Πατατοκεφτέδες με τυρί

Bαθμολογία: 4.1429
       
 
21 ψήφοι
kostas, 04.08.08

Περιγραφή

Νοστιμοι και γρηγοροι πατατοκεφτεδες χωρις να διαλυονται.

Πατατοκεφτέδες με τυρί
photo: maria86c

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμυδάκι στο μουλτι και τσιγαρισμενο σε λιγο ελαιολαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ριγανη
  • 1 φλυτζανι του τσαγιου τυρί (η τυρια διαφορα) τριμμένο της αρεσκιας μας
  • φρυγανιά για το τηγανισμα
  • Προαιρετικα: μαιντανος, ανιθος
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με πατάτες
Μέθοδος: Τηγανιού
Περιέχει: Αβγά , Τυριά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζουμε τις πατάτες. Τις λιώνουμε και προσθέτουμε όλα τα υλικά πλην της φρυγανιας.
  2. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια το πλάθουμε σε μικρους η μεγαλους κεφτεδες.
  3. Τα περναμε σε φρυγανια και τα τηγανίζουμε σε λάδι.

Σχετικές συνταγές

    30 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΑΛΕΞ, 19-11-08  
    Οι πατατοκεφτέδες ήταν πολλή εύκολη στην εκτέλεση της συνταγής και πολλή νόστιμη .
    Έχεις ιδέα αν μπορούν να γίνουν στο φούρνο ; (είχαν πολλή λάδι παρά τα χαρτιά που έβαλα για να στραγγίσουν .θέλω να τρώει και ο μικρός μου αλλά με τόσο λάδι ;)
    #
    Σχόλιο από zaxaroula, 19-11-08  
    Πολύ ωραία συνταγή, τη φτιάχνουμε συχνά. Δοκιμάστε να βάλετε και ένα καρότο βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια για το χρώμα. 'Αλεξ, και βέβαια ψήνονται!!! Μόνο που τότε θέλουν λίγο λαδάκι παραπάνω μέσα στη ζύμη. Ψήσε τους σε αντικολλητικό χαρτί.
    #
    Σχόλιο από kostas, 19-11-08  
    \ευχαριστω για τα καλα σας λογια,κοιταξτε να μην βαλετε παραπανω τυρι γιατι θα λιωσει και θα βγει εξω,εγω βαζω μονο ασπρο τυρακι που δεν εχει φοβο να λιωσει και δεν μου βγαινουν πολυ λαδερα
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 1-4-09  
    ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟΙ! ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ ΣΤΗ ΖΥΜΗ! ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΕΚΑΝΑ ΚΑΛΑ?
    #
    Σχόλιο από kostas, 1-4-09  
    strumfita να σε καλα χαρηκα που σου αρεσαν,εγω δεν βαζω αλευρι για πιο ελαφρια,αλλα αμα σου αρεσαν ετσι κανενα προβλημα :)))
    #
    Σχόλιο από blueangel, 30-4-09  
    ήταν νόστιμοι!και πήραν έγκριση για να φτιαχτούν ξανά!
    #
    Σχόλιο από kostas, 1-5-09  
    blueangel χαρηκα πολυ που σας αρεσαν
    #
    Σχόλιο από psipsina, 26-12-09  
    ακολουθησα πιστα την συνταγη σας και δεν εμεινα καθολου ικανοποιημενη, γιατι κατα το τηγανισμα μου διαλυονταν.Μηπως υπαρχει καποιο τρυκ για αυτό;
    #
    Σχόλιο από kostas, 26-12-09  
    psipsina μου ισως οι πατατες σου ηταν φρεσκοπατατες δηλ νεας σοδιας,η το τυρακι σου παραηταν πολυ
    #
    Σχόλιο από maria86c, 6-1-10  
    #
    Σχόλιο από golfo, 18-2-10  
    δεν αφαιρεσα τιποτα απο την συνταγη ,ετσι τους φτιαχνω παντα,βαζω φετα συνηθως,αλλα αφηνω στο ψυγειο λιγο να σφιξει το μιγμα,δεν εχει αναγκη μετα καθολου να διαλυθει.
    ειναι απο τους πιο ωραιους κεφτεδες και ευκολοι.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από anna., 9-3-10  
    Αν και οι πατατοκεφτέδες διαλύθηκαν στο τηγάνισμα, ήταν πολύ νόστιμοι.
    Μήπως φταίει οτι δεν άφησα το μείγμα να σταθεί λίγο και να σφύξει; ή μήπως έπρεπε να βάλω και λίγη φρυγανιά στο μείγμα;
    #
    Σχόλιο από kostas, 9-3-10  
    anna οπως ειπε και η γκολφο καλο ειναι να βαλουμε το μειγμα λιγο στο ψυγειο για να κρυωσει και να σφυξει,και απο οτι ξερω δεν πρεπει να χρησιμοποιουμε φρεσκιας σοδιας πατατες ,φρυγανια εγω δεν βαζω μεσα στο μειγμα μονο για το τηγανισμα.σε ευχαριστω για τα πηρουνακια σου.
    #
    Σχόλιο από Honeybuzz, 12-6-10  
    Τρομεροί!!! Μόνο που την άλλη φορά δεν θα προσθέσω καθόλου αλαάτι γιατί τώρα μου παραβγήκαν αλμυροί. Και επειδή δεν ήθελα λάδι τους έξησα σε αντικολλητικό τηγάνι. Απίστευτοι!!!!! Ειδικά τώρα με το μουντιάλ!!!!
    #
    Σχόλιο από geotek, 25-9-10  
    βάζω 5 πηρουνακια σε σένα, αλλα σε μένα κανενα!!!
    η γεμιση υπεροχη, αλλα τι να πω,
    διαλυθηκαν στο τηγανι,ενα μπιαχ εγιναν δε μπορω να καταλαβω τι εκανα λάθος, και εβαλα το μειγμα πριν στο ψυγειο!εσκασα
    #
    Σχόλιο από kostas, 25-9-10  
    καλησπερα geotk μηπως οι πατατες που εβαλες ηταν φρεσκιες?γιατι την εχω πατησει και εγω ετσι.και το τυρακι να ειναι φετουλα και οχι παρα πολυ.
    #
    Σχόλιο από geotek, 26-9-10  
    να σου την αληθεια δε ξερω τι ηταν,πως καταλαβαινω τη διαφορα???το τυρι φέτα ηταν.
    #
    Σχόλιο από nuliana, 26-10-10  
    Τα έκανα όλα λάθος, ΟΛΑ!
    Καταρχήν είχα φρεσκότατες πατάτες, πριν από 10 μέρες ήταν ακόμα στο χωράφι.
    Δεύτερον ξέμεινα από αυγά.
    Παρόλα αυτά επέμενα να φτιάξω τις πατατοκεφτέδες παρά τις προειδοποιήσεις. Εννοείται ότι όταν έριξα μία στο τηγάνι, εξαφανίστηκε! Γκούντα έριχνα στο λάδι δε νομίζω ότι θα πάθαινε τέτοιο πατατράκ.
    Δοκίμασα ακόμα και τριμμένη φρυγανιά... Τις έβαλα στο φούρνο... Ό,τι και να έκανα, άπλωναν σαν νεράκι.

