Πατάτες wedges φούρνου

Bαθμολογία: 4.4375
       
 
16 ψήφοι
MIKAELLA, 28.01.10

Περιγραφή

Τραγανές πατατούλες φούρνου!

Πατάτες wedges φούρνου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 5-6 πατάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα
  • ρίγανη
  • θυμάρι
  • φρυγανιά
  • λάδι
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζετε σε μπόλικο νερό με τη φλούδα (όχι να παραβράσουν).
  2. Τις αφήνετε να κρυώσουν και τις κόβετε όπως είναι με τη φλούδα στα 4.
  3. Τις βάζετε στο ταψί με όλα τα μυρωδικά, και τη φρυγανιά.
  4. Toυς βάζετε το λάδι αφού προηγουμένως το έχετε βράσει σε ένα κατσαρολάκι.
  5. Τις ψήνετε για περίπου μισή ώρα, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
  6. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.

Σχετικές συνταγές

    19 Όλα

    #
    Σχόλιο από angelina b, 5-2-10  
    Μμμμμμμμμμμμμμμμ!!!!! Νοστιμες που φαινονται.....θα τις δοκιμασω και θα σου πω!!!!
    #
    Σχόλιο από koukourikou, 6-2-10  
    Μπορεις να μας πεις λίγο πιο αναλυτικά τα βήματα? Για παράδειγμα πόση φρυγανιά και πως ακριβώς την προσθέτουμε?Επίσης πόσο περίπου λάδι? Φαίνονται τελειες στην φωτογραφία σου και θα ήθελα να τις δοκιμάσω!
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 8-2-10  
    Koukourikou όταν βάλουμε τις πατάτες στο ταψί, τους βάζουμε όλα τα μυρωδικά. Η φρυγανιά είναι ίσως 1/2 φλυντζάνι, δεν την μετρησα ποτε. Το λάδι όχι να τις καλύψει, να είναι λίγο πιο κάτω απο τις πατάτες.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 14-3-10  
    Αν και ήταν διαφορετικές, αυτό που δεν μου άρεσε ήταν μάλλον το γεγονός ότι είχαν βράσει πρώτα. Έχαναν από τη νοστιμιά τους. Νομίζω ότι θα ήταν πιο νόστιμες αν είχαν μπει κατευθείαν στο φούρνο, καθώς επίσης ακι αν είχα αναμείξη τη φρυγανιά με λίγο τυρί τριμμένο για να έρθει να κάνει μια ομοιγενή κρούστα πάνω στην πατάτα. Θα τις ξαναφτιάξω καποια στιγμή, γιατί νομίζω ότι μπορούν να γίνουν πολύ καλές!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 25-11-10  
    Πολυ νοστιμες ,εβαλα και σκορδο σκονη αλλα και λιγο μιγμα για μπαχαρικων για πατατες
    #
    Σχόλιο από flllora, 4-2-11  
    Το αποτέλεσμα ήταν απλά τέλειο! Πρέπει να είσαι προσεκτικός στο βράσιμο για να μην τις παραβράσεις. Επίσης εγω τις έκανα σε αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο(τις εκοψα στρογγυλές για να ¨κάθονται¨ ) και γίναν ροδοκόκκινες και τραγανές και απο τις δύο πλευρές (40΄ στον αέρα 180 oC)
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 21-3-11  
    τις λατρεψα τις πατατουλες σου! μπραβο! λιγα τα 5 πιρουνακια!
    #
    Σχόλιο από tzorbi, 13-12-11  
    απλά φοβερή!!! εγώ απλά δεν είχα θυμάρι... αλλά βγήκαν φοβερές!!! μπράβοοο!!! :)
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 19-2-12  
    εγώ τις έκανα ξανά στο τραπεζι που έκανα την τσικνοπεμπτη!! τα 5 πιρουνάκια είναι από τουσ ακλεσμένουσ μου που αδειάσανε την πιατέλα αμέσως!!!ε
    #
    Σχόλιο από elinaDxxx, 30-10-12  
    Πάρα πολύ ωραίες και υγιεινές! Προσοχή να μην παραβράσουν!
    #
    Σχόλιο από somi085, 19-11-12  
    #
    Σχόλιο από litsaki4, 20-12-12  
    πολυ ωραίες σίγουρα θα τις ξανακανω!!!
    #
    Σχόλιο από Vanessaki, 24-12-12  
    #
    Σχόλιο από GEPOL, 2-2-13  
    Είναι καταπληκτική η συνταγή, αλλά ο κάθε "συνταγογράφος" (LOL), θα πρέπει να είναι πιο αναλυτικός ώς προς τις ποσότητες, τις οδηγίες και επίσης τις θερμοκρασίες φούρνου κ.α.
    #
    Σχόλιο από despinal, 27-6-13  
    Δεν ξέρω αν έφταιγε το γεγονός ότι είχαν βράσει πρώτα αλλά σαν να μην απορρόφησαν το λάδι στο ταψί και βγήκε αυτή η λαδίλα στο πιάτο. Έβαλα λίγο λάδι και αρκετή ποσότητα φρυγανιάς, το οποίο όμως δεν το είχα βράσει πριν το ρίξω, δεν ξέρω αν φταίει αυτό. Θα δοκιμάσω να τις ξανακάνω χωρίς να τις βράσω πρώτα. Κατά τα άλλα ήταν αρκετά νόστιμες!
    #
    Σχόλιο από Chocolate Pirate, 6-11-13  
    Είναι πάρα πολύ ωραίες οι πατάτες! Να σας πω εγώ τι έκανα και έγιναν φοβερές. Λοιπόν, πρώτα έπλυνα πολύ καλά τις πατάτες και τις έβρασα σε μπόλικο νερό με αλάτι (το αλάτι στο νερό δίνει έξτρα νοστιμιά στις βραστές πατάτες!). Προσοχή να μην παραβράσουν! Έπειτα, τις έκοψα σε κομμάτια και τις αράδιασα σ'ένα ταψί, όμως άφησα αρκετό αέρα μεταξύ τους για να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές. Ανακάτεψα σ'ένα μπολάκι αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, θυμάρι, ρίγανη και φρυγανιά (βάλτε τα κατά βούληση, και παραπάνω να πέσει δεν χάθηκε ο κόσμος). Ανακάτεψα όλα αυτά στο μπολάκι λοιπόν και τα έριξα πάνω απ' τις πατάτες. Τις ανακάτεψα καλά αλλά προσεκτικά με το χέρι για να καλυφθούν όλες οι πατάτες γύρω γύρω και τις άπλωσα πάλι στο ταψί πολύ αραιά μεταξύ τους. Μετά ζέστανα καλά το λάδι (ένα κόλπο είναι να ρίξετε μέσα στο λάδι μια μπουκιά ψωμί και μόλις αρχίσει να τηγανίζεται και να ροδίζει είναι έτοιμο το λάδι). Έριξα το λάδι προσεκτικά πάνω σε κάθε πατατούλα. Τέλος, τις έψησα για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα. (Ίσως χρειαστεί και 40 λεπτά ή και 200 βαθμούς. Θέλει έλεγχο. Θυμηθείτε, οι πατάτες είναι βρασμένες απλά θέλουμε να κάνουμε τραγανή κρούστα.)
    Ελπίζω να βοήθησα! Δοκιμάστε τες πάντως, αξίζει!
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 1-12-13  
    Πάρα πολύ ωραία συνταγή κ εύκολη. Παρέλειψα το θυμάρι κ έβαλα δικό μου μείγμα μυρωδικών κ παρέλειψα κ το ζεστό λάδι. Βγήκαν άψογες σίγουρα θα τις ξανακάνουμε.
    #
    Σχόλιο από Miss_Click, 3-12-13  
    Τέλειες οι πατατούλες, έβαλα λίγο σκόνη σκόρδου και λίγο μείγμα λαχανικών σε σκόνη και βγήκαν φοβερές!
    #
    Σχόλιο από pely, 11-12-13  
    Νόστιμες αλλά όχι ιδιαίτερα τραγανές και τις έψησα και στον αέρα...

    16 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από angelina b, 5-2-10  
    Μμμμμμμμμμμμμμμμ!!!!! Νοστιμες που φαινονται.....θα τις δοκιμασω και θα σου πω!!!!
    #
    Σχόλιο από koukourikou, 6-2-10  
    Μπορεις να μας πεις λίγο πιο αναλυτικά τα βήματα? Για παράδειγμα πόση φρυγανιά και πως ακριβώς την προσθέτουμε?Επίσης πόσο περίπου λάδι? Φαίνονται τελειες στην φωτογραφία σου και θα ήθελα να τις δοκιμάσω!
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 8-2-10  
    Koukourikou όταν βάλουμε τις πατάτες στο ταψί, τους βάζουμε όλα τα μυρωδικά. Η φρυγανιά είναι ίσως 1/2 φλυντζάνι, δεν την μετρησα ποτε. Το λάδι όχι να τις καλύψει, να είναι λίγο πιο κάτω απο τις πατάτες.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 14-3-10  
    Αν και ήταν διαφορετικές, αυτό που δεν μου άρεσε ήταν μάλλον το γεγονός ότι είχαν βράσει πρώτα. Έχαναν από τη νοστιμιά τους. Νομίζω ότι θα ήταν πιο νόστιμες αν είχαν μπει κατευθείαν στο φούρνο, καθώς επίσης ακι αν είχα αναμείξη τη φρυγανιά με λίγο τυρί τριμμένο για να έρθει να κάνει μια ομοιγενή κρούστα πάνω στην πατάτα. Θα τις ξαναφτιάξω καποια στιγμή, γιατί νομίζω ότι μπορούν να γίνουν πολύ καλές!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 21-3-11  
    τις λατρεψα τις πατατουλες σου! μπραβο! λιγα τα 5 πιρουνακια!
    #
    Σχόλιο από tzorbi, 13-12-11  
    απλά φοβερή!!! εγώ απλά δεν είχα θυμάρι... αλλά βγήκαν φοβερές!!! μπράβοοο!!! :)
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 19-2-12  
    εγώ τις έκανα ξανά στο τραπεζι που έκανα την τσικνοπεμπτη!! τα 5 πιρουνάκια είναι από τουσ ακλεσμένουσ μου που αδειάσανε την πιατέλα αμέσως!!!ε
    #
    Σχόλιο από elinaDxxx, 30-10-12  
    Πάρα πολύ ωραίες και υγιεινές! Προσοχή να μην παραβράσουν!
    #
    Σχόλιο από somi085, 19-11-12  
    #
    Σχόλιο από litsaki4, 20-12-12  
    πολυ ωραίες σίγουρα θα τις ξανακανω!!!
    #
    Σχόλιο από Vanessaki, 24-12-12  
    #
    Σχόλιο από GEPOL, 2-2-13  
    Είναι καταπληκτική η συνταγή, αλλά ο κάθε "συνταγογράφος" (LOL), θα πρέπει να είναι πιο αναλυτικός ώς προς τις ποσότητες, τις οδηγίες και επίσης τις θερμοκρασίες φούρνου κ.α.
    #
    Σχόλιο από despinal, 27-6-13  
    Δεν ξέρω αν έφταιγε το γεγονός ότι είχαν βράσει πρώτα αλλά σαν να μην απορρόφησαν το λάδι στο ταψί και βγήκε αυτή η λαδίλα στο πιάτο. Έβαλα λίγο λάδι και αρκετή ποσότητα φρυγανιάς, το οποίο όμως δεν το είχα βράσει πριν το ρίξω, δεν ξέρω αν φταίει αυτό. Θα δοκιμάσω να τις ξανακάνω χωρίς να τις βράσω πρώτα. Κατά τα άλλα ήταν αρκετά νόστιμες!
    #
    Σχόλιο από Chocolate Pirate, 6-11-13  
    Είναι πάρα πολύ ωραίες οι πατάτες! Να σας πω εγώ τι έκανα και έγιναν φοβερές. Λοιπόν, πρώτα έπλυνα πολύ καλά τις πατάτες και τις έβρασα σε μπόλικο νερό με αλάτι (το αλάτι στο νερό δίνει έξτρα νοστιμιά στις βραστές πατάτες!). Προσοχή να μην παραβράσουν! Έπειτα, τις έκοψα σε κομμάτια και τις αράδιασα σ'ένα ταψί, όμως άφησα αρκετό αέρα μεταξύ τους για να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές. Ανακάτεψα σ'ένα μπολάκι αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, θυμάρι, ρίγανη και φρυγανιά (βάλτε τα κατά βούληση, και παραπάνω να πέσει δεν χάθηκε ο κόσμος). Ανακάτεψα όλα αυτά στο μπολάκι λοιπόν και τα έριξα πάνω απ' τις πατάτες. Τις ανακάτεψα καλά αλλά προσεκτικά με το χέρι για να καλυφθούν όλες οι πατάτες γύρω γύρω και τις άπλωσα πάλι στο ταψί πολύ αραιά μεταξύ τους. Μετά ζέστανα καλά το λάδι (ένα κόλπο είναι να ρίξετε μέσα στο λάδι μια μπουκιά ψωμί και μόλις αρχίσει να τηγανίζεται και να ροδίζει είναι έτοιμο το λάδι). Έριξα το λάδι προσεκτικά πάνω σε κάθε πατατούλα. Τέλος, τις έψησα για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα. (Ίσως χρειαστεί και 40 λεπτά ή και 200 βαθμούς. Θέλει έλεγχο. Θυμηθείτε, οι πατάτες είναι βρασμένες απλά θέλουμε να κάνουμε τραγανή κρούστα.)
    Ελπίζω να βοήθησα! Δοκιμάστε τες πάντως, αξίζει!
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 1-12-13  
    Πάρα πολύ ωραία συνταγή κ εύκολη. Παρέλειψα το θυμάρι κ έβαλα δικό μου μείγμα μυρωδικών κ παρέλειψα κ το ζεστό λάδι. Βγήκαν άψογες σίγουρα θα τις ξανακάνουμε.
    #
    Σχόλιο από pely, 11-12-13  
    Νόστιμες αλλά όχι ιδιαίτερα τραγανές και τις έψησα και στον αέρα...

    0 Ερωτήσεις

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από xaroula, 25-11-10  
    Πολυ νοστιμες ,εβαλα και σκορδο σκονη αλλα και λιγο μιγμα για μπαχαρικων για πατατες
    #
    Σχόλιο από flllora, 4-2-11  
    Το αποτέλεσμα ήταν απλά τέλειο! Πρέπει να είσαι προσεκτικός στο βράσιμο για να μην τις παραβράσεις. Επίσης εγω τις έκανα σε αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο(τις εκοψα στρογγυλές για να ¨κάθονται¨ ) και γίναν ροδοκόκκινες και τραγανές και απο τις δύο πλευρές (40΄ στον αέρα 180 oC)
    #
    Σχόλιο από Miss_Click, 3-12-13  
    Τέλειες οι πατατούλες, έβαλα λίγο σκόνη σκόρδου και λίγο μείγμα λαχανικών σε σκόνη και βγήκαν φοβερές!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Πώς καταψύχω πατάτες
    Η κατάψυξη μας βγάζει πολλές φορές από τη δύσκο...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Πατάτα
    Στη χώρα μας δεν έγινε γνωστή παρά τον 19ο αιών...

    Το tip της ημέρας

    Μην ξεχάσετε να βάλετε ξύδι στο νερό που βάφετε τα πασχαλινά αυγά σας. Θα κάνει τα χρώματα πιο έντονα!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΠΑΤΑΤΕΣ - ΡΥΖΙ
    Ένα βιβλίο 199 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    magirikh
    Ένα βιβλίο 144 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της stefdesp
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 40 αγαπημένων συνταγών, του/της pierrakosn
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 136 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula