Πατατοκροκέτες 3
Εύκολες σπιτικές κροκέτες πατάτας στο φούρνο και όχι στο τηγάνι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το site glikaxamogela. Με πολλές παραλαγές είναι πολύ νόστιμη και προπάντων απλή!!! Καλή όρεξη!!
Υλικά
-
1/2 κιλό πατάτες
-
2 αυγά
-
3 κουταλίες της σούπας αλεύρι ολικής άλεσης
-
150 γρ. φέτα χαμηλών λιπαρών
-
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
-
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια και τις βράζουμε μέχρι να μπορούμε να τις τρυπήσουμε με ένα πηρούνι. Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε.
-
2
Προσθέτουμε τα αυγά, τη μαργαρίνη, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό και το τυρί τριμμένο στον τρίφτη. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο από το αλέυρι προκειμένου να πάρουμε μια ζύμη που να μπορούμε να τη ζυμώσουμε με το χέρι.
-
3
Ζυμώνουμε σε μικρά μπαλάκια και ρολάρουμε σε αλεύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Σχόλια