Πατατοκεφτέδες

Bαθμολογία: 3.6667
       
 
3 ψήφοι
Νίνα, 29.11.07

Περιγραφή

Κεφτέδες από πατάτα


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 αυγά
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • Μαϊντανός, σκόρδο
  • Πιπέρι - αλάτι
  • 1 κούπα φρυγανιά και λίγο ακόμα (για να γίνει σφιχτό το μίγμα)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με λαχανικά
Μέθοδος: Τηγανιού
Δυσκολία: Γρήγορο
Περιέχει: Σκόρδο , Αβγά
Φτιάχνει: Πάνω από 12-15 κεφτεδάκια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ξεφλουδίζουμε και βράζουμε καλά της πατάτες και προσθέτουμε τα υλικά όπως στα κεφτεδάκια τα κανονικά (κιμά). Ζυμώνουμε το μίγμα πολύ καλά.
  2. ΔΕΝ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΛΑΔΙ
  3. Κάνουμε κεφτεδάκια και τα πανάρουμε με φρυγανιά. Καίμε το λάδι πάρα πολύ καλά. Τα τηγανίζουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Συμβουλή: για να φύγουν τα πολλά λάδια τοποθετούμε χαρτί κουζίνας (μπόλικο) στην πιατέλα για να τραβήξει τα λάδια.

Σχετικές συνταγές

    9 Όλα

    #
    Σχόλιο από malena, 29-11-07  
    Εγω προσθετω και κιτρινο τυρι και σαλαμι σε μικρα κυβακια,ενω τα παναρω με αλευρι.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 12-6-08  
    Νίνα η φρυγανιά δεν πάει μέσα στο μείγμα? Χρειάζεται όσο γράφεις? Καλύτερα αλεύρι ή φρυγανιά για πανάρισμα?
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 12-6-08  
    Εγώ τους πανάρω με αλεύρι και μέσα πάλι αλεύρι! Λογικά την φρυγανιά (την ποσότητα αυτή) την βάζεις μέσα στο μείγμα και για το πανάρισμα επιπλέον φρυγανιά (όσο χρειαστεί), επίσης προσθέτω και λίγη φέτα μέσα και ανάλογα μαϊντανό ή άνηθο!! Ελπίζω να βοήθησα κάπως :)
    #
    Σχόλιο από Νίνα, 12-6-08  
    Μέσα στο μιγμα πάει η φρυγανιά. Για ενα κιλό πατάτες βάζουμε τοση φρυγανιά οσο εγραψα στη συνταγή αν θέλουμε να κάνουμε παραπάνω ανάλογα προσθέτουμε.
    Για το πανάρισμα και φρυγανιά μπορείτε να βάλετε και αλεύρι απλά νομίζω πως η φρυγανιά τραβάει λιγοτερο λάδι.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 12-6-08  
    Ευχαριστώ πολύ Ρατα και Νίνα για τις άμεσες απαντήσεις! Θα τους δοκιμάσω και με τους 2 τρόπους. Κι εμένα μου αρέσει η φέτα μέσα και μαϊντανός.
    #
    Σχόλιο από kostas, 29-7-08  
    θα προτεινα να βαλουμε και ενα μειγμα τυριων,ριγανη και το κρεμυδι να το τσιγαρισουμε με λιγο λαδακι πριν το βαλουμε
    #
    Σχόλιο από Νίνα, 30-7-08  
    Κώστα μπορούμε στη μαγειρική να κάνουμε οτι θέλουμε...
    Η παραδοσιακή συνταγή είναι αυτή που παράθεσα...απο κει και ύστερα μπορουμε να κάνουμε οτι θελουμε...αυτο ειναι η μαγειρική. Φαντασία.
    #
    Σχόλιο από lopi, 23-9-11  
    ..πολυ καλη συνταγη μπραβο νινα!!απλα θα προσθεσω οτι καλυτερα με φρυγανια μεσα και αλευρι εξω!επισησ πολυ καλυτερα εαν τα ζυμωσουμε και τα αφησουμε για κανα 2 ωρεσ στο ψυγειο να δεσει!τηγανιζονται πιο ευκολα!
    #
    Σχόλιο από sofoulaki, 9-4-14  

    9 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από malena, 29-11-07  
    Εγω προσθετω και κιτρινο τυρι και σαλαμι σε μικρα κυβακια,ενω τα παναρω με αλευρι.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 12-6-08  
    Νίνα η φρυγανιά δεν πάει μέσα στο μείγμα? Χρειάζεται όσο γράφεις? Καλύτερα αλεύρι ή φρυγανιά για πανάρισμα?
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 12-6-08  
    Εγώ τους πανάρω με αλεύρι και μέσα πάλι αλεύρι! Λογικά την φρυγανιά (την ποσότητα αυτή) την βάζεις μέσα στο μείγμα και για το πανάρισμα επιπλέον φρυγανιά (όσο χρειαστεί), επίσης προσθέτω και λίγη φέτα μέσα και ανάλογα μαϊντανό ή άνηθο!! Ελπίζω να βοήθησα κάπως :)
    #
    Σχόλιο από Νίνα, 12-6-08  
    Μέσα στο μιγμα πάει η φρυγανιά. Για ενα κιλό πατάτες βάζουμε τοση φρυγανιά οσο εγραψα στη συνταγή αν θέλουμε να κάνουμε παραπάνω ανάλογα προσθέτουμε.
    Για το πανάρισμα και φρυγανιά μπορείτε να βάλετε και αλεύρι απλά νομίζω πως η φρυγανιά τραβάει λιγοτερο λάδι.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 12-6-08  
    Ευχαριστώ πολύ Ρατα και Νίνα για τις άμεσες απαντήσεις! Θα τους δοκιμάσω και με τους 2 τρόπους. Κι εμένα μου αρέσει η φέτα μέσα και μαϊντανός.
    #
    Σχόλιο από kostas, 29-7-08  
    θα προτεινα να βαλουμε και ενα μειγμα τυριων,ριγανη και το κρεμυδι να το τσιγαρισουμε με λιγο λαδακι πριν το βαλουμε
    #
    Σχόλιο από Νίνα, 30-7-08  
    Κώστα μπορούμε στη μαγειρική να κάνουμε οτι θέλουμε...
    Η παραδοσιακή συνταγή είναι αυτή που παράθεσα...απο κει και ύστερα μπορουμε να κάνουμε οτι θελουμε...αυτο ειναι η μαγειρική. Φαντασία.
    #
    Σχόλιο από lopi, 23-9-11  
    ..πολυ καλη συνταγη μπραβο νινα!!απλα θα προσθεσω οτι καλυτερα με φρυγανια μεσα και αλευρι εξω!επισησ πολυ καλυτερα εαν τα ζυμωσουμε και τα αφησουμε για κανα 2 ωρεσ στο ψυγειο να δεσει!τηγανιζονται πιο ευκολα!
    #
    Σχόλιο από sofoulaki, 9-4-14  

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...