Πατάτες ογκρατέν με τυριά

Bαθμολογία: 4.3333
       
 
12 ψήφοι
stellapanos, 25.09.08
Πατάτες ογκρατέν με τυριά
photo: ANGOLINA

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλο Πατατες
  • 2 κ.γ βουτυρο
  • 2 σκελιδες σκορδο
  • 50 γρ γραβιερα
  • 50 γρ blue cheece
  • 50 γρ κασερι
  • 50 γρ φετα
  • 50 γρ παρμεζανα
  • 2 ποτηρια γαλα
  • αλατοπιπερο
  • 2 αυγα
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 18' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 60' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αλειφουμε το πυρεξ  με βουτυρο.
  2. Σε ενα μπολ ανακατευουμε ολα τα τυρια.
  3. Απλωνουμε το λιωμενο σκορδο στον πατο του πυρεξ και μετα μια στρωση πατατες κομμενες σε λεπτες ροδελες.
  4. Πασπαλιζουμε τις πατατες με τα τυρια.
  5. Επαναλαμβανουμε αλλη μια στρωση πατατας και τυριων και απο πανω ριχνουμε 1 1\2 ποτηρι γαλα ζεστο, αλατοπιπερονουμε και ψηνουμε στους 200 βαθμους για 40 λεπτα.
  6.  Ριχνουμε απο πανω το αυγο χτυπημενο και το υπολοιπο γαλα.
  7. Ξαναβαζουμε το πυρεξ στο φουρνο και ψηνουμε για αλλα 10 λεπτα περιπου.

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:

  • ελέγξτε σχολαστικά τα τυριά που θα χρησιμοποιήσετε.

Σχετικές συνταγές

    16 Όλα

    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 30-9-08  
    stellaki μόλις έκανα τη συνταγή σου και ετοιμάζομαι να τη ψήσω θα σου πω αποτελέσματα μετά.......
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 30-9-08  
    Μόλις τη δοκίμασα μπράβο stellaki πολύ νόστιμη.Α! και επειδή μου περίσσεψαν πατάτες το έκανα με 3 στρώσεις.Τελεια....
    #
    Σχόλιο από laoudhs, 11-11-08  
    #
    Σχόλιο από mariannaki, 12-3-09  
    Μόλις έφτιαξα κι εγώ τη συνταγή με κάποιες παραλλαγές. Έβαλα μανιτάρια και ζαμπόν και αντί για 2 ποτήρια γάλα έβαλα 1 και κρέμα γάλακτος. Στο τέλος πάνω από το αβγό και την κρέμα γάλακτος έριξα και λίγο από τα τυριά. Έγινε φανταστικό!
    #
    Σχόλιο από Diboding, 17-8-09  
    Η συνταγή είναι πολύ ωραία...Λόγω τόπου διαμονής αντί για blue cheese βάζω τυρί camembert, το οποίο το κόβω σε μέτριου μεγέθους κομμάτια ώστε όταν το τρως να το καταλαβαίνεις στο στόμα σου..να μην είναι δηλαδή εντελώς λιωμένο και ενσωματωμένο με τα υπόλοιπα τυριά!
    #
    Σχόλιο από ledia, 14-2-10  
    #
    Σχόλιο από Kam, 16-10-10  
    Μόλις ψήνεται.... με γλίτωσες από πολύ κόπο και χρόνο. Δεν ήξερα τι να φτιάξω και σε 1:30 ώρα έχω κόσμο!!!! Σε ευχαριστώ πολύ... θα φαγωθεί απολαυστικά
    #
    Σχόλιο από Αννούλα χοντρούλα, 31-5-11  
    αν και μου αρέσει το σκόρδο, στην συγκεκριμένη συνταγή θα ήταν καλύτερα να το παραλείψουμε και αντί αυτού να βάζαμε λίγο μοσχοκάρυδο ίσως. πάντως είναι εύκολο και γρήγορο φαγάκι, ήταν μια καλή λύση για χτες που είχα στερέψει από ιδέες!!
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 17-10-11  
    εξαιρετικό!!!επειδή το έκανα ξαφνικά και με ότι είχε το ψυγείο μου δεν έβαλα ροκφόρ,ενώ αντίθετα πρόσθεσα μπέηκον
    Εξαιρετικό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 21-1-12  
    τελειο το φαγακι .. λογου πολλων λυπαρων βαζω γαλατακι λαιτ.κασερακι λαιτ και και πολλες φορες 1 μονο αυγουλακι...
    #
    Σχόλιο από thomaei, 13-3-12  
    το εφτιαξα ξανα σημερα , εβαλα λαδακι αρωματισμενο με σκορδο και ριγανιτσα και δεντρολιβανο, και αναμεσα μαζι με τα τυρακια εβαλα και λιγο πιπερια ψιλλοκομμενη , τελειο το τσακισαμε !! θα ανεβασω και φωτογραφιες
    #
    Σχόλιο από thomaei, 6-10-12  
    ειναι απο της αγαπημενες μας συνταγες ! Αγαπημενη των κοριτσιων μου !
    #
    Σχόλιο από popikos, 30-3-13  
    Την έκανα με μια μικρή παραλλαγή. Αντί για blue cheece πρόσθεσα ανθότυρο και λίγη ρίγανη. Μου πήρε περίπου 20 λεπτάκια παραπάνω ψήσιμο. Το αποτέλεσμα ΕΝΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΦΑΓΗΤΟ! Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από Lavasas, 26-6-13  
    Δεν εβαλα ακόμη πιρουνάκια το ετιμάζω το φαγητό.....
    Μόλις τελειώσει θα πώ την γνώμη μου.. :)
    #
    Σχόλιο από mary-sou, 4-7-13  
    Την εκανα και εγω την συνταγη σου!!!! Ειναι στο φουρνο και ψηνεται αλλα απο το λιγο που δοκιμασα ειναι πραγματικα πολυ καλη συνταγη γιαυτο 5 πιρουνακια και απο μενα!!! μπραβο σου!!!
    #
    Σχόλιο από ggr, 24-9-14  
    πολύ εύκολες, πολύ νόστιμες
    Ευχαριστώ, λοιπόν, πολύ!!!

