Πατάτες με κιμά στή κατσαρόλα
Πατάτες με κιμά από τη Σμύρνη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή στη κανέλα γιατί έχει έντονη γεύση στο μαγείρεμα.
Υλικά
-
1 κιλό πατάτες
-
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
-
2-3 τομάτες ώριμες
-
ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι
-
αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες 1 εκατοστού και τις τηγανίζουμε με καλαμποκέλαιο.
-
2
Τρίβουμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ, το τσιγαρίζουμε ελαφρά, ρίχνουμε τον κιμά, τις τριμμένες τομάτες, αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα. Το αφήνουμε να τραβήξει τα πολλά υγρά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
-
3
Σε μια ρηχή κατσαρόλα στρώνουμε μια σειρά πατάτες τις σκεπάζουμε με το κιμά, στρώνουμε τις υπόλοιπες πατάτες, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
Σχόλια (25)