Πατατοκροκέτες νηστίσιμες
Υλικά
-
4 μέτριες πατάτες
-
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
-
λίγο αλεύρι
-
καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε καλά και τις τρίβουμε στον τρίφτη (χοντρό τρίψιμο).
-
2
Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να φύγει τελείως το νερό.
-
3
Ψιλοκόβουμε τον πλυμμένο δυόσμο και τον ανακατεύουμε με τις πατάτες.
-
4
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε λάδι για τηγάνισμα μέχρι τη μέση περίπου.
-
5
Ενώ περιμένουμε το λάδι να κάψει, παίρνουμε μια χούφτα από τη γέμιση, την πλάθουμε σαν κροκέτα και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι που έχουμε βάλει σε ένα πιάτο.
-
6
Αφού πασπαλίσουμε την πατατοκροκέτα, την ξαναπλάθουμε λίγο για να είναι καλά αλευρωμένη.
-
7
Συνεχίζουμε να φτιάχνουμε τις πατατοκροκέτες και τις τηγανίζουμε χαμηλώνοντας λίγο τη φωτιά.
Σχόλια (18)