    10 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 30-9-08  
    stellaki μόλις έκανα τη συνταγή σου και ετοιμάζομαι να τη ψήσω θα σου πω αποτελέσματα μετά.......
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 30-9-08  
    Μόλις τη δοκίμασα μπράβο stellaki πολύ νόστιμη.Α! και επειδή μου περίσσεψαν πατάτες το έκανα με 3 στρώσεις.Τελεια....
    #
    Σχόλιο από laoudhs, 11-11-08  
    #
    Σχόλιο από ledia, 14-2-10  
    #
    Σχόλιο από Kam, 16-10-10  
    Μόλις ψήνεται.... με γλίτωσες από πολύ κόπο και χρόνο. Δεν ήξερα τι να φτιάξω και σε 1:30 ώρα έχω κόσμο!!!! Σε ευχαριστώ πολύ... θα φαγωθεί απολαυστικά
    #
    Σχόλιο από thomaei, 6-10-12  
    ειναι απο της αγαπημενες μας συνταγες ! Αγαπημενη των κοριτσιων μου !
    #
    Σχόλιο από popikos, 30-3-13  
    Την έκανα με μια μικρή παραλλαγή. Αντί για blue cheece πρόσθεσα ανθότυρο και λίγη ρίγανη. Μου πήρε περίπου 20 λεπτάκια παραπάνω ψήσιμο. Το αποτέλεσμα ΕΝΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΦΑΓΗΤΟ! Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από Lavasas, 26-6-13  
    Δεν εβαλα ακόμη πιρουνάκια το ετιμάζω το φαγητό.....
    Μόλις τελειώσει θα πώ την γνώμη μου.. :)
    #
    Σχόλιο από mary-sou, 4-7-13  
    Την εκανα και εγω την συνταγη σου!!!! Ειναι στο φουρνο και ψηνεται αλλα απο το λιγο που δοκιμασα ειναι πραγματικα πολυ καλη συνταγη γιαυτο 5 πιρουνακια και απο μενα!!! μπραβο σου!!!
    #
    Σχόλιο από ggr, 24-9-14  
    πολύ εύκολες, πολύ νόστιμες
    Ευχαριστώ, λοιπόν, πολύ!!!

    0 Ερωτήσεις

    6 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από mariannaki, 12-3-09  
    Μόλις έφτιαξα κι εγώ τη συνταγή με κάποιες παραλλαγές. Έβαλα μανιτάρια και ζαμπόν και αντί για 2 ποτήρια γάλα έβαλα 1 και κρέμα γάλακτος. Στο τέλος πάνω από το αβγό και την κρέμα γάλακτος έριξα και λίγο από τα τυριά. Έγινε φανταστικό!
    #
    Σχόλιο από Diboding, 17-8-09  
    Η συνταγή είναι πολύ ωραία...Λόγω τόπου διαμονής αντί για blue cheese βάζω τυρί camembert, το οποίο το κόβω σε μέτριου μεγέθους κομμάτια ώστε όταν το τρως να το καταλαβαίνεις στο στόμα σου..να μην είναι δηλαδή εντελώς λιωμένο και ενσωματωμένο με τα υπόλοιπα τυριά!
    #
    Σχόλιο από Αννούλα χοντρούλα, 31-5-11  
    αν και μου αρέσει το σκόρδο, στην συγκεκριμένη συνταγή θα ήταν καλύτερα να το παραλείψουμε και αντί αυτού να βάζαμε λίγο μοσχοκάρυδο ίσως. πάντως είναι εύκολο και γρήγορο φαγάκι, ήταν μια καλή λύση για χτες που είχα στερέψει από ιδέες!!
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 17-10-11  
    εξαιρετικό!!!επειδή το έκανα ξαφνικά και με ότι είχε το ψυγείο μου δεν έβαλα ροκφόρ,ενώ αντίθετα πρόσθεσα μπέηκον
    Εξαιρετικό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 21-1-12  
    τελειο το φαγακι .. λογου πολλων λυπαρων βαζω γαλατακι λαιτ.κασερακι λαιτ και και πολλες φορες 1 μονο αυγουλακι...
    #
    Σχόλιο από thomaei, 13-3-12  
    το εφτιαξα ξανα σημερα , εβαλα λαδακι αρωματισμενο με σκορδο και ριγανιτσα και δεντρολιβανο, και αναμεσα μαζι με τα τυρακια εβαλα και λιγο πιπερια ψιλλοκομμενη , τελειο το τσακισαμε !! θα ανεβασω και φωτογραφιες

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Πατάτα
    Στη χώρα μας δεν έγινε γνωστή παρά τον 19ο αιών...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Κοιλιοκάκη, μια άγνωστη λέξη
    Μία όχι τόσο «άγνωστη» ασθένεια… Η Κοιλιοκ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    συνταγουλες
    Ένα βιβλίο 112 αγαπημένων συνταγών, του/της happy mama
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της stellamaria1985
    Μπουφές με φαγητά
    Ένα βιβλίο 67 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    πατάτες
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΛΑΧΑΝΙΚΑ - ΑΥΓΑ
    Ένα βιβλίο 62 αγαπημένων συνταγών, του/της chairepeti