Πατάτες γιαχνί
Recipe by Sitronella
Υλικά
-
1 κιλό πατάτες
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
λάδι
-
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
-
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
1 κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες
-
μαϊντανό
-
1 δάφνη
-
λίγο δυόσμο ή μπαχάρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια όπως για το φούρνο, ρίχνουμε το λεμόνι και τις ανακατεύουμε.
-
2
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
-
3
Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε λίγο να βράσει.
-
4
Προσθέτουμε τις πατάτες, το αλάτι, το πιπέρι,
-
5
Τον μαϊντανό και τα υπόλοιπα μυρωδικά αν θέλουμε.
-
6
Εάν οι ντομάτες δεν έχουν πολύ ζουμί, προσθέτουμε και λίγο νερό, όχι πολύ όμως, ίσα να φτάνει να βράσουν οι πατάτες.
-
7
Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 40', ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας).
Σχόλια (59)