Πατατομπισκότα
Μπισκότα που μπορείτε να φάτε με φυτική μαργαρίνη ή να τα κάνετε μίνι σαντουιτσάκια ή καναπεδάκια
Λίγα μυστικά ακόμα
(125 θερμίδες/ ανά μπισκότο)
Υλικά
-
2 & 1/4 κούπες αλεύρι
-
2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
-
3 κουτ. της σούπας μαργαρίνη
-
1/3 της κούπας γάλα σόγιας
-
1 κούπα πουρέ πατάτας
-
3 κουτ. της σούπας σιρόπι αγάυης ή άλλο γλυκαντικό (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 215 βαθμούς.
-
2
Λαδώνουμε ένα ταψί.
-
3
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, και προσθέτουμε στη συνέχεια τη μαργαρίνη.
-
4
Ρίχνουμε μέσα το γάλα σόγιας και τον πουρέ, και διαμορφώνουμε μία μαλακή ζύμη και ζυμώνουμε μερικά λεπτά μέχρι να γίνει ομοιόμορφη. (προσθέτουμε λίγο αλεύρι αν κολλάει)
-
5
Κόβουμε τη ζύμη σε 12 ίσα μέρη, και τα πιέζουμε πάνω στο ταψί ένα ένα ώστε να έχουν πάχος 1 εκ.
-
6
Ψήνουμε για 15 λεπτά, ή μέχρι να τρυπήσουμε με οδοντογλυφίδα και να βγει καθαρή.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)