κύρια φωτογραφία συνταγής Πατάτες με κιμά στή κατσαρόλα
ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ @cook_8458531

Πατάτες με κιμά από τη Σμύρνη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή στη κανέλα γιατί έχει έντονη γεύση στο μαγείρεμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

48 Minutes
4-6 ατομα
  1. 1 κιλό πατάτες
  2. 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  3. 2-3 τομάτες ώριμες
  4. ελαιόλαδο
  5. 1 κρεμμύδι
  6. αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες 1 εκατοστού και τις τηγανίζουμε με καλαμποκέλαιο.

  2. 2

    Τρίβουμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ, το τσιγαρίζουμε ελαφρά, ρίχνουμε τον κιμά, τις τριμμένες τομάτες, αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα. Το αφήνουμε να τραβήξει τα πολλά υγρά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

  3. 3

    Σε μια ρηχή κατσαρόλα στρώνουμε μια σειρά πατάτες τις σκεπάζουμε με το κιμά, στρώνουμε τις υπόλοιπες πατάτες, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (25)

evikop
evikop @cook_8458052
Απλή, εύκολη και ταυτόχρονα διαφορετική!

Από

ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ
στις