Πατάτες με κρεμμύδια oγκρατέν, μπέικον και μπύρα
Πατάτες ογκρατέν με μπέικον, κρέμα γάλακτος, κεφαλογραβιέρα και σοταρισμένα κρεμμύδια σβησμένα με μπίρα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το φαγητό αυτό συνοδεύεται θαυμάσια με μπίρα. Η συνταγή αυτή είναι από το βιβλίο του Γερμανικού Αγροτικού Οργανισμού Μάρκετινγκ "GMA".
Υλικά
-
1 κιλό πατάτες
-
λάδι για το τηγάνισμα
-
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα
-
200 γρ. μπέικον
-
100 ml μπύρα
-
200 γρ. κεφαλογραβιέρα
-
200 ml κρέμα γάλακτος
-
2 αυγά χτυπημένα
-
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες. Τις τηγανίζουμε 10 λεπτά σε καυτό λάδι, τις βγάζουμε και τις στραγγίζουμε.
-
2
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, αφού τα κόψουμε σε ροδέλες, μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με την μπίρα και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
-
3
Ψιλοκόβουμε το μπέικον. Τρίβουμε την κεφαλογραβιέρα στον τρίφτη. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε σε στρώσεις τις πατάτες σκορπίζοντας ανάμεσα τα 2/3 από το ψιλοκομμένο μπέικον, την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και λίγο πιπέρι.
-
4
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τελειώνουμε με μια ακόμη στρώση από τις πατάτες. Από πάνω πασπαλίζουμε με τυρί και σκορπίζουμε το υπόλοιπο μπέικον.
-
5
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και αλατοπίπερο και περιχύνουμε το φαγητό. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25 λεπτά.
-
6
Όταν περάσει το μισάωρο ξεσκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε έτσι λίγο ακόμη στο φούρνο να ροδίσει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)