κύρια φωτογραφία συνταγής Πατάτες skins (με τη φλούδα τους)

Πατάτες skins (με τη φλούδα τους)

27 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
nikolll
nikolll @cook_8471381
,

Έψαχνα χτες ένα ορεκτικό με πατάτες για να συνοδέψω κοκκινό κρασί, βρήκα διάφορες συνταγές για πατάτες skins, και αυτή είναι η δικιά μου παραλλαγή.Έγινε πεντανόστιμο και συνοδεύει αψογά μπύρα αλλά και κόκκινο κρασί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα υλικά τα χρησιμοποίησα επειδή τα είχα εύκαιρα στο σπίτι. Πιστέυω ότι μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με μαργαρίνη ή λάδι και τα μπαχαρικά με άλλα της αρεσκείας σας. Ο συνδιασμός πιπεριού-πάπρικας-κάρυ ταιριάζει ιδιαίτερα ομως. Το ίδιο ισχύει για την επιλογή αλλαντικού και κασεριού, αρκει το κασέρι να λιώνει εύκολα και να μην είναι αλμυρό. Καλή σας όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2-3 άτομα
  1. 3 μέτριες ή μεγάλες πατάτες
  2. 2 φέτες κασέρι milner σε κομματάκια
  3. 2 φέτες μπέικον
  4. 2 κουταλάκια βούτυρο
  5. 1 φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες
  6. αλάτι
  7. πιπέρι
  8. πάπρικα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και βουρτσίζουμε πολύ καλά τις πατάτες μας γιατί θα τις φάμε με τη φλούδα.

  2. 2

    Στεγνώνουμε και τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε υψηλή θερμοκρασία (250 βαθμούς) μέχρι να ψηθούν (ελέγχουμε με πηρούνι).

  3. 3

    Τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε με ένα κούταλι την ψίχα, έτσι ώστε να μείνουν γύρω απο τη φλούδα περίπου 2 εκατοστά πατάτας.

  4. 4

    Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε μέσα το αλάτι και τα μπαχαρικά μας.

  5. 5

    Τοποθέτουμε τις πατάτες μας σε ένα ταψάκι με τη φλούδα προς τα πάνω και περιχύνουμε το μισό βούτυρο.

  6. 6

    Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 250 β.

  7. 7

    Γυρνάμε πλευρά τις πατάτες, περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε αλλα 5-10 λεπτά.

  8. 8

    Στο μεταξύ σωτάρουμε το μπέικον κομμένο σε μικρές λωρίδες σε ενα αντικολλητικό τηγανάκι και μετα το ανακατέβουμε με το κασέρι και το κρεμμυδάκι.

  9. 9

    Γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το κασέρι και να ροδίσει.

  10. 10

    Τρώμε όσο είναι ζεστές και τραγανές!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

nikolll
nikolll @cook_8471381
στις
,