Πατάτες γιαχνί μοναστηριακές
Μια ιδιαίτερη συνταγή. Περιέχει αρκετά μπαχαρικά που δίνουν μια ξεχωριστή ελαφριά γεύση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μιά συνταγή που είχα βρει πριν από κάποια χρόνια και προέρχεται από τον μοναχό Επιφάνειο Μυλοποταμινό. Είναι πολύ νόστιμη, διαφορετική. Την συστήνω ανεπιφύλακτα!!! Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα πλένουμε.
-
2
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε τα σκόρδα σε φετούλες.
-
3
Βάζουμε σε χαμηλή, φαρδιά κατσαρόλα (ταβά) το λάδι και τα κρεμμύδια-σκόρδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να ροδίσουν ελαφρώς.
-
4
Βάζουμε μέσα στον ταβά τις πατάτες και ανακατεύουμε 2-3 φορές όλα μαζί.
-
5
Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να σκεπαστούν οι πατάτες και ρίχνουμε τη δάφνη,το πιπέρι,το αλάτι δυναμώνοντας τη φωτιά.
-
6
Ύστερα από 30 λεπτά προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τον πελτέ αραιωμένο σε ένα ποτήρι νερό. Ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό.
-
7
Έπειτα από 15 λεπτά, χαμηλώνουμε ακόμα περισσότερο τη φωτιά και κουνάμε τον ταβά. Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα,για να μη λειώσουν οι πατάτες.Ύστερα από 15 λεπτά είναι έτοιμο.
Σχόλια (18)