κύρια φωτογραφία συνταγής Πατάτες γιαχνί με τραχανά

Πατάτες γιαχνί με τραχανά

9 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Dolianitis
Dolianitis @cook_8502219
Κορυδαλλος,ΕΛΛΑΔΑ

Συνταγή της γιαγιάς μου από το χωρίο μου, Τυρός Κυνουρίας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο τραχανάς κολλάει πολύ εύκολα, γι' αυτό να κουνάτε συχνά την κατσαρόλα.Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και μελιτζάνες.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  2. 50 γραμμάρια πράσο
  3. 6-7 πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
  4. 1 μεγάλη ώριμη τομάτα ψιλοκομμένη
  5. 10 γραμ πελτές
  6. 1 φλυτζάνι τραχανάς
  7. 100 γραμ ελαιόλαδο
  8. αλάτι
  9. πιπέρι
  10. δάφνη
  11. μπαχάρι
  12. λίγο κανέλα
  13. 1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στο ελαιόλαδο σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα καρότα κομμένα σε φετούλες, το πράσο, και αφου όλα αυτά μαραθούν, σοτάρουμε για λίγο και τις πατάτες'

  2. 2

    Αν θέλουμε σβήνουμε με πολύ λίγο λευκό κρασί, ίσα ίσα για το άρωμα, και συνεχίζουμε προσθέτοντας την ψιλοκομμένη τομάτα και τον πελτέ. Μετά προσθέτουμε το ανάλογο νερό (αρκετό να καλύψει τις πατάτες) και τα μπαχαρικά μας.

  3. 3

    Αφού δούμε οτι οι πατάτες μας είναι σχεδόν έτοιμες προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας τον τραχανά αφήνουμε να πάρει μια βράση και ανακατεύουμε το φαγητό μόνο κουνώντας την κατσαρόλα, χωρίς κουτάλα, για να μην μας λιώσουν οι πατάτες. Πρέπει όταν θα πέσει ο τραχανάς μέσα στην κατσαρόλα να έχει αρκετή σάλτσα, για να μπορεί να "τραβήξει" ο τραχανάς και να φουσκώσει. Αν δέν έχει απλά προσθέτουμε λίγο νερό. Αφού πάρει την πρώτη βράση λοιπόν, κλείνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να δέσει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Dolianitis
Dolianitis @cook_8502219
στις
Κορυδαλλος,ΕΛΛΑΔΑ