Πατατοκροκέτες με ζαμπόν
Νόστιμα και κατάλληλα για κάθε είδους πάρτυ...!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για πάριζα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο ζαμπόν της αρεσκείας σας.
Υλικά
-
700 γρ. πατάτες
-
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι
-
λίγος μαϊντανός
-
100 γρ. πάριζα
-
αλάτι, πιπέρι
-
1 αυγό και τα ασπράδια των κρόκων
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.
-
2
Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις περνάμε από τον τρίφτη.
-
3
Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, τους κρόκους, τον μαϊντανό, το ζαμπόν, το αλάτι, το πιπέρι και τους ζυμώνουμε.
-
4
Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν.
-
5
Πανάρουμε τις κροκέτες πρώτα στο αυγό μαζί με τα ασπράδια και κατόπιν στη φρυγανιά και τις τηγανίζουμε.
Σχόλια (4)