Πατάτες ωγκρατέν χωρίς αυγό
Για πατατόφιλους και όχι μόνο! Μια κλασική συνταγή γρήγορη και εύκολη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να βάλετε όση παρμεζάνα θέλετε ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας. Καλές Μαγειρικές!
Υλικά
-
1,5 κιλό πατάτες κομμένες σε φέτες
-
αλάτι
-
300 ml κρέμα γάλακτος
-
λίγο λάδι
-
3 κουταλιές βούτυρο
-
πιπέρι
-
παρμεζάνα τριμένη
-
αλλαντικό της αρεσκείας μας σε κομματάκια
-
μοσχοκάρυδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλατίζουμε τις πατάτες και τις στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
-
2
Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε από πάνω.
-
3
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σκεπασμένο για 30 λεπτά και 30 λεπτά ξεσκέπαστο να πάρει χρώμα.
Σχόλια (5)