Πατατοκροκέτες

Bαθμολογία: 4
       
 
2 ψήφοι
sweeney, 16.09.08
Πατατοκροκέτες
photo: Aleksandra

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 αβγά
  • 6 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • λίγος μαιντανός ψιλοκομμένος
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Για το τηγάνισμα:

  • αλεύρι
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • φρυγανιά τριμμένη
  • λάδι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με πατάτες
Μέθοδος: Τηγανιού
Περιέχει: Αβγά , Τυριά
Σερβίρει: 4-6 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ξεπλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε με τη φλούδα τους μέσα σε αλατισμένο νερό φροντίζοντας να μη λιώσουν.
  2. Τις σουρώνετε κι αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από τον μύλο των λαχανικών.
  3. Μεταφλερετε τον πουρέ σε μπολ.
  4. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνετε όλα μαζί.
  5. Αν το μείγμα σας είναι αραιό και δεν πλάθεται, προσθέστε επιπλέον αλεύρι.
  6. Αφού κρυώσει, αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα ακόμη να σφίξει.
  7. Παίρνετε με ένα κουτάλι της σούπας μείγμα πατάτας και το πλάθετε σε κεφτέδες ή μακρόστενες κροκέτες.
  8. Περνάτε τις κροκέτες πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από τη φρυγανιά.
  9. Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι και αφού κάψει ρίχνετε τις κροκέτες στο λάδι και τις τηγανίζετε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από τις 2 πλευρές.
  10. Μόλις οι κροκέτες ροδίσουν, τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσουν από το λάδι.
  11. Τις σερβίρετε σε πιατέλα πασπαλίζοντας με λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο.

Σχετικές συνταγές

    9 Όλα

    #
    Σχόλιο από maria86c, 23-8-09  
    Αυτο που είναι πάνω από τις πατατοκροκετες στη φωτογραφία τι ακριβώς είναι?
    Θα τη φτιάξω που θα τη φτιάξω τη συνταγη να είναι ολοκληρωμένη :) !
    μ αρέσει πολύ αυτή η πρόταση σερβιρίσματος!
    #
    Σχόλιο από sweeney, 23-8-09  
    τη φωτογραφία δεν την έχω ανεβάσει εγω...αλλά τι εννοείς αυτό που είναι πάνω απτις πατατοκροκέτες?το μαιντανό ή τη φρυγανιά?γιατί δεν έχει κάτι άλλο απο πάνω..
    #
    Σχόλιο από maria86c, 28-8-09  
    Πολυ ωραια συνταγη δε προλαβα να βγαλω φωτο!νοστιμοτατες!
    (Το παρατηρησα μετά για τη φωτογραφια,εννοουσα αυτο που ειναι σα κρεμα κατω απο το κρεας!)
    Ευχαριστουμε για τη συνταγη!
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 28-8-09  
    Κορίτσια θα μου επιτρέψετε να παρέμβω γιατί η φωτό είναι δικιά μου.Είναι εξαιρετική η συνταγή για πατατοκροκέτες της swenney και στη φωτό το βλέπετε σερβιρισμένο με χοιρινό γκιούλμπασι.Μία συνταγή στην οποία βάζουμε κεφαλοτύρι μέσα στο κρέας και επειδή μόλις το είχα βάλει στην πιατέλα είχε τρέξει το τυρί.Δεν είναι κρέμα είναι το τυρί από το κρέας.maria86c χαίρομαι που σου άρεσε η πρόταση σερβιρίσματός μου.Ελπίζω να έλυσα την απορία σου.
    #
    Σχόλιο από k.g.kalliopi, 23-10-10  
    θα εμπιστευτω αυριο τη συνταγη της sweeney.ωστοσο εχω καποια σχολια...εγω για να κερδισω χρονο εβρασα τη πατατα απο βραδυς,η συνταγη δεν αναφερει για βρασιμο-τσιγαρισμα των λοιπων υλικων..εγω λεω το κρεμμυδακι να το περασω λιγο.φοβαμαι μη τα ''νιωθει'' το δοντι..συνεπως θα γινει χρηση λαδιου(την οποια παλι δε συνιστα η συνταγη)οπως κ να χει καλα θα γινουν.εχω δοκιμασει κ με δικη μου φαντασια κ δοδολογια ξανα κ πετυχαν(με φετα ομως κ ανιθο)αυτα..αυριο τα πιρουνακια!
    #
    Σχόλιο από gyristroula7, 27-8-11  
    Καλησπερα! Προσπαθησα να φτιάξω τη συγκεκριμένη συνταγη αλλα εκτος του ότι το μείγμα κολλαει καπως - οσο αλευρι κι αν βάλω- ειναι και λίγο άνοστο. Ειναι φυσιολογικό αυτο και αν όχι τι να κανω για να το σώσω? Please ας μου απαντήσει κάποια μέχρι αύριο που θα τα τηγανήσω...Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από stelina25, 5-10-11  
    γυριστρουλα το ιδιο προβλημα και εδω την εκανα αλλα το μιγμα βγηκε πολυ κρεμωδες και δεν μπορουσα να το πλασω και δεν ξερω ποσο παραπανω αλευρι να βαλω για να σφιξει αν βαλω αρκετο αλευρι για να σφιξει δεν θα επηρεασει την γευση αυτο.επειδη συνηθως σε κροκετες το περιεχομενο δεν ψηνεται εντελως κοριτσια βοηθεια γιατι δεν θελω να πεταξω το μιγμα
    #
    Σχόλιο από votsalo1972, 5-10-11  
    Αν έβαζες λίγη φριγανιά, για να το κάνει πιο σταθερό;
    #
    Σχόλιο από Krys, 10-10-13  
    Πολύ ωραία η κρούστα που δημιουργείται. Στη γέμιση πρόσθεσα λίγο πράσο και άνιθο -αντί για μαϊντανό- που έδωσαν άλλο άρωμα. Θα προτιμούσα ένα πιο αρμυρό τυρί, ίσως φέτα γιατί μου φάνηκαν ανάλατοι. Θα τους ξαναδοκίμαζα, με παραλλαγές.

    6 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από maria86c, 23-8-09  
    Αυτο που είναι πάνω από τις πατατοκροκετες στη φωτογραφία τι ακριβώς είναι?
    Θα τη φτιάξω που θα τη φτιάξω τη συνταγη να είναι ολοκληρωμένη :) !
    μ αρέσει πολύ αυτή η πρόταση σερβιρίσματος!
    #
    Σχόλιο από sweeney, 23-8-09  
    τη φωτογραφία δεν την έχω ανεβάσει εγω...αλλά τι εννοείς αυτό που είναι πάνω απτις πατατοκροκέτες?το μαιντανό ή τη φρυγανιά?γιατί δεν έχει κάτι άλλο απο πάνω..
    #
    Σχόλιο από maria86c, 28-8-09  
    Πολυ ωραια συνταγη δε προλαβα να βγαλω φωτο!νοστιμοτατες!
    (Το παρατηρησα μετά για τη φωτογραφια,εννοουσα αυτο που ειναι σα κρεμα κατω απο το κρεας!)
    Ευχαριστουμε για τη συνταγη!
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 28-8-09  
    Κορίτσια θα μου επιτρέψετε να παρέμβω γιατί η φωτό είναι δικιά μου.Είναι εξαιρετική η συνταγή για πατατοκροκέτες της swenney και στη φωτό το βλέπετε σερβιρισμένο με χοιρινό γκιούλμπασι.Μία συνταγή στην οποία βάζουμε κεφαλοτύρι μέσα στο κρέας και επειδή μόλις το είχα βάλει στην πιατέλα είχε τρέξει το τυρί.Δεν είναι κρέμα είναι το τυρί από το κρέας.maria86c χαίρομαι που σου άρεσε η πρόταση σερβιρίσματός μου.Ελπίζω να έλυσα την απορία σου.
    #
    Σχόλιο από k.g.kalliopi, 23-10-10  
    θα εμπιστευτω αυριο τη συνταγη της sweeney.ωστοσο εχω καποια σχολια...εγω για να κερδισω χρονο εβρασα τη πατατα απο βραδυς,η συνταγη δεν αναφερει για βρασιμο-τσιγαρισμα των λοιπων υλικων..εγω λεω το κρεμμυδακι να το περασω λιγο.φοβαμαι μη τα ''νιωθει'' το δοντι..συνεπως θα γινει χρηση λαδιου(την οποια παλι δε συνιστα η συνταγη)οπως κ να χει καλα θα γινουν.εχω δοκιμασει κ με δικη μου φαντασια κ δοδολογια ξανα κ πετυχαν(με φετα ομως κ ανιθο)αυτα..αυριο τα πιρουνακια!
    #
    Σχόλιο από Krys, 10-10-13  
    Πολύ ωραία η κρούστα που δημιουργείται. Στη γέμιση πρόσθεσα λίγο πράσο και άνιθο -αντί για μαϊντανό- που έδωσαν άλλο άρωμα. Θα προτιμούσα ένα πιο αρμυρό τυρί, ίσως φέτα γιατί μου φάνηκαν ανάλατοι. Θα τους ξαναδοκίμαζα, με παραλλαγές.

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από gyristroula7, 27-8-11  
    Καλησπερα! Προσπαθησα να φτιάξω τη συγκεκριμένη συνταγη αλλα εκτος του ότι το μείγμα κολλαει καπως - οσο αλευρι κι αν βάλω- ειναι και λίγο άνοστο. Ειναι φυσιολογικό αυτο και αν όχι τι να κανω για να το σώσω? Please ας μου απαντήσει κάποια μέχρι αύριο που θα τα τηγανήσω...Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από stelina25, 5-10-11  
    γυριστρουλα το ιδιο προβλημα και εδω την εκανα αλλα το μιγμα βγηκε πολυ κρεμωδες και δεν μπορουσα να το πλασω και δεν ξερω ποσο παραπανω αλευρι να βαλω για να σφιξει αν βαλω αρκετο αλευρι για να σφιξει δεν θα επηρεασει την γευση αυτο.επειδη συνηθως σε κροκετες το περιεχομενο δεν ψηνεται εντελως κοριτσια βοηθεια γιατι δεν θελω να πεταξω το μιγμα
    #
    Σχόλιο από votsalo1972, 5-10-11  
    Αν έβαζες λίγη φριγανιά, για να το κάνει πιο σταθερό;

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Πώς καταψύχω πατάτες
    Η κατάψυξη μας βγάζει πολλές φορές από τη δύσκο...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...

    Το tip της ημέρας

    Σπάστε το τσόφλι του αυγού σας στα δύο, γεμίστε τα με χώμα και προσθέστε στο καθένα 1-2 σπόρους. Όταν φυτρώσουν, φυτέψτε το φυτό σας στη γλάστρα χωρίς να αφαιρέσετε το τσόφλι διότι με τον καιρό θα διαβρωθεί ενώ θα θρέφει διαρκώς τα φυτά σας με ασβέστιο.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 30 αγαπημένων συνταγών, του/της roulita
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 35 αγαπημένων συνταγών, του/της setto
    ΠΑΤΑΤΕΣ - ΡΥΖΙ
    Ένα βιβλίο 199 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 100 αγαπημένων συνταγών, του/της ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΕΙΡΗΝΗ
    <3
    Ένα βιβλίο 104 αγαπημένων συνταγών, του/της MarwMew