κύρια φωτογραφία συνταγής Πατάτες Γεμιστές
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 άτομα περίπου
  1. 8 μεγάλες πατάτες
  2. 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  3. 1 πράσο, μόνο το άσπρο μέρος, ψιλοκομμένο
  4. 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  5. 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  6. 1 κουταλιά αλεύρι
  7. 1/2 κούπα κρασί λευκό
  8. αλάτι
  9. πιπέρι
  10. 1/2 κούπα τριμμένο χαλούμι ή οποιοδήποτε άλλο τυρί
  11. 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαιντανό ή κολίανδρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τρίβουμε την φλούδα από τις πατάτες ώστε να είναι καθαρή.

  2. 2

    Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό για να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν.

  3. 3

    Τις χωρίζουμε στη μέση και τις σκάβουμε ελαφρά δημιουργώντας ένα βαθούλωμα.

  4. 4

    Τις αλείφουμε με λάδι και τις βάζουμε σε ένα ταψί.

  5. 5

    Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το πράσο, το σκόρδο και τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν.

  6. 6

    Βάζουμε και το αλεύρι και συνεχίζουμε για ακόμα λίγο το ανακάτεμα.

  7. 7

    Προσθέτουμε το κρασί και την κρέμα και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας ελαφρά περίπου για 5 λεπτά μέχρι η σάλτσα να πήξει.

  8. 8

    Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το τυρί.

  9. 9

    Ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μίγμα στις πατάτες γεμίζοντάς τες.

  10. 10

    Τις βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά σους 180οC.

  11. 11

    Σερβίρουμε ζεστές και πασπαλίζουμε με λίγο μαιντανό αν θέλουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

tsoyrekaki
tsoyrekaki @cook_8462218
Έγιναν τέλειες ξετρελαθήκαμε πολύ νόστιμες μπράβο ελένη

Από

Ελeνη
Ελeνη @cook_8484544
στις