Chocolate Pirate
“Είναι πάρα πολύ ωραίες οι πατάτες! Να σας πω εγώ τι έκανα και έγιναν φοβερές. Λοιπόν, πρώτα έπλυνα πολύ καλά τις πατάτες και τις έβρασα σε μπόλικο νερό με αλάτι (το αλάτι στο νερό δίνει έξτρα νοστιμιά στις βραστές πατάτες!). Προσοχή να μην παραβράσουν! Έπειτα, τις έκοψα σε κομμάτια και τις αράδιασα σ'ένα ταψί, όμως άφησα αρκετό αέρα μεταξύ τους για να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές. Ανακάτεψα σ'ένα μπολάκι αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, θυμάρι, ρίγανη και φρυγανιά (βάλτε τα κατά βούληση, και παραπάνω να πέσει δεν χάθηκε ο κόσμος). Ανακάτεψα όλα αυτά στο μπολάκι λοιπόν και τα έριξα πάνω απ' τις πατάτες. Τις ανακάτεψα καλά αλλά προσεκτικά με το χέρι για να καλυφθούν όλες οι πατάτες γύρω γύρω και τις άπλωσα πάλι στο ταψί πολύ αραιά μεταξύ τους. Μετά ζέστανα καλά το λάδι (ένα κόλπο είναι να ρίξετε μέσα στο λάδι μια μπουκιά ψωμί και μόλις αρχίσει να τηγανίζεται και να ροδίζει είναι έτοιμο το λάδι). Έριξα το λάδι προσεκτικά πάνω σε κάθε πατατούλα. Τέλος, τις έψησα για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα. (Ίσως χρειαστεί και 40 λεπτά ή και 200 βαθμούς. Θέλει έλεγχο. Θυμηθείτε, οι πατάτες είναι βρασμένες απλά θέλουμε να κάνουμε τραγανή κρούστα.)Ελπίζω να βοήθησα! Δοκιμάστε τες πάντως, αξίζει!”
Σχόλια (18)