κύρια φωτογραφία συνταγής Πατάτες ω γκρατέν με μανιτάρια και γαλοπούλα
souel
souel @cook_8455567

Εύκολο και γρήγορο καθημερινό πιάτο με πλούσια γεύση!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ποσότητα γιά τις πατάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά, αφορά ένα μέτριο πυρέξ. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την γαλοπούλα με μπέικον γιά ποιό πικάντικη γεύση αλλά πρέπει να το σώτάρετε πριν το βάλετε στο φαγητό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
8 μερίδες, με ένα μέτριο πυρέξ
  1. 2 κιλά πατάτες
  2. 300 γραμ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
  3. 300 γραμ. γαλοπούλα καπνιστή (φουαντρέ)
  4. 1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια των 500 γραμ.
  5. 1 κρέμα γάλακτος των 500 γραμ.
  6. αλάτι
  7. πιπέρι
  8. λίγη φυτίνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Τα σοτάρουμε με λίγη φυτίνη, αλατοπιπερώνουμε και τ’ αφήνουμε στην άκρη.

  2. 2

    Καθαρίζουμε, κοβουμε σε φέτες και βράζουμε τις πατάτες για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε μια στρώση πατάτες.

  3. 3

    Συνεχίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί, μετά ρίχνουμε τα μανιτάρια, την γαλοπούλα κομμένη σε κομματάκια, λίγο τυρί ακόμη και τελειώνουμε με μια στρώση πατάτες. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο τυρί και το περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος

  4. 4

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά περίπου (μέχρι να ροδίσει). Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για μισή ώρα τουλάχιστον και το σερβίρουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

golfo
golfo @cook_8452627
εχει ολα οσα μου αρεσουν,ειναι τελειο !!το κανουμε συχνα.ευχαριστω.

Από

souel
souel @cook_8455567
στις