Πατάτες Γεμιστές
Υλικά
-
8 μεγάλες πατάτες
-
4 κουταλιές ελαιόλαδο
-
1 πράσο, μόνο το άσπρο μέρος, ψιλοκομμένο
-
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
-
4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
1 κουταλιά αλεύρι
-
1/2 κούπα κρασί λευκό
-
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
1/2 κούπα τριμμένο χαλούμι ή οποιοδήποτε άλλο τυρί
-
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαιντανό ή κολίανδρο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβουμε την φλούδα από τις πατάτες ώστε να είναι καθαρή.
-
2
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό για να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν.
-
3
Τις χωρίζουμε στη μέση και τις σκάβουμε ελαφρά δημιουργώντας ένα βαθούλωμα.
-
4
Τις αλείφουμε με λάδι και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
-
5
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το πράσο, το σκόρδο και τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν.
-
6
Βάζουμε και το αλεύρι και συνεχίζουμε για ακόμα λίγο το ανακάτεμα.
-
7
Προσθέτουμε το κρασί και την κρέμα και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας ελαφρά περίπου για 5 λεπτά μέχρι η σάλτσα να πήξει.
-
8
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το τυρί.
-
9
Ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μίγμα στις πατάτες γεμίζοντάς τες.
-
10
Τις βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά σους 180οC.
-
11
Σερβίρουμε ζεστές και πασπαλίζουμε με λίγο μαιντανό αν θέλουμε.
Σχόλια (2)