Πατάτες ογκρατέν

Bαθμολογία: 4.9167
       
 
24 ψήφοι
NtinaKom, 14.12.07

Περιγραφή

Γρήγορο και εύκολο ογκρατέν με πατάτες χωρίς πολλά υλικά
Πατάτες ογκρατέν
photo: angy85

Συνταγή από:

NtinaKom

14 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 5-6 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
  • 1 κρέμα γάλακτος (200 γραμ.)
  • 1 αυγό
  • κασέρι ή Gouda τριμμένο ή σε φέτες
  • μπέικον σε κομματάκια
  • αλάτι-πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με λαχανικά
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Εύκολο
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Στρώνουμε τις πατάτες σε ταψάκι Νο 28 (εγώ χρησιμοποιώ ταψάκι σιλικόνης, αν δεν έχετε λαδώνετε το ταψάκι σας ελαφρά) αφού τις έχω αλατοπιπερώσει. Ανάμεσα στις στρώσεις από τις πατάτες ρίχνουμε το κασέρι ή το Gouda και το μπείκον. Ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα και το αυγό και περιχύνουμε τις πατάτες. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και ξεσκέπαστο για άλλα 30 λεπτά.
  2. Καλή Επιτυχία!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε αλλαντικό ή κασέρι προτιμάτε. Αποτελεί από μόνο του κυρίως γεύμα ή συνοδευτικό για πιάτα με κρέας.