    Τελικά κράτησα το υπόλοιπο μείγμα (χωρίς τη φρυγανιά και το ωμό αυγό) και την έφαγα ως πουρέ. ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ. Σου βάζω 5 πιρουνάκια γιατί όσο κι αν τα θαλάσσωσα παρέμεινε γευστικό.
    #
    Σχόλιο από kostas, 27-10-10  
    nuliana ευχαριστω για τα πιρουνακια,τωρα πια ξερεις οτι οι φρεσκιες πατατες δεν κανουνε,θα μπορουσες να βαλεις το μειγμα σε ενα ταψακι αλοιμενο με λιγο λαδακι και στο φουρνο,εγω οταν την πατησα ετσι με τις φρεσκιες πατατες αυτο εκανα και εγινε πολυ νοστιμο.
    #
    Σχόλιο από evita_v, 3-1-11  
    τους εκανα χτες που είχαμε τσιπουροσυγκεντρωση, αλλα κι εμενα μου διαλυθηκαν στο τηγανι παρολο που οι πατατες δεν ηταν φρεσκιες και το τυρι λιγο. Απο εμφάνιση λοιπόν χάλια μαύρα. Απο γευση δεν ηταν ασχημοι, αλλα τα περιμενα καλύτερα τα πραγματα. Δεν θα ξαναεμπαινα στη διαδικασια να ξαναπροσπαθησω.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    28 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΑΛΕΞ, 19-11-08  
    Οι πατατοκεφτέδες ήταν πολλή εύκολη στην εκτέλεση της συνταγής και πολλή νόστιμη .
    Έχεις ιδέα αν μπορούν να γίνουν στο φούρνο ; (είχαν πολλή λάδι παρά τα χαρτιά που έβαλα για να στραγγίσουν .θέλω να τρώει και ο μικρός μου αλλά με τόσο λάδι ;)
    #
    Σχόλιο από zaxaroula, 19-11-08  
    Πολύ ωραία συνταγή, τη φτιάχνουμε συχνά. Δοκιμάστε να βάλετε και ένα καρότο βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια για το χρώμα. 'Αλεξ, και βέβαια ψήνονται!!! Μόνο που τότε θέλουν λίγο λαδάκι παραπάνω μέσα στη ζύμη. Ψήσε τους σε αντικολλητικό χαρτί.
    #
    Σχόλιο από kostas, 19-11-08  
    \ευχαριστω για τα καλα σας λογια,κοιταξτε να μην βαλετε παραπανω τυρι γιατι θα λιωσει και θα βγει εξω,εγω βαζω μονο ασπρο τυρακι που δεν εχει φοβο να λιωσει και δεν μου βγαινουν πολυ λαδερα
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 1-4-09  
    ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟΙ! ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ ΣΤΗ ΖΥΜΗ! ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΕΚΑΝΑ ΚΑΛΑ?
    #
    Σχόλιο από kostas, 1-4-09  
    strumfita να σε καλα χαρηκα που σου αρεσαν,εγω δεν βαζω αλευρι για πιο ελαφρια,αλλα αμα σου αρεσαν ετσι κανενα προβλημα :)))
    #
    Σχόλιο από blueangel, 30-4-09  
    ήταν νόστιμοι!και πήραν έγκριση για να φτιαχτούν ξανά!
    #
    Σχόλιο από kostas, 1-5-09  
    blueangel χαρηκα πολυ που σας αρεσαν
    #
    Σχόλιο από psipsina, 26-12-09  
