κύρια φωτογραφία συνταγής Πατάτες με σπανάκι ογκρατέν
Elefteria
Elefteria @cook_8450398
,Ελλαδα

Για όσους ψάχνουν τρόπο να αξιοποιήσουν το σπανάκι που φέρνει ο παππούς από το χωριό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή τη σήκωσα πριν χρόνια από το σαιτ της Βέφας και μετά έβαλα και εγώ το χεράκι μου. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και λίγο τυρί. Και προσοχή τη λαδόκολλα στο γκριλ

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

43 Minutes
6-8 ατομα
  1. 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  2. 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  3. 1 κιλό σπανάκι
  4. 1 κιλό πατάτες κομμένες σε ρόδες
  5. 4 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
  6. 1 κούπα ζωμό απ το σπανάκι
  7. 1/2 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  8. αλάτι πιπέρι
  9. ελαιόλαδο
  10. για τη μπεσαμελ
  11. 100 γρ. αλεύρι
  12. 100 γρ. βούτυρο
  13. 1 λιτ. γάλα
  14. αλάτι πιπέρι
  15. μοσχοκάρυδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το σπανάκι σε κατσαρόλα με καπάκι και τα νερά που κράτησε από το πλύσιμο, να μαραθεί. Στραγγίζουμε και κρατάμε 1 κούπα ζωμό

  2. 2

    Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τη ντομάτα το ζωμό, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα

  3. 3

    Στο μεγάλο ταψί του φούρνου βάζουμε λαδόκολλα και από πάνω τις μισές πατάτες. Τις λαδώνουμε, τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε λίγο στο γκριλ. Τις βγάζουμε και ψήνουμε και τις υπόλοιπες

  4. 4

    Σε μεγάλο πυρέξ στρώνουμε τις μισές πατάτες. Από πάνω σπανάκι -πατάτα -σπανάκι και τέλος περιχύνουμε τη σάλτσα

  5. 5

    Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλΒάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από το μάτι και ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα ενώ δεν σταματάμε να ανακατεύουμε για να μη σβολιασει. Τη βάζουμε και πάλι στο μάτι μέχρι να δέσει. Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

  6. 6

    Βάζουμε και τη μπεσαμελ στο ταψί, πασπαλίζουμε λίγη φρυγανιά να κάνει κρουστα.

  7. 7

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 μέχρι να ροδίσει

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

Ναυσικά
Ναυσικά @nafsika
Νόστιμη, αν και λίγο μπελαλίδικη. Νομίζω ότι την επόμενη φορά δε θα βάλω την ντομάτα, με χάλασε λίγο.

Από

Elefteria
Elefteria @cook_8450398
στις
,Ελλαδα
Με λένε Ελευθερία, και ζω στην συμπρωτεύουσα, την Θεσ/νίκη.Είμαι 35 χρονών και έχω μια κόρη στα 7 και έναν γιο σχεδόν 5 χρονών.Τα τελευταία 6 χρόνια δεν εργάζομαι και μεγαλώνω τα παιδιά μας όσο καλύτερα μπορώ.Με την κουζίνα μπλέχτηκα πολύ μικρή από ανάγκη, μιας και έπρεπε να φάμε και δεν είχαμε μανούλα. Αλλά και από όσο θυμάμαι πάντα μου αρεσε να βλέπω τους άλλους να μεγαλουργούν.Παρόλα αυτά η μαγειρική είναι το χόμπι μου. Αν και πάσχω λίγο στο στολισμό, το όνειρο μου είναι να ετοιμάζω μπουφέδες για παρτυ και όχι μόνο.Το κακό είναι ότι, ότι κάνω εξαφανίζετε στο λεπτό και ως αποτέλεσμα τα έχουμε τα κιλακια μας και εγώ και ο σύζυγος, στα παιδιά ακόμη το ελέγχο.Κάπως έτσι βρήκα και γω το σαιτ και λόγο δουλειάς του άντρα μου (ταξιτζής) λείπει πολλές ώρες από το σπίτι, σε αντίθεση με μένα που είμαι όλη μέρα μέσα, κόλλησα.
Δες περισσότερα