Πατάτες με πράσα στο φούρνο
Vegeterian και νηστίσιμη, λίγο διαφορετική από τις αγαπημένες πατάτες φούρνου.
Λίγα μυστικά ακόμα
πρόσθεσα και μια ιδέα καρίνο (το γνωστό παλιό μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο) και του ταίριαξε πολύ. οι χρόνοι ψησίματος και η θερμοκρασία του φούρνου εξαρτώνται πάντα από τον φούρνο μας.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Συγκεντρώνω τα υλικά.
-
2
Καθαρίζω και πλένω όλα τα λαχανικά.
-
3
Κόβω κάθε πατάτα σε 3 φέτες και έπειτα σε μπαστουνάκια.
-
4
Κόβω κάθε πράσο κάθετα στην μέση και έπειτα σε επί μέρους κομμάτια.
-
5
Κόβω κάθε καρότο κάθετα στην μέση και μέτα σε μπαστουνάκια.
-
6
Ανακατεύω όλα τα λαχανικά σε ανοιχτό ταψί.
-
7
Στίβω τα λεμόνια.
-
8
Ανακατεύω στον χυμό των λεμονιών το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
-
9
Βάζω το μείγμα λεμόνι-ελαιόλαδο-μουστάρδα μαζί με τα μυρωδικά στα λαχανικά και ανακατεύω. Πασπαλίζω με την γαλέτα.
-
10
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 -1 1/2 ώρα. Κατά την διάρκεια προσθέτω και λίγο ζεστό νερό.
-
11
Έτοιμο! Σερβίρω κατά προτίμηση με μια χωριάτικη σαλάτα με βαρελίσια φέτα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)