κύρια φωτογραφία συνταγής Πατάτες με κρεμμύδια oγκρατέν, μπέικον και μπύρα

Πατάτες με κρεμμύδια oγκρατέν, μπέικον και μπύρα

sokolataki79
sokolataki79 @cook_8466095

Πατάτες ογκρατέν με μπέικον, κρέμα γάλακτος, κεφαλογραβιέρα και σοταρισμένα κρεμμύδια σβησμένα με μπίρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το φαγητό αυτό συνοδεύεται θαυμάσια με μπίρα. Η συνταγή αυτή είναι από το βιβλίο του Γερμανικού Αγροτικού Οργανισμού Μάρκετινγκ "GMA".

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1 κιλό πατάτες
  2. λάδι για το τηγάνισμα
  3. 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα
  4. 200 γρ. μπέικον
  5. 100 ml μπύρα
  6. 2 αυγά χτυπημένα
  7. Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες. Τις τηγανίζουμε 10 λεπτά σε καυτό λάδι, τις βγάζουμε και τις στραγγίζουμε.

  2. 2

    Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, αφού τα κόψουμε σε ροδέλες, μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με την μπίρα και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

  3. 3

    Ψιλοκόβουμε το μπέικον. Τρίβουμε την κεφαλογραβιέρα στον τρίφτη. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε σε στρώσεις τις πατάτες σκορπίζοντας ανάμεσα τα 2/3 από το ψιλοκομμένο μπέικον, την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και λίγο πιπέρι.

  4. 4

     Στη συνέχεια ρίχνουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τελειώνουμε με μια ακόμη στρώση από τις πατάτες. Από πάνω πασπαλίζουμε με τυρί και σκορπίζουμε το υπόλοιπο μπέικον.

  5. 5

    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και αλατοπίπερο και περιχύνουμε το φαγητό. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25 λεπτά.

  6. 6

    Όταν περάσει το μισάωρο ξεσκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε έτσι λίγο ακόμη στο φούρνο να ροδίσει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (6)

let44taki
let44taki @cook_8467314
Πολύ ενδιαφέρον πιάτο!!! Θα το δοκιμάσω σίγουρα!!!

Από

sokolataki79
sokolataki79 @cook_8466095
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα