κύρια φωτογραφία συνταγής Πατάτες ογκρατέν
NtinaKom
NtinaKom @cook_8449835
Κομοτηνή

Γρήγορο και εύκολο ογκρατέν με πατάτες χωρίς πολλά υλικά

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε αλλαντικό ή κασέρι προτιμάτε. Αποτελεί από μόνο του κυρίως γεύμα ή συνοδευτικό για πιάτα με κρέας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

59 Minutes
  1. 5-6 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  2. 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
  3. 1 κρέμα γάλακτος (200 γραμ.)
  4. φέτες κασέρι ή Gouda τριμμένο ή σε
  5. μπέικον σε κομματάκια
  6. αλάτι-πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στρώνουμε τις πατάτες σε ταψάκι Νο 28 (εγώ χρησιμοποιώ ταψάκι σιλικόνης, αν δεν έχετε λαδώνετε το ταψάκι σας ελαφρά) αφού τις έχω αλατοπιπερώσει. Ανάμεσα στις στρώσεις από τις πατάτες ρίχνουμε το κασέρι ή το Gouda και το μπείκον. Ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα και το αυγό και περιχύνουμε τις πατάτες. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και ξεσκέπαστο για άλλα 30 λεπτά.

  2. 2

    Καλή Επιτυχία!!!

Αντιδράσεις

Από

NtinaKom
NtinaKom @cook_8449835
στις
Κομοτηνή