Πατατοκρουασανάκια
Νόστιμα και πολύ αφράτα!
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
-
2 φλυτζανάκια του καφέ σπορέλαιο
-
1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
-
1 κύβο φρέσκιας μαγιάς (42γρ.)
-
1 κιλό αλεύρι περίπου
-
λίγο αλάτι
-
αβγό για άλειμμα
-
Για τη γέμιση
-
4 πατάτες βρασμένες και λιωμένες με το πιρούνι
-
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
-
4 και.σ μαγιονέζα
-
6-7 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
-
λίγο αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα, προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αβγό και το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη.
-
2
Την αφήνουμε για κανένα 20λεπτο να ξεκουραστεί.
-
3
Ενώνουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
-
4
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, ανοίγουμε το καθένα σε φύλλο και κόβουμε σε τρίγωνα.
-
5
Βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση στη βάση κάθε τριγώνου και τυλίγουμε σε κρουασανάκι.
-
6
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με αβγό και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Σχόλια (51)
Ευχαριστουμε πολύ για την συνταγή..!!