Πατάτες της γιαγιάς Ουρανίας
Για τον όμορφο σας έχω μιλήσει... και για την γιαγιά Ουρανία σας έχω μιλήσει.... Άλλη μια συνταγή από την παιδική ηλικία του όμορφου, έτσι όπως του την έσιαχνε η γιαγιά Ράνια!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ποσότητες δεν δίνω ανάλογα την πείνα και την όρεξή σας. Να πω πως την διαφορά την κάνει το αλάτσι (αθός αλατιού) καθώς το νιώθεις να σκάει σαν πυροτέχνημα σε κάθε μπουκιά μυρίζοντας θάλασσα. Καλή όρεξη
Υλικά
-
πατάτες
-
ελαιόλαδο
-
αλάτσι (χοντρό θαλασσινό ακατέργαστο αλάτι ή αλάτι απλό)
-
ρίγανη
-
φέτα []
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίσουμε και κόβουμε τις πατάτες.
-
2
Σε μπόλικο ελαιόλαδο τηγανίζουμε τις πατάτες, να ροδίσουν, αφαιρούμε και βάζουμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας.
-
3
Αλατίζουμε καλά και πασπαλίζουμε μια γενναία ποσότητα ρίγανης.
-
4
Τρίβουμε σε χοντρά κομμάτια (ή στο χοντρό μέρος του τρίφτη) μπόλικη φέτα.
-
5
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε λίγη ρίγανη άκομη.
Σχόλια (8)
Τόσο απλό και τόσο νόστιμο..