Σχετικές συνταγές

    26 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mama, 14-12-07  
    Ναι πράγματι έτσι το κάνω και γω....
    Βάζω πιπεριές χρωματιστές,μανιτάρια,μπιζέλια,καλαμπόκι και ότι μου κατέβει απο το ψυγείο.... Γίνετε πάντα πεντανόστιμο!!
    #
    Σχόλιο από pansot, 20-7-08  
    Δοκίμασα μια παρόμοια συνταγη με τον ιδιο τρόπο ψησίματος και οι πατάτες δεν ήταν και τόσο μαλακές στο τέλος. Δεν ξέρω τι φταίει μήπως πρέπει να βάλω λιγότερες στρώσεις για να ψηθεί κάλά; είναι ένα εύκολο κατα τα αλλα φαγητό θα δοκιμάσω και τη δική σου συνταγή μήπως βρώ τελικά τι φταίει.
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 21-7-08  
    Οι αγαπημένες μου πατάτες και όλης της οικογενείας. Εμείς βάζουμε και 3-4 μανιτάρια κομμένα σε φέτες.
    #
    Σχόλιο από marina!!!, 27-2-10  
    exw erwtisi,me to sunodeueis me kati i apla to serbireis mono tou?
    #
    Σχόλιο από angy85, 9-9-10  
    Πολύ ωραίες οι πατατούλες!Μόνο που χρειάστηκαν λιγάκι περισσότερο χρόνο στο ψήσιμο.
    #
    Σχόλιο από matina23, 2-10-10  
    Μώλις δοκίμασα αυτό το ωραίο φαγητό...έγινε εύκολα και γρήγορα...βέβαια εγω τις πατατούλες τις έβρασα λίγο πριν τις βάλω στο φούρνο και έγιναν πολύ μαλακές....το έφτιαξα ως κύριο και ήταν πολυ χορταστικό...σε ευχαριστώ για την ωραία σου συνταγή!!!!
    #
    Σχόλιο από kristallenia, 13-1-11  
    υπεροχη η συνταγη και πολυ γρηγορη. αν κανετε διαιτα μιση μεριδα!!!! τρωγεται παρα πολυ ωραια μονο του.
    #
    Σχόλιο από stefl, 17-3-11  
    καταπληκτική η συνταγή σου Ντίνα.
    ευχαριστώ πολύ.
    #
    Σχόλιο από mitsukosi, 23-4-11  
    #
    Σχόλιο από Carolinaki, 1-7-11  
    Πολύ ωραίες! Πρέπει να τις άφησα και γω λίγο παραπάνω και γίναν λουκούμι.
    #
    Σχόλιο από Sina_Anis, 8-7-11  
    Εύκολο στην παρασκευή και νόστιμο!!Εγώ το άφησα και ψήθηκε παραπάνω με χαρτί ψησίματος ως σκέπασμα αντί αλουμινόχαρτου!
    #
    Σχόλιο από angie.anto, 4-11-11  
    #
    Σχόλιο από dinoula28, 5-11-11  
    Όσες φορες το εχω φτιαξει (και ειναι παρα πολλες οι φορες) εχουν ξετρελαθει ολοι!!!!!!!και στο καθημερινο τραπεζι και σε τραπεζωματα!!!!!!!!!απλα εγω πρωτα τις βραζω λιγο τις πατατες γιατι την πρωτη φορα δεν ειχαν ψηθει καλα!!!!!!ευχαριστω πολυ!!!!!
    #
    Σχόλιο από katerina rss, 18-4-12  
    Κι εγώ έβρασα τις πατάτες από πριν κι έριξα gouda, κεφαλοτυρι και φετα τριμμένη ενδιάμεσα.
    #
    Σχόλιο από annaki87, 13-5-12  
    #
    Σχόλιο από pan1975, 2-6-12  
    Πολύ εύκολο και νόστιμο! Έβρασα για λίγο τις πατάτες πριν τις βάλω στο ταψί και αντί για μπέικον έβαλα ζαμπόν. Δεν έγινε πολύ βαρύ, σε σχέση με αντίστοιχα ογκρατέν!
    #
    Σχόλιο από vaso2519, 26-9-12  
    #
    Σχόλιο από matakiaefh, 3-12-12  
    aaaaa..φαινεται τελειο!!τωρα ειναι στο φουρνο, μονο που εγω εβρασα πρωτα τις παταες κ εβαλα κ λουκανικακια ψιλοκομμενα....μιμμμμ!!!!!
    #
    Σχόλιο από reba, 18-12-12  
    Πολύ ωραιο αποτελεσμα! Χρειααστηκα ομως πανω απο μια ωρα για να ροδισει εχοντας κοψει με μαντολινο αρκετα λεπτες τις πατατες. Στο τελος πασπαλισα την επιφανεια με κεφαλοτυρι για να παρει χρωματακι.
    #
    Σχόλιο από mavina, 12-1-13  
    Mporw na etimasw to fagito apo tin proigoumeni k na to psisw tin epomeni mera?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    25 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mama, 14-12-07  
    Ναι πράγματι έτσι το κάνω και γω....
    Βάζω πιπεριές χρωματιστές,μανιτάρια,μπιζέλια,καλαμπόκι και ότι μου κατέβει απο το ψυγείο.... Γίνετε πάντα πεντανόστιμο!!
    #
    Σχόλιο από pansot, 20-7-08  
    Δοκίμασα μια παρόμοια συνταγη με τον ιδιο τρόπο ψησίματος και οι πατάτες δεν ήταν και τόσο μαλακές στο τέλος. Δεν ξέρω τι φταίει μήπως πρέπει να βάλω λιγότερες στρώσεις για να ψηθεί κάλά; είναι ένα εύκολο κατα τα αλλα φαγητό θα δοκιμάσω και τη δική σου συνταγή μήπως βρώ τελικά τι φταίει.
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 21-7-08  
    Οι αγαπημένες μου πατάτες και όλης της οικογενείας. Εμείς βάζουμε και 3-4 μανιτάρια κομμένα σε φέτες.
    #
    Σχόλιο από marina!!!, 27-2-10  
    exw erwtisi,me to sunodeueis me kati i apla to serbireis mono tou?
    #
    Σχόλιο από angy85, 9-9-10  
    Πολύ ωραίες οι πατατούλες!Μόνο που χρειάστηκαν λιγάκι περισσότερο χρόνο στο ψήσιμο.
    #
    Σχόλιο από matina23, 2-10-10  
    Μώλις δοκίμασα αυτό το ωραίο φαγητό...έγινε εύκολα και γρήγορα...βέβαια εγω τις πατατούλες τις έβρασα λίγο πριν τις βάλω στο φούρνο και έγιναν πολύ μαλακές....το έφτιαξα ως κύριο και ήταν πολυ χορταστικό...σε ευχαριστώ για την ωραία σου συνταγή!!!!
    #
    Σχόλιο από kristallenia, 13-1-11  
    υπεροχη η συνταγη και πολυ γρηγορη. αν κανετε διαιτα μιση μεριδα!!!! τρωγεται παρα πολυ ωραια μονο του.
    #
    Σχόλιο από stefl, 17-3-11  
    καταπληκτική η συνταγή σου Ντίνα.
    ευχαριστώ πολύ.
    #
    Σχόλιο από mitsukosi, 23-4-11  
    #
    Σχόλιο από Carolinaki, 1-7-11  
    Πολύ ωραίες! Πρέπει να τις άφησα και γω λίγο παραπάνω και γίναν λουκούμι.
    #
    Σχόλιο από Sina_Anis, 8-7-11  
    Εύκολο στην παρασκευή και νόστιμο!!Εγώ το άφησα και ψήθηκε παραπάνω με χαρτί ψησίματος ως σκέπασμα αντί αλουμινόχαρτου!
    #
    Σχόλιο από angie.anto, 4-11-11  
    #
    Σχόλιο από dinoula28, 5-11-11  
    Όσες φορες το εχω φτιαξει (και ειναι παρα πολλες οι φορες) εχουν ξετρελαθει ολοι!!!!!!!και στο καθημερινο τραπεζι και σε τραπεζωματα!!!!!!!!!απλα εγω πρωτα τις βραζω λιγο τις πατατες γιατι την πρωτη φορα δεν ειχαν ψηθει καλα!!!!!!ευχαριστω πολυ!!!!!
    #
    Σχόλιο από katerina rss, 18-4-12  
    Κι εγώ έβρασα τις πατάτες από πριν κι έριξα gouda, κεφαλοτυρι και φετα τριμμένη ενδιάμεσα.
    #
    Σχόλιο από annaki87, 13-5-12  
    #
    Σχόλιο από pan1975, 2-6-12  
    Πολύ εύκολο και νόστιμο! Έβρασα για λίγο τις πατάτες πριν τις βάλω στο ταψί και αντί για μπέικον έβαλα ζαμπόν. Δεν έγινε πολύ βαρύ, σε σχέση με αντίστοιχα ογκρατέν!
    #
    Σχόλιο από vaso2519, 26-9-12  
    #
    Σχόλιο από matakiaefh, 3-12-12  
    aaaaa..φαινεται τελειο!!τωρα ειναι στο φουρνο, μονο που εγω εβρασα πρωτα τις παταες κ εβαλα κ λουκανικακια ψιλοκομμενα....μιμμμμ!!!!!
    #
    Σχόλιο από reba, 18-12-12  
    Πολύ ωραιο αποτελεσμα! Χρειααστηκα ομως πανω απο μια ωρα για να ροδισει εχοντας κοψει με μαντολινο αρκετα λεπτες τις πατατες. Στο τελος πασπαλισα την επιφανεια με κεφαλοτυρι για να παρει χρωματακι.
    #
    Σχόλιο από ΛΕΝΑ ΚΟΝΤ., 17-2-13  
    Πολύ νόστιμη κ απλή συνταγή για ογκρατέν πατατούλες! Πρόσθεσα κ μανιτάρια κ του πήγαινε!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από mavina, 12-1-13  
    Mporw na etimasw to fagito apo tin proigoumeni k na to psisw tin epomeni mera?

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...

    Το tip της ημέρας

    Θέλετε πράσινα αυγά χωρίς χημικές βαφές; Βράστε τα σε νερό που έχετε νωρίτερα βράσει 1 κιλό σπανάκι!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 52 αγαπημένων συνταγών, του/της 12121971
    Ορεκτικά - Μπουφές
    Ένα βιβλίο 66 αγαπημένων συνταγών, του/της christmast
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 43 αγαπημένων συνταγών, του/της marilenachalkidi
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της Πετρίνα
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της anemone