Πατατόπιτα γυμνή
Η "γύμνια" της οφείλεται στην έλλειψη φύλλου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Πιο ελαφριά στη γεύση γίνεται, αν αντικαταστήσουμε το σαλάμι με bacon. Το ίδιο χαρμάνι αν το μοιράσουμε με κουτάλι σε καυτό λάδι μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχους και πικάντικους πατατοκεφτέδες!
Υλικά
-
1 κιλό πατάτες
-
3 μεγάλα κρεμμύδια
-
2 καρότα (όλα περασμένα από χοντρό τρίφτη)
-
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-
2 αβγά
-
1 κούπα τριμμένο ημίσκληρο τυρί
-
100 γραμμάρια σαλάμι αέρος πικάντικο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
-
1 κούπα λάδι
-
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
λίγο αλάτι και λίγο μπούκοβο (όχι απαραίτητα, γιατί το σαλάμι θα δώσει νοστιμάδα)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη μέχρι να δέσουν.
-
2
Απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
-
3
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να κόβεται καλύτερα και σερβίρουμε.
Σχόλια (3)