Πατάτες γιαχνί με τραχανά
Συνταγή της γιαγιάς μου από το χωρίο μου, Τυρός Κυνουρίας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο τραχανάς κολλάει πολύ εύκολα, γι' αυτό να κουνάτε συχνά την κατσαρόλα.Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και μελιτζάνες.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στο ελαιόλαδο σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα καρότα κομμένα σε φετούλες, το πράσο, και αφου όλα αυτά μαραθούν, σοτάρουμε για λίγο και τις πατάτες'
-
2
Αν θέλουμε σβήνουμε με πολύ λίγο λευκό κρασί, ίσα ίσα για το άρωμα, και συνεχίζουμε προσθέτοντας την ψιλοκομμένη τομάτα και τον πελτέ. Μετά προσθέτουμε το ανάλογο νερό (αρκετό να καλύψει τις πατάτες) και τα μπαχαρικά μας.
-
3
Αφού δούμε οτι οι πατάτες μας είναι σχεδόν έτοιμες προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας τον τραχανά αφήνουμε να πάρει μια βράση και ανακατεύουμε το φαγητό μόνο κουνώντας την κατσαρόλα, χωρίς κουτάλα, για να μην μας λιώσουν οι πατάτες. Πρέπει όταν θα πέσει ο τραχανάς μέσα στην κατσαρόλα να έχει αρκετή σάλτσα, για να μπορεί να "τραβήξει" ο τραχανάς και να φουσκώσει. Αν δέν έχει απλά προσθέτουμε λίγο νερό. Αφού πάρει την πρώτη βράση λοιπόν, κλείνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να δέσει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια