Πατάτες ογκρατέν με τυριά
Υλικά
-
1 κιλο Πατατες
-
2 κ.γ βουτυρο
-
2 σκελιδες σκορδο
-
50 γρ γραβιερα
-
50 γρ blue cheece
-
50 γρ κασερι
-
50 γρ φετα
-
50 γρ παρμεζανα
-
2 ποτηρια γαλα
-
αλατοπιπερο
-
2 αυγα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλειφουμε το πυρεξ με βουτυρο.
-
2
Σε ενα μπολ ανακατευουμε ολα τα τυρια.
-
3
Απλωνουμε το λιωμενο σκορδο στον πατο του πυρεξ και μετα μια στρωση πατατες κομμενες σε λεπτες ροδελες.
-
4
Πασπαλιζουμε τις πατατες με τα τυρια.
-
5
Επαναλαμβανουμε αλλη μια στρωση πατατας και τυριων και απο πανω ριχνουμε 1 1\2 ποτηρι γαλα ζεστο, αλατοπιπερονουμε και ψηνουμε στους 200 βαθμους για 40 λεπτα.
-
6
Ριχνουμε απο πανω το αυγο χτυπημενο και το υπολοιπο γαλα.
-
7
Ξαναβαζουμε το πυρεξ στο φουρνο και ψηνουμε για αλλα 10 λεπτα περιπου.
Σχόλια (15)