    ακολουθησα πιστα την συνταγη σας και δεν εμεινα καθολου ικανοποιημενη, γιατι κατα το τηγανισμα μου διαλυονταν.Μηπως υπαρχει καποιο τρυκ για αυτό;
    #
    Σχόλιο από kostas, 26-12-09  
    psipsina μου ισως οι πατατες σου ηταν φρεσκοπατατες δηλ νεας σοδιας,η το τυρακι σου παραηταν πολυ
    #
    Σχόλιο από maria86c, 6-1-10  
    #
    Σχόλιο από golfo, 18-2-10  
    δεν αφαιρεσα τιποτα απο την συνταγη ,ετσι τους φτιαχνω παντα,βαζω φετα συνηθως,αλλα αφηνω στο ψυγειο λιγο να σφιξει το μιγμα,δεν εχει αναγκη μετα καθολου να διαλυθει.
    ειναι απο τους πιο ωραιους κεφτεδες και ευκολοι.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από anna., 9-3-10  
    Αν και οι πατατοκεφτέδες διαλύθηκαν στο τηγάνισμα, ήταν πολύ νόστιμοι.
    Μήπως φταίει οτι δεν άφησα το μείγμα να σταθεί λίγο και να σφύξει; ή μήπως έπρεπε να βάλω και λίγη φρυγανιά στο μείγμα;
    #
    Σχόλιο από kostas, 9-3-10  
    anna οπως ειπε και η γκολφο καλο ειναι να βαλουμε το μειγμα λιγο στο ψυγειο για να κρυωσει και να σφυξει,και απο οτι ξερω δεν πρεπει να χρησιμοποιουμε φρεσκιας σοδιας πατατες ,φρυγανια εγω δεν βαζω μεσα στο μειγμα μονο για το τηγανισμα.σε ευχαριστω για τα πηρουνακια σου.
    #
    Σχόλιο από Honeybuzz, 12-6-10  
    Τρομεροί!!! Μόνο που την άλλη φορά δεν θα προσθέσω καθόλου αλαάτι γιατί τώρα μου παραβγήκαν αλμυροί. Και επειδή δεν ήθελα λάδι τους έξησα σε αντικολλητικό τηγάνι. Απίστευτοι!!!!! Ειδικά τώρα με το μουντιάλ!!!!
    #
    Σχόλιο από geotek, 25-9-10  
    βάζω 5 πηρουνακια σε σένα, αλλα σε μένα κανενα!!!
    η γεμιση υπεροχη, αλλα τι να πω,
    διαλυθηκαν στο τηγανι,ενα μπιαχ εγιναν δε μπορω να καταλαβω τι εκανα λάθος, και εβαλα το μειγμα πριν στο ψυγειο!εσκασα
    #
    Σχόλιο από kostas, 25-9-10  
    καλησπερα geotk μηπως οι πατατες που εβαλες ηταν φρεσκιες?γιατι την εχω πατησει και εγω ετσι.και το τυρακι να ειναι φετουλα και οχι παρα πολυ.
    #
    Σχόλιο από geotek, 26-9-10  
    να σου την αληθεια δε ξερω τι ηταν,πως καταλαβαινω τη διαφορα???το τυρι φέτα ηταν.
    #
    Σχόλιο από nuliana, 26-10-10  
    Τα έκανα όλα λάθος, ΟΛΑ!
    Καταρχήν είχα φρεσκότατες πατάτες, πριν από 10 μέρες ήταν ακόμα στο χωράφι.
    Δεύτερον ξέμεινα από αυγά.
    Παρόλα αυτά επέμενα να φτιάξω τις πατατοκεφτέδες παρά τις προειδοποιήσεις. Εννοείται ότι όταν έριξα μία στο τηγάνι, εξαφανίστηκε! Γκούντα έριχνα στο λάδι δε νομίζω ότι θα πάθαινε τέτοιο πατατράκ.
    Δοκίμασα ακόμα και τριμμένη φρυγανιά... Τις έβαλα στο φούρνο... Ό,τι και να έκανα, άπλωναν σαν νεράκι.

    Τελικά κράτησα το υπόλοιπο μείγμα (χωρίς τη φρυγανιά και το ωμό αυγό) και την έφαγα ως πουρέ. ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ. Σου βάζω 5 πιρουνάκια γιατί όσο κι αν τα θαλάσσωσα παρέμεινε γευστικό.
    #
    Σχόλιο από kostas, 27-10-10  
    nuliana ευχαριστω για τα πιρουνακια,τωρα πια ξερεις οτι οι φρεσκιες πατατες δεν κανουνε,θα μπορουσες να βαλεις το μειγμα σε ενα ταψακι αλοιμενο με λιγο λαδακι και στο φουρνο,εγω οταν την πατησα ετσι με τις φρεσκιες πατατες αυτο εκανα και εγινε πολυ νοστιμο.
    #
    Σχόλιο από evita_v, 3-1-11  
    τους εκανα χτες που είχαμε τσιπουροσυγκεντρωση, αλλα κι εμενα μου διαλυθηκαν στο τηγανι παρολο που οι πατατες δεν ηταν φρεσκιες και το τυρι λιγο. Απο εμφάνιση λοιπόν χάλια μαύρα. Απο γευση δεν ηταν ασχημοι, αλλα τα περιμενα καλύτερα τα πραγματα. Δεν θα ξαναεμπαινα στη διαδικασια να ξαναπροσπαθησω.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ioannama, 15-2-11  
    Καλημέρα. Πολύ ωραία συνταγή,αλλά μάλλον κάτι έκανα λάθος. Τους έψησα σε στο φούρνο σε χαρτί ψησίματοςμε λίγο λαδάκι, και ενώ είχα αφήσει το μείγμα σχεδόν μια μέρα στο ψυγείο, έγινε μια ομοιόμορφη μάζα...!Απο γέυση τέλειοι αλλά από εμφάνιση πλήρης αποτυχία. Υπάρχει τρόπος να γίνουν στον φούρνο επιτυχημένοι για να αποφύγουμε το τηγάνισμα?
    #
    Σχόλιο από sofiamia, 8-7-11  
    ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΟΥ ΔΥΑΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ ΑΛΛΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΖΥΜΗ......ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ!!!!!!ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΣ-ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ??????

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...
    Πατάτα
    Στη χώρα μας δεν έγινε γνωστή παρά τον 19ο αιών...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Πώς καταψύχω πατάτες
    Η κατάψυξη μας βγάζει πολλές φορές από τη δύσκο...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 91 αγαπημένων συνταγών, του/της ria24
    ΠΑΤΑΤΕΣ - ΡΥΖΙ
    Ένα βιβλίο 199 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 48 αγαπημένων συνταγών, του/της mairi mbourdou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 1073 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ
    μπυρομεζέδες
    Ένα βιβλίο 131 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa