Πατατοκρουασανάκια

Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
γύρω στα 40-45 κρουασανάκια
  1. Για τη ζύμη
  2. 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
  3. 2 φλυτζανάκια του καφέ σπορέλαιο
  4. 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
  5. 1 κύβο φρέσκιας μαγιάς (42γρ.)
  6. 1 κιλό αλεύρι περίπου
  7. λίγο αλάτι
  8. αβγό για άλειμμα
  9. Για τη γέμιση
  10. 4 πατάτες βρασμένες και λιωμένες με το πιρούνι
  11. 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  12. 4 και.σ μαγιονέζα
  13. 6-7 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
  14. λίγο αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα, προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αβγό και το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη.

  2. 2

    Την αφήνουμε για κανένα 20λεπτο να ξεκουραστεί.

  3. 3

    Ενώνουμε όλα τα υλικά της γέμισης.

  4. 4

    Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, ανοίγουμε το καθένα σε φύλλο και κόβουμε σε τρίγωνα.

  5. 5

    Βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση στη βάση κάθε τριγώνου και τυλίγουμε σε κρουασανάκι.

  6. 6

    Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με αβγό και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Αντιδράσεις

Σχόλια (51)

melenianumber1
melenianumber1 @melenianumber1
Βγήκαν τέλεια..!!
Ευχαριστουμε πολύ για την συνταγή..!!

Από

Pinakidou Maria
Pinakidou Maria @cook_09071972
στις
Αλεξανδρούπολη