, οι περισσότερες "σκάσανε". Τι να κάνω?υπάρχει λύση ή να φτιάξω καλύτερα πουρέ?
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 10-11-09  
    Αν θέλεις μπορείς να φτιάξεις τη γέμιση της συνταγής, να την ανακατέψεις με την πατάτα και να φτιάξεις πατατοκεφτεδάκια, θα τα κυλίσεις σε φρυγανιά και με λιγάαακι βούτυρο στο ταψάκι σου, θα τα ψήσεις. Μπορείς να δεις τη φωτο που έχω βάλει.
    Θα χρειαστείς όμως μεγαλύτερη ποσότητα από τη γέμιση. Καλή επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 10-11-09  
    Σολ αν δεν ειναι μεγαλες οι πατατες μην τις κοψεις στην μεση αδειασε απο την μερια που σκασανε και γεμισε την πατατα η κανε τα κεφτεδακια της Λιας φαινονται πολυ ωραια
    #
    Σχόλιο από gennevivi, 27-12-09  
    κοριτσια ειναι τελεια μιλαμε εμειναν ολοι αφωνοι οταν τις εφτιαξα.εκανα μια διαφοροποιησει,δεν χρησιμοποιησα multi.aπλα εφτιαξα μια γεμιση με κρεμα γαλακτος,μανιταρια,μπεικον,πιπερια και την πατατα που εβγαλα απο το εσωτερικο κ τις σκεπασα απο πανω με αυτην και στο τελος μπολικο κιτρινο τυρι......πολυ αμαρτωλες ....
    #
    Σχόλιο από cookstella, 15-6-10  
    Έτσι τις φτιάχνω και γω,μόνο που δεν βάζω πιπεριές και μαιντανό.
    #
    Σχόλιο από arravoniara, 14-10-10  
    athanasia moy geia sou..tis kano kai tis patates gemistes alla tis vazo sto fourno kai sto migma vazo krema galaktos..opos kai na xei to ekana opos esi kai einai oraio pio elafri..
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 6-11-10  
    Εμένα δε με ικανοποίησαν απόλυτα, βέβαια μάλλον δεν ήταν καλή και η ποιότητα της πατάτας, αλλά νομίζω πως ήθελαν λίγο άλειμμα εξωτερικά με λάδι πριν μπουν στο φούρνο οι πατάτες. Θα το ξαναπροσπαθήσω...
    #
    Σχόλιο από marileta, 25-11-10  
    Πολύ ωραίο συνοδευτικό! Σε βγάζει από τη δύσκολη θέση όταν θέλεις στο τραπέζι και κάτι έξτρα.
    #
    Σχόλιο από athanasia7755, 2-12-10  
    ευχαριστω παρα πολυ
    #
    Σχόλιο από toteleion, 23-1-11  
    ποση ωρα βραζουμε τισ πατατυες?
    #
    Σχόλιο από tatis, 23-1-11  
    κ γω θα ήθελα να μάθω πόσο χρειάζεται να βράσει η πατάτα ώστε να μην μαλακώσει ή λιώσει πολύ
    #
    Σχόλιο από athanasia7755, 28-1-11  
    απο την ωρα που θα παρει βραση το νερο γυρω στα 40 λεπτα
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από annamariaflorou, 3-3-14  
    Να ρωτήσω κάτι;Τις πατατες πόση ΩΡΑ να τις βρασουμε;

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από roulaz, 5-6-13  
    Φανταστικές!! Δεν έβαλα ζαμπόν,μόνο μπέικον από αλλαντικά. Επίσης το μπέικον το σωτάρισα ψιλοκομμένο κ δεν το έβαλα στο μούλτι. Κ πρόσθεσα φρέσκο κρεμμυδάκι,πάπρικα κ ρίγανη. Μούρλιαααααα....

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Πώς καταψύχω πατάτες
    Η κατάψυξη μας βγάζει πολλές φορές από τη δύσκο...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Πατάτα
    Στη χώρα μας δεν έγινε γνωστή παρά τον 19ο αιών...

    Το tip της ημέρας

    Μην ξεχάσετε να βάλετε ξύδι στο νερό που βάφετε τα πασχαλινά αυγά σας. Θα κάνει τα χρώματα πιο έντονα!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΠΑΤΑΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της roulaz
    ΠΑΤΑΤΕΣ - ΡΥΖΙ
    Ένα βιβλίο 199 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της kanelitsa
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 48 αγαπημένων συνταγών, του/της eirini28
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 9 αγαπημένων συνταγών, του/της eua kamakari