Πατάτες Ογκρατεν-Σουφλέ
Ενα ακόμη πιάτο εύκολο και γευστικότατο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μανιτάρια αφού τα σωτάρετε πρώτα ή σκόνη σκόρδο..
Υλικά
-
πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε ροδέλες
-
20 φετες μπέικον ψιλοκομμένο
-
1/4 gounda τριμμένο
-
1/4 κεφαλοτύρι τριμμένο
-
1/4 regatto τριμμένο
-
1 κρέμα γάλακτος 500 γρ.
-
1 αυγό
-
100 ml γάλα
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για ένα πυρέξ θα χρειαστούμε περίπου 2,200 kg πατάτες.
-
2
Τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε ροδέλες και τις τηγανίζουμε ελαφρά στη φριτέζα-τηγάνι (οτι εχετε) μεχρι να παρουν λιγο χρώμα, να μαλακώσουν, τις αλατίζω.
-
3
Βουτυρώνω το πυρέξ, στρώνω μια στρώση πατάτες ριχνω λιγο από όλα τα τυρια, λίγο πιπέρι, το μισό μπέικον, αλλη μια στρώση πατάτες-τυριά, λιγο πιπέρι-το αλλο μισό μπεικον και ακόμη μια στρώση πατάτες και το υπόλοιπο τυρί.
-
4
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με το αυγό και το γάλα και περιχύνω το πυρέξ.
-
5
Το ψήνω στο φούρνο για όση ώρα χρειαστεί να πάρει ενα ωραιο χρώμα!
Σχόλια